Új hozzászólás Aktív témák
-
Alcsi69
senior tag
Sziasztok!
Gyakornoki munkam soran (ami valoszinuleg nem lesz tul hosszu eletu amugy) belebotlottam nehany szamomra nehezebbnek tuno feladatba, es szerintem a legegyszerubben pythonnal lehetne megvalositani oket openpyxl segitsegevel.
Sajnos en pythonban nem annyira vagyok jartas, inkabb csak java-val es c/c++-szal foglalkoztam.A legegyszerubb feladat elso resze valahogy igy nezne ki:
Van 12db .xlsx-em melyekben kulonbozo gepek havi fogyasztasai vannak (12db xlsx->mindegyik 1-1 honapra vonatkozoan). Ezen gepeket 2021 valamelyik honapjaban fejlesztettek, es 30%-os fogyasztascsokkenest igeretek.
Van egy 13. darab xlsx, melyben a vizsgalni kivant gepek vannak, illetve a fejlesztes datuma van megadva.
Eloszor is tudnia kellene a programnak, hogyha az adott gepen pl. a 10. honapban tortent a fejlesztes, akkor a 9. es 11. honap fogyasztasi adataibol kellene a szazalekos csokkenest (jobb esetben) logolnia. Tehat tudnia kell hogy melyik fajlban kell keresnie adott ID alapjan a havi fogyasztast tartalmazo xlsxekben a megfelelo ID-hoz tartozo fogyasztasi adatokat.
Szerintetek ez a feladat a fent emlitett openpyxl segitsegevel megoldhato?

Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7560 i9-11950H 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év gar
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB - Kártyafüggetlen, Fekete - 1 Év Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Részletfizetés 0% THM ÚJ GIGABYTE A16 3VH 16" notebook R7 260 16GB RTX 5060 3 év 27%
- darkFlash ZR12 Darkstorm
- Új HP 17 FHD IPS AMD Ryzen5 7520U 4.3Ghz 8GB DDR5 256GB SSD AMD Radeon 610M Graphics Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest