Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nagyot léphet előre az Oppo Find X10 kameraképességek tekintetében
- Felturbózott energiaszelettel érkezik a OnePlus 16
- Google Pixel topik
- OnePlus: Settle Down, nem megyünk sehova
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Kicsinálja az S26 Ultra a fóliagyártókat
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrTwister
őstag
Sziasztok!
Van most 3db 200GB-os SATA2 vinyóm(Samu). Be akarom őket cserélni 2db 750GB-os F1-es Samura és RAID1-ben akarom őket hajtani. Fontos dolgokat tárolnék rajta ezért megyek a maximális biztonságra(RAID1). Az a kérdésem, hogy szoftveres(XP féle) RAID-et, vagy alaplapit(Abit IP35 Pro) esetleg vegyek egy hardveres RAID kártyát(Fasttrak, Promise). Utóbbitól csak a borzalmasan magas ára tántorít el, de ha azt mondjátok, hogy csak ez az egyetlen biztonságos út járható akkor mélyen belenyúlok a pénztárcába és majd böjtölök néhány hónapot
. Szoftveres RAID-nél már olyat is hallottam hogy az egyik vinyó kiesett a RAID-ből, mert mint utóbb kiderült megsérült. A koma kicserélte a hibásat egy új vinyára és újra akarta építeni a tömböt, de az XP valamiért nem engedte. Vajon miért nem? Nem az lenne a RAID lényege, hogyha az egyik vinyó megsérül akkor a másikról újra épül a tömb. Alaplapira olyat hallottam, hogy ha valamiért behal az alaplap, akkor megint oda vannak az adatok, mert egy bizonyos alaplap által épített RAID tömböt más alaplap nem tud kezelni, csak az amelyik a tömböt építette(mégha ugyanazon márka ugyanazon típusáról is van szó). Tehát teszem azt ha csinálok egy RAID 1-ás tömböt az Abit-ommal és utána az valamiért meghal, akkor viszlát adatok, soha többé nem tudom mondjuk egy ugyanolyan IP35-tel backuppolni az adataim? Különálló hardveres RAID kártyára is hallottam már ilyet, de gondolom mivel ilyen drágák azért biztos nem dobják fel olyan könnyen a talpukat ugye? Légyszíves erősítsetek meg vagy cáfoljatok! Köszi a segítséget mindenkinek!
Pl.: ez Promise FastTrak S150 SX4 (SATA RAID vezérlő) biztonságosabb lenne mint az alaplapi vagy a szoftveres?
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- PlayStation 5
- Battlefield 6
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Elemlámpa, zseblámpa
- ASUS notebook topic
- BMW topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Autós topik
- További aktív témák...
- Új, bontatlan Kingston IRONKEY Vault Privacy 50 8GB 3.2 USB biztonsági pendrive - 1 hét próbagari! -
- Lexar NM710 M.2 2280 PCIe Gen4x4 NVMe SSD
- Western Digital Purple Surveillance 3.5 2TB 5400rpm 64MB SATA (WD23PURZ) új
- Western Digital Purple Pro 10TB (WD102PURP) új, bontatlan
- Western Digital Red Plus 3.5 2TB SATA3 (WD20EFPX) új, bontatlan
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4050
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 250GB SSD 120GB SSD GTX 1060 3GB Zalman T3 Plus 400W
- LG 27US550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / Forgatható / sRGB 99%
- Tekken 7 Playstation 4
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
. Szoftveres RAID-nél már olyat is hallottam hogy az egyik vinyó kiesett a RAID-ből, mert mint utóbb kiderült megsérült. A koma kicserélte a hibásat egy új vinyára és újra akarta építeni a tömböt, de az XP valamiért nem engedte. Vajon miért nem? Nem az lenne a RAID lényege, hogyha az egyik vinyó megsérül akkor a másikról újra épül a tömb. Alaplapira olyat hallottam, hogy ha valamiért behal az alaplap, akkor megint oda vannak az adatok, mert egy bizonyos alaplap által épített RAID tömböt más alaplap nem tud kezelni, csak az amelyik a tömböt építette(mégha ugyanazon márka ugyanazon típusáról is van szó). Tehát teszem azt ha csinálok egy RAID 1-ás tömböt az Abit-ommal és utána az valamiért meghal, akkor viszlát adatok, soha többé nem tudom mondjuk egy ugyanolyan IP35-tel backuppolni az adataim? Különálló hardveres RAID kártyára is hallottam már ilyet, de gondolom mivel ilyen drágák azért biztos nem dobják fel olyan könnyen a talpukat ugye? Légyszíves erősítsetek meg vagy cáfoljatok! Köszi a segítséget mindenkinek!