- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Garmin topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Yettel topik
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sunzi
aktív tag
válasz
Seelaard
üzenetére
Értem.
Gyorsabbak, de a NAS-ban ebből semmit sem fogsz érezni. A zajcsökkenést igen.
Mi a NAS típusa?Jó eséllyel valamilyen linux sw raid megoldás vana dobozban, ext fájlendszerrel, azaz, ha kiveszed a diszkeket, akkor egy linux alá kell berakni, hogy lementsd/tükrözd az adatokat, ez nekem macerásnak tűnik, de nálam linux-hoz jobban értő kollégák talán részletezik a megoldást.
Én annyit csinálnék, hogy:
1; 2 F1-et simán berakva egy gépbe, csinálnék egy másolatot file szinten, az adatokat kézzel szétosztva a 2 diszkre
2: NAS-ból hitachikat ki, majd a 2 hitachira egyenkén lemásolni a samsung-ok tartalmát
3; F1-eket NASba be, konfiguráni. Én mondjuk a R0 tömb helyett egy JBOD kötetet hoznék létre.
4; Hitachikról adatot visszamásolni a NAS-raEz így nem igényel különösebb szaktudást, és elég biztonságos is.
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Gold- 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4514
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch OLED 64GB játékkonzol extrával garanciával hibátlan működéssel
- Gamer PC-Számítógép! Felsőkategória! R7 9800X3D / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD / Noctua !
- Eladó ASUS TUF Gaming F15 (TUF507ZV4-LP121W) i7, 24gb ram RTX 4060, gamer laptop!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest