Hirdetés
- Yettel topik
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- 8000 nit, maradhat? A szaúdiaknál kezd a Honor 600 Pro
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- iPhone topik
- Mától Huawei okosórákkal is lehet érintésmentesen fizetni
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
Új hozzászólás Aktív témák
-
McSzaby
őstag
Sziasztok,
a következő a feladat:
Fut egy script, amely futtat egy functiont percenként. Az elvárás az lenne, hogy a functionon belül, egy bizonyos rész/command/hívás csak a teljes futási szám X%-ban fusson le.Tehát, ha 70% a megadott ráta, akkor 10 futásból csak 7x fusson le random alkalmakkor. A probléma az, hogy teljes futási szám teljesen változó, nem tudom leszámolni 1 napra, vagy 1 órára.
Mielőtt még szétfikáznánk az ötletet, - amit én is csak kaptam - higgyétek el kérlek nekem, hogy lenne értelme a mi esetünkben.
-
McSzaby
őstag
válasz
kovisoft
üzenetére
Gondolkoztam a te megoldásodon is, de ebben az esetben nem tudom, hogy a sorrend megmarad-e pythonban. Dict-nél tudtommal nem kőbevésett a kulcsok sorrendje. Listánál nem változhat a sorrend? Mert akkor berakom listába, átnézem, kiveszem listából, berakom változókba, ez működhet, de elég overkillnek tűnik.
>>> for x in range(2):
if type(a[x]) != int:
a[x] = 0
>>> print (a)
[0, 1] -
McSzaby
őstag
hali,
újacska vagyko pythonban.
test="str"
test1=1
for i in (test, test1):
if type(i) != int :
i = 0Azt akarom elérni, hogy ha a változó string, akkor csak rakjon be int 0-t helyette. Ezt hogy tudom megoldani pythonban? A linkelt for ciklusban nem a változó nevét hozza magával, hanem csak az értékét, így csak az "i" értéke fog változni. Tuti én vagyok a béna, de segítsetek, plsl

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S21 FE 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPad 10, 64 GB, cellular, 129.000.-
- ÁR ALATT "RTX 4090" GARANCIÁLIS GAMER LAPTOP! - i7-13700HX, RTX 4090, 32GB DDR5, 1TB SSD
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Samsung Galaxy S26 Ultra - White - 512GB - BONTATLAN - TELJESEN ÚJ - 3 Év Jótállás
- Dell Inspiron 5490 /i5-10210U/4GB/500GB M.2/MX230/WIN11/Új akku/Billentyűzet problémás/Számlával!
- Spigen Essential EF323MQ 3in1 Mágneses MagSafe Vezeték nélküli töltőállomás 25W Qi2.2 Fekete
- Lenovo T14s G2 Core i7 1185G7 16Gb 1Tb NVMe Érintőkijelző Intel Iris Boltból Számlával Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest