Hirdetés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Ring - gyűrű-kúra
- Nem engedi el a 128 GB-ot a Google
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Új hozzászólás Aktív témák
-
pojzon
tag
Sziasztok!
Szeretném a tapasztaltabbak segítségét kérni a dilemmám eldöntésében.
Gondoltam, hogy kicsit fejlesztem a gépem jelenlegi háttértár-rendszerét, ami jelenleg van az 3db WD 320-as vinyókollekció raid0-ban használva. Két partíciót alakítottam ki az egyiken a rendszer és a telepített programok helyezkednek el, a másikon adatokat tárolok. (filmek, zenék játékok, stb)
Azon méláztam, hogy milyen új kombinációt alakítsak ki. Első körben arra gondoltam, hogy veszek 3 640-es WD caviar blak-et és ugyan így használom a dolgokat mint eddig. Másik alternatíva, hogy 3db WD velociraptort veszek és szintén raid 0-ban használom, de ugye ez mind anyagilag, mint tárhelyileg nem annyira nyerő..Aztán azon is felmerült, hogy veszek egy 150-es raptor rendszervinyónak meg programoknak és 2db caviar black vinyó az adattárnak. (ha raid 1-be raknám a tároló vinyókat, akkor nagyobbakat, ha raid 0-ba akkor elegendő kisebb méretűek is)
Szóval a lényegi kérdésem az lenne, hogy a jelenlegi konfigurációhoz képest melyik milyen sebességbeli lülönbséget jelentene? Természetesen ha új rendszer épülne fel, akkor már biztonsági szempontok is előtérbe kerülnének. Ami jó lenne, hogy ha a jelenlegi sebességből nem kellene sokat áldozni, vagy akár gyorsabb is lenne a mostaninál.

Segítségeteket előre is köszönöm!

szerk.: azt elfelejtettem írni, hogy Intel-féle sw raidvezérlőm van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Viccrovat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Az elmúlt 30 év legjobb processzorai
- Okos Otthon / Smart Home
- Alkoholista nevelde
- Sorozatok
- Milyen széket vegyek?
- Friss alaplapszériát avat az ASRock
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 Pro NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Új, garanciás SSD-k - Áfás számlával
- Western Digital Blue SA510 500GB SATA3 - Új - Eladó!
- HPE Smart array P440 PCIe3 x8 SAS Controller (749797-001)
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 QVO 2,5" SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 4060 8GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest