Hirdetés
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- iPhone topik
- Azonnali navigációs kérdések órája
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi MI-3 - odavág a nagyoknak
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
RedHarlow
aktív tag
Sziasztok, xml mentésnél hogy tudom megadni a path-ot, hogy hova mentse a fájlt?
xmlstr = ET.tostring(root, encoding='utf8', method='xml')tree.write(FileName,xml_declaration=True,encoding='UTF-8',method="xml") -
RedHarlow
aktív tag
válasz
sztanozs
üzenetére
Köszi, pip van telepítve mindkét gépen. Egy gépen lehet több python? python -v parancsra 2.7-et ír ki nekem a gépen de az egyik kolléga mondta, hogy átírta, hogy fusson 3.8-on is a script.
Az egyetlen kérdés ami még bennem van, hogy hogy gyűjtöm össze, hogy melyik csomagok kellenek pontosan a script futásához? Ha futtatom sajnos nem írja ki, hogy ez a package hiányzik stb.. vagy a py script elején található import sorokból (amit az előző hsz-ben is írtam) tudni fogja alapból? Azt értem, hogy a requirements.txt alapján majd a másik gépen szépen feltelepíti a packageket amik kellenek. : )
-
RedHarlow
aktív tag
Sziasztok, nagyon alap kérdésem lenne mint kezdő pythonozó. Van két gépem, mindkettőn python 2.7. Az egyik gépről a másikra át szeretnék rakni egy egyszerű progit (nem én írtam, nem én packageltem), a fő mappát átmásoltam, majd elindítottam a scriptet. Természetesen hibát kaptam:
ImportError: No module named site
Gondolom ez azért van mert ezen a géepn nincsneek meg a megfelelő packagek. Az lenne a kérdésem, hogy hogy tudnám leggyorsabban legszebben megoldani ezt a problémát? A packagek egyik gépről a másikra átmásolhatók vagy inkább telepítsem ott is az újabb verziókat? Honnan tudom, hogy miylen packagekre van szükségem? Ki tudom listáztani valahogy? A scriptem elején van pár import de abból nem igazán jövök rá mik hiáynozhatnak.
import glob
import random
import xml.etree.cElementTree as ET
import lxml.etree as etree
from lxml.etree import tostring
from openpyxl import load_workbook
import datetime
import xlrd
import os.path
from openpyxl.compat import range
from openpyxl.utils import get_column_letterElőre is köszönöm a segítséget.
-
RedHarlow
aktív tag
Sziasztok, kezdő kérdésem lenne, ha windows-on pycharm-ban írok egy egyszerű programot, az unix/linux-ra átmásolva (ha ott is telepítve van a python) ugyan úgy futtatható? Vagy szükséges lesz bármiféle módosításra?
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobil LTE hotspot router TP-Link M7200 V4 4G/LTE 150Mb/s,WiFi 2,4GHz 300M
- Four Connect Stage2 2x10mm2 prémium hangfalkábel Nakamichi banándugókkal
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro Air 13 - 16" Apple M1 M2 M3 M4 MAGYAR Billenyt AZONNAL DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- APPLE Airpods PRO 3 , Airpods 4 Airpods Iphone 14 15 16 17 Bontatlan Új DEÁK TÉRNÉL AZONNAL Átvehető
- Lenovo L440 laptop - i5-4200M - 4 gb DDR3 ram - 320 gb HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A34 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- Samsung 860 Pro 256GB V-NAND SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest