- Google Pixel 10a – évismétlés
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Egy óra, két rendszer
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- MIUI / HyperOS topik
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
masterful87
senior tag
Üdv!
Olvastam a most megjelent RAID0-ás cikket! Engem nem túlságosan hozott lázba, nem vagyok egy sebesség őrült! Ellenben a biztonság már régóta foglalkoztat!
Úgy tudom, hogy erre a legolcsóbb megoldás a RAID1, vagyis a tükrözés, két lemez ugyanazzal a tartalommal, ergo 2 db másfél terás lemezből lesz egy másfél terás biztonságos tömböm.
Jól sejtem hogy írásnál nem érzékelhető sebességnövekedés, sőt egy picit még talán vissza is esik, viszont olvasásnál gyorsabb, hiszen egyszerre két lemezről tudja olvasni ugyanazt az anyagot?!
Az utolsó kérdésem pedig az, hogy mibe is kéne "építeni" a RAID1 rendszert?
A napi használatban lévő gépembe tegyem a vinyókat, vagy esetleg egy külön RAID szerverbe, vagy egy NASt célszerűbb használni adattároláshoz?
Nekem a legszimpatikusabb megoldás valami olyasmi lenne, mint a külső winyók: ha nem kell nincs bekapcsolva, nem fogyaszt, és nem jár üresen, áramingadozás se árt neki kikapcsolva.
Lehet egy NAS lenne a legjobb, mert akkor hálózatba is lehetne kötni, kapna még egy UPS-t, viszont folyton üzembe lenne.Eléggé kétségbe vagyok esve, mint látszik.

Tehát arra vagyok kíváncsi, hogy kinek hogyan van kiépítve a RAID1 tömbje?!
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚRIS10!!! RAMÁRON! LEGION 5 i7-13650HX 16GB RAM 512GB SSD RTX 5070 8GB 2K OLED 165Hz 500NIT
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP Pavilion 15 - 15,6" Full HD - Intel Pentium N3710 - 4GB - 500GB HDD - Win10 PRO - MAGYAR - DWD R
- Új Lenovo 14 Slim5 WUXGA OLED 620nit Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 1TB SSD Radeon RX Vega8 Win11 Garancia
- iPhone 13 512GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest