Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Roxkex

senior tag

Sziasztok !
    Nem vagyok nagy python expert. Itthon magamnak szoktam kisebb-nagyobb "automatizálási" scripteket létrehozni.

Amire most lenne szükségem, hogy az ffmpeg.exe-t egy windows-ra ki buildelendő python scriptbe szeretném becsomagolni. (Mindenképpen ffmpeg.exe formátumban kell az ffmpeg. Tudom, hogy pip-el felrakható lenne az adott scripthez.)
    Tehát van egy scriptem ami használná relative eléréssel az ffmpeg.exe-t, úgy hogy subprocessel indítom el: ./ffmpeg/ffmpeg.exe.
    Így nyílván a struktúra az ez volna:
    - scriptFolder
    - myScript.py
    - ffmpeg
    - ffmpeg.exe

És ezt szeretném pyinstallerrel "exe-vé varázsolni" úgy hogy az tartalmazza az ffmpeg-et is.
    Viszont nem igazán tudom / találom, hogy hogyan lehetne ezt megoldani ha meglehet. Ez megoldható ? Lehetőleg egy fájllal, tehát az ffmpeg.exe ne legyen "felülírható".

Amit próbáltam már, hogy megcsinálom a pyinstaller --onefile script.py al az .exe-t és az exe mellé másolom a ffmpeg mappát. Viszont így sem tudja futtatni a script az adott relatív eléréssel az ffmpeg, mondván, hogy hozzáférés megtagadva. Ha ez megoldható ? akkor nekem legvégső esetben ez is bőven megfelel :D.

Segítségeket előre is köszi !

Szerk.:
    Ha a pyinstallert nem --onefile-al csinálom akkor az adott exe mellé másolva a ffmpeg mappáját akkor viszont tudja azt használni. Viszont ez még a legvégső esetnél is legvégsőbb esetben szeretném használni :D Mert nekem a legjobb az lenne ha egy fájlos lehetne.

Új hozzászólás Aktív témák