- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Macrodroid
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos46
tag
válasz
kovisoft
üzenetére
Köszi a választ. Hogy tovább lép a gömbnél, erre már próbáltam többféle megoldást, de sajnos mostani tudásommal nem jutottam előbbre. Egyedüli megoldásnak a break-et gondoltam, de annak nem ismerem jelenlegi esetben a használatát.
Amennyiben a réteg magassága nincs megadva, úgy a felületét nem lehet kiszámítani. Viszont minden esetben a q sugár értékeket meg kell adni. Ezekből pitagorasz segítségével meg lehet határozni a két leeső gömbszelet magasságát. Ha azt kivonom a gömb sugarából, akkor megkapom a ömbréteg magasságát. Ezt én csak így tudtam kiszámítani. Ha van rá más mód, szívesen veszem, mint ahogy a többi kérdésemre is a válaszokat bárkitől (ez biztatás akart lenni).
Viszont most újra átgondolva feladatot, kérdésem az, hogy a gömbréteg vajon csak az ábrán látható esetben igaz? Vagy pedig ha egy teljes gömbnek csak az aljából és a tetejéből vágunk le egy kicsit, tehát a középső része is megmarad, az is gömbréteg? Mert ha igen, akkor a számítást másképpen kell megoldanom. Hmm??
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Apple Watch Ultra 2 49mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! LG UltraGear 27GL850 144Hz QHD IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S25 Ultra - Titanium Gray - 12/512GB - Újszerű állapot! 2028.11-ig Samsung Jótállás
- Sony DualSense Edge kontroller 3 hó garancia, számlával!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest