Új hozzászólás Aktív témák
-
sonar
addikt
válasz
pokerecske1 #359 üzenetére
A kód működő képes, de azért van pár limitációja.
ha nem csak file hanem könyvtár is van ami mondjuk "akarmi.TIF" akkor azt is bele veszi a listába
Illetve ha változik a kiterjesztés akkor ugye nem mindegyiket fogja kilistázni. Ez akkor fordulhat elő ha mondjuk egy NAS-ról v linux alól kell dolgozni ahol a filerendszer Case Sensitive. Tehát az akarmi.tif, akarmi.TIF, akarmi.Tif... mind-mind különböző file, persze win alatt ez nem fordulhat elő.
Én igy irnámimport glob
import os
path='D:/'
os.chdir(path)
search='*.[tT][iI][fF]'
tif_list=glob.glob(search)
for tif_file in tif_list:
# print "tif file: %s" % tif_file
# open(tif_file).... -
adamch4
tag
válasz
Sikerült!
hirtelen ledermedtem, mert kb. 30 nagyméretű fájl volt éppen a megadott mappában, és hát mindegyiken végig ment hiba nélkül
Már csak annyi szépséghibája van, hogy ugyanabba a mappába köpködi az új fájlokat, de ez már a legevesebb -
adamch4
tag
válasz
igen, pont ilyet kerestem
legalábbis sejtettem, hogy kell lennie ilyennek is, bár anno ilyet nem tanultam
rögvest kipróbálom! -
cousin333
addikt
válasz
pokerecske1 #355 üzenetére
Tehát ha jól értem, akkor a megadott (több napos) intervallumon belül szeretnéd az adott órák az átlagát kiszámolni, tehát mondjuk elsejétől ötödikéig kiszámítani a 00:00 és 01:00 közötti értékek átlagát, majd az 01:00 és 02:00 közöttiekét, egészen 23:00-24:00-ig. A megoldás a GroupBy, ami egy kulcsot vár. Esetünkben:
kulcs = lambda x: x.hour
data.groupby(by=kulcs).mean()vagy összevontan, és adott időtartományra:
data['2013-5-20':'2013-5-30'].groupby(lambda x: x.hour).mean().plot()
ui: Ha nem muszáj, akkor nem érdemes mindig új DataFrame-et létrehozni (AO_mm = ...), elég, ha egyszer van meg az adat és annak a nézeteit ábrázolod.
-
cousin333
addikt
válasz
pokerecske1 #353 üzenetére
Szia!
A Pandas modul teljesen jó a célra, mert tud két olyan dolgot, ami neked kell:
- dátum-oszlopok beolvasása
- dátumok újramintavételezéseAz elsőt már a beolvasásnál érdemes aktiválni, így a dátum lesz az index:
data = pd.read_csv('data.csv', header=None, index_col=0, parse_dates=True, names=['X', 'Y'])Ha sok az adat, esetleg gyorsíthat, ha még beteszed, hogy infer_datetime_format=True. Egyáltalán: jó, ha olvasgatod a read_csv metódus súgóját. Pl. a fenti sor feltételezi, hogy az index oszlop (a 0.) tartalmazza a dátumot.
Érdemes lehet kiíratni az első pár sort, hogy lásd, mi történt:
data.head()Ha van index oszlopod (ami most maga a dátum), akkor az ábrázolás innen egyszerűen:
data.plot()A másik, amit szeretnél, hogy napi/óránkénti bontásban ábrázolja (vagy más osztásban), pl.:
data.resample('H', how='mean') # óránkénti bontás
data.resample('M', how='mean') # havi bontásÁbrázoláshoz egyszerűen add hozzá, hogy plot:
data.resample('M', how='mean').plot()
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung 990 EVO Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, hűtőbordás - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Acer Predator GM7000 4 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6700 MBs - Eladó!
- P14s Gen2a 14" FHD IPS Ryzen 7 PRO 5850U 16GB 512GB magyarított (lézerezett) vbill ujjlolv gar
- P15s Gen2i 15.6" FHD IPS i7-1165G7 T500 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged