Új hozzászólás Aktív témák
-
nofene
aktív tag
Az a probléma, hogy rádugsz a kártyára egy antennát amin PAL-jel van, de a kártya-tunere NTSC-jelet tud dekódolni, ezért nem lesz jó a PAL. Szoftveresen _nem_ tudod átvariálni, mert hardveresen dekódol. A max megoldás az lehetne, hogy az antenna kábelére raksz egy pal-ntsc fordítót, de azt mint írtam nem igazán lehet kapni és az ára is horrorisztikus Nem éri meg. Hidd el jó ideje megvan a kártyám sok időt vacakoltam vele de nem megy, vagy én voltam béna.
-
Pompi
nagyúr
A nagy difi a két standard között, hogy a PAL jel 25 576 soros képet ad másodpercenként az NTSC meg 29,97 480 sorost.
A modernebb PAL TV-k már tudnak NTSC jelet is fogadni.
Amúgy létezik konverter. Pl: Bővebben: link
Itthon még nem láttam, Conrad és HQ Nedis féle boltokat kellene felkeresni, hátha... -
nofene
aktív tag
Hehe csak nem a kártyám kapcsán?
Az NTSC az Amerikában használatos, TV-kódolás itt Európában Pal megy, namost létezik (elméletbben) pal-ntsc fordító de nem beszerezhető és még drága is nagyon (de lehet tévedek).
Nem BIOS-csere nem oldja meg a dolgot. Nekem linux alatt sikerült fekete-fehér képet kicsikarni belőle, de ez a legtöbb.
De majd jönnek az okosok (meg villamosmérnökök) és kijavítanak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Asus rog strix gtx 1060 6gb
- PNY RTX 5080 16GB GDDR7 Overclocked Triple Fan - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Eladó ZOTAC Gaming GeForce RTX 5070 Ti SOLID OC
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest