Hirdetés
- iPhone topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Android szakmai topik
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
Új hozzászólás Aktív témák
-
kissb528
csendes tag
Hello mindenkinek!
Frissen csatlakoztam és most ismerkedem csak a pythonnal.
Olyan kérdésem lenne hogy hogy tudok egy .txt fájlt megnyitni úgy hogy a python a txt tartamát mint egy lista elemeit értelmezze? Vagy bevegye egy listába. Eddig így működik. Va ugye egy változóm az answer ez felvesz egy értéket amit a kedves felhasználó begépel. Ha ez az érték egy a betűvel kezdődő szó akkor ugye megnyitja a megfelelő szótárfájlt és ki is írja hogy fájl beolvasva eddig megy. Aztán ha nem a betűs a begépelt szó akkor neincs benne a szótárban üzenetet kapunk. Ezt tovább szeretném finomítani azzal hogy ténylegesen ellenőrizze hogy benne e van a begépelt szó vagy csak annyi hogy egy a betűs halandzsa. Erre azt találtam ki hogy talán egy if állítással el lehetne intézni. Ha a szó benne van a listában akkor kiítja hogy benne van. Ha nincs új listához adja. Mint már fent említettem a kettő összekapcsolása nem megy. Hogy lesz a txtből egy lista amiban kereshet a program??answer = input(" ")
while answer[0] == "a":
file = open("magyar értelmező szótár a-betű.txt","rt",encoding='utf-8') and print("fájl beolvasva")
break
file.close()
else:
print("nincs benne az A szótárban")if answer in list:
print("benne van a szótárban")
else:
print("új listához adás")
Új hozzászólás Aktív témák
- SZÁLCSISZOLT FÉM HATÁSÚ Dell Latitude 5420 14" Touchscreen i5-1135G7 16GB 512GB 1 év gar, LTE OPCIÓ
- ÓRIÁSI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- HP 250R G10 - 15.6"FHD IPS - Core 5 120U - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- 27% - LG UltraGear 27GS95QE-B Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03ms / G-SYNC / FreeSync BeszámítOK!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest