Hirdetés
- Luxuspóráz: okosláncot akasztana a nyakadba az Apple
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A Nothing történelmet emleget, közben új logót mutogat
- Három operációs rendszert kínál a NexPhone
- OnePlus: Settle Down, nem megyünk sehova
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Megjöttek Magyarországra a Redmi Note 15-ök, január 22-től ennyiért kaphatók
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
cog777
őstag
En hasznalom a Micropythont otthoni projektjeimben.
Ha jol tudom akkor a Python 3.5-re epul. Van par limitacio az esp8266/32-on. Az elobbi nem tamogajta a szalakat, utobbi nem tud vegtelen mennyisegben szalat kesziteni es eldobni. (Igy timer-t sem erdemes hasznalni) Egy ido utan (kb 1 nap alatt ha percenkent csinalsz szalat es dobsz el pl TCP kapcsolat lekezelesere akkor) nem kepes tobb szalat kesziteni. Valamit nem szabadit fel es betellik a (stack-je) pohara

Erdemes inkabb perzisztens szal(ak)at kesziteni es hozzarendelni egy-egy feladatot.En elegedett vagyok a Micropythonnal ezeket a limitaciokat leszamitva. Pycharm-hoz allitolag van plugin is...
Csinaltam egy homerseklet mero rendszert. Kertben, padlason, nappaliban helyeztem el szenzorokat es egy kijelzon jelenitem meg. Tervben van a webes grafikon megjelenito weblap + sms riasztas ha tul magas homersekletet mer a nappaliban. (Macsek miatt)Itt a RPi4/esp32/8266 "fejlesztoi laboromat" latod

" Az Arduino-s topic elég jól pörög, nagyon sok hasznos dolog van, de ott MicroPython-ban valahogy nem nagyon láttam senkit se programozni (amúgy nem is értem miért, a C/C++ -hoz képest azért én elég sok előnyét látom így már kezdetnek is)."
A kicsi Adruino Uno/Nano-n biztosan nem fut a Micropython, kell neki kb legalabb 80KB memoria.. mas verziokon mar gondolom elindul."Vagy akár ajánlásokkal együtt (mi az amit ugyan használhatnánk Micropython/ESP alatt, de nem annyira ajánlott a viszonylag nagyobb memória vagy cpu igénye miatt)."
Ez inkabb gyakorlatban jon elo. 8266-on max 20KB szabad memoria van, ami nem tul sok de egyszerubb feladatokra eleg, esp32-on viszont tobb 100 KB vagy meg tobb attol fuggoen hogy PSRAM-ramos verziod van-e. Igy memoria limitacio kevesbe problema.A GC-t neha erdemes letiltani ha pontosabb idozitest szeretnel egy-egy feladat kozben, es utana vegrehajtani.
Ha valami kerdesed van, tedd fel nyugodtan, fel szememet a topicon tartom

Új hozzászólás Aktív témák
- Proxmox VE
- Végre hivatalos: májusban jön a Forza Horizon 6
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Luxuspóráz: okosláncot akasztana a nyakadba az Apple
- BestBuy ruhás topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S24 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- SK Hynix vagy Samsung 32GB DDR4 2666MHz PC4-21300 laptop RAM
- HIBÁTLAN iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2898
- HIBÁTLAN iPhone 15 128GB Green-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4425
- www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok!
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest