Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
cousin333
addikt
Teljesen igaz, amit írsz, a Python 2-ben a range egy komplett listát hoz létre és azon iterál végig. Ugyanakkor - bár nem szoktam kihangsúlyozni, de - Python 3 párti vagyok (és minden kezdőnek ezt javasolnám), tehát nekem az az alapértelmezett, hacsak nem írom ki, hogy Python 2. Márpedig a Python3 egyik előnye, hogy elhagyták az i-s és x-es hülyeségeket, és az alap kulcsszó már magát az iterátort jelenti. Tehát van a zip a régi izip, és a range a régi xrange helyett. Tisztább, szárazabb, biztonságosabb érzés.

>>> for i in range(5):
... print(i)
...
0
1
2
3
4
>>> for i in xrange(5):
... print(i)
...
Traceback (most recent call last):
File "<stdin>", line 1, in <module>
NameError: name 'xrange' is not definedui: Ha valaki a régi megoldásra vágyik, mert sok a RAM-ja, természetesen az is elérhető:
list(range(10))
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone SE 2022 64GB, Akku: 100%, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone SE 2022 64GB, Akku: 98%, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Akciós áron, Új Lenovo ThinkPad T14 Intel Ultra i7-155U/16GBRAM/512SSD/14" FULLHD IPS kijelző/magyar
- Lenovo Thinkpad L14 Gen2, 14" FHD IPS, Ryzen 5600U 6 mag, CPU, 16GB DDR4, 512GB-1TB SSD, W11, Számla
- Intel LGA 1700-as Lapok
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4062
- Apple iPhone 12 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 120 Hz Dynamic AMOLED 2X, beépített S Pen, Galaxy AI 12/256 GB
- Apple Magic Mouse A3204 (USB-C)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs