Új hozzászólás Aktív témák
-
nofene
aktív tag
Az a probléma, hogy rádugsz a kártyára egy antennát amin PAL-jel van, de a kártya-tunere NTSC-jelet tud dekódolni, ezért nem lesz jó a PAL. Szoftveresen _nem_ tudod átvariálni, mert hardveresen dekódol. A max megoldás az lehetne, hogy az antenna kábelére raksz egy pal-ntsc fordítót, de azt mint írtam nem igazán lehet kapni és az ára is horrorisztikus Nem éri meg. Hidd el jó ideje megvan a kártyám sok időt vacakoltam vele de nem megy, vagy én voltam béna.
-
Pompi
nagyúr
A nagy difi a két standard között, hogy a PAL jel 25 576 soros képet ad másodpercenként az NTSC meg 29,97 480 sorost.
A modernebb PAL TV-k már tudnak NTSC jelet is fogadni.
Amúgy létezik konverter. Pl: Bővebben: link
Itthon még nem láttam, Conrad és HQ Nedis féle boltokat kellene felkeresni, hátha... -
csanika
tag
Speciel láttam a te kártyádat is a piacon,de a kérdés nem ezért volt.
Csak egyik ismerősömnek van ilyenje és szerette volna használni a TV részét,de kevés sikerrel.
Gondoltam a szabvány ''mássága'' miatt innen jött a bios ötlet.
A biosokat át lehet editálni PAL-ra,vagy ez nem a TV részre vonatkozik?
[Szerkesztve] -
nofene
aktív tag
Hehe csak nem a kártyám kapcsán?
Az NTSC az Amerikában használatos, TV-kódolás itt Európában Pal megy, namost létezik (elméletbben) pal-ntsc fordító de nem beszerezhető és még drága is nagyon (de lehet tévedek).
Nem BIOS-csere nem oldja meg a dolgot. Nekem linux alatt sikerült fekete-fehér képet kicsikarni belőle, de ez a legtöbb.
De majd jönnek az okosok (meg villamosmérnökök) és kijavítanak.
-
csanika
tag
A kérdésem az lenne ezzel a kártyával kapcsolatban hogy mi a különbség az észak-amerikai(NTSC) és az európai(PAL) között.
Esetleg a különbség áthidalható egy PAL-os biossal vagy van más különbség is a két kártya között.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Elite: Dangerous
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- BestBuy topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- EAFC 25
- Bittorrent topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Forr az AI-láz, az Apple tőzsdei rekordját is túlszárnyalta az NVIDIA
- További aktív témák...
- OLCSÓBB!!! DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO Ideapad Gaming 3 notebook - i5 11320H 16GB DDR4 256GB+1TB SSD GTX 1650 4GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest