-
Mobilarena
"A Proxmox Virtual Environment (röviden: Proxmox VE, PVE vagy proxmox) egy szerver virtualizációra optimalizált nyilt forráskódú Debian alapú Linux disztribúció. Lehetővé teszi a virtuális gépek és konténerek egyszerű telepítését és kezelését web konzol és command line felülettel. A programcsomag két LXC és OpenVZ konténerek, valamint a KVM alapú virtualizáció kezelését támogatja" (Wikipédia)
Hivatalos oldal: https://proxmox.com/en/
Hivatalos fórum: https://forum.proxmox.com/Véreshurka hozzászólásából
Új hozzászólás Aktív témák
-
MasterHUn
senior tag
Sziasztok, adott egy proxmox vm.
4mag 8gb ram, 50gb lvm disk.
Nincs mögötte snapshot, backup. lsblk 1 disket lát. Amikor megpóbálom RAW-ba kimenteni a meghajtót, hogy tudjak belőle vmdk-t csinálni. 250gb ra olvassa fel a VM-et. csináltam máűr több migrálást, de ez a Vm szivat. 238gb.-os külső hdd-re nem tudom kimenteni, leállítani a proxmox-ot pedig nem lehet.
Ötlet tanács?
-
MasterHUn
senior tag
válasz
tasiadam #3631 üzenetére
errorcode 1.-el száll el.
raw-ba kell konvertáljak, onnan meg vmdk-t kéne gyártanom a migriálshoz, de ezt jelenleg úgy tudom megoldani, hogy proxmox alatt mountolok ext. diske arra feltolom a raw-ot utána unmount, virtuális gépre (ami ugyanazon a gépen ugyanabban a HÁLÓBAN FUT) felmountolom és vmdk-vra konvertálom -
MasterHUn
senior tag
Sziasztok,
proxmoxból Vcenterbe kell költöztetnem egy gépet. odáig eljutottam, hogy raw-ba át van konvertálva a meghajtó, de vmdk-ba qemu val tudám amit viszont nem enged telepiteni.
Hogyan tudom ezt megvalósítani ?
-
MasterHUn
senior tag
Sziasztok, jól gondolom, ha már van létrehozva VM a proxmox-on akkor nem tehetem be clusterbe a többi géppel?
-
MasterHUn
senior tag
válasz
tasiadam #2601 üzenetére
megoldódott a probléma.
De! hoztam egy másikat.
nem is probléma igazából, csak szeretném megérteni.adott egy proxmox szerver x.x.20.15 ös statikus ip-n.
létrehozok rajta egy VM-et aminek szeretném az x.x.20.16 os fix ip-t adni.Mit és hogyan kellene beállítanom, hogy amikor telepitem az ubuntu szervert akkor a manuális net beállításnál ne sz..pjak vele?
Olvasgattam utána próbálkoztam (2x le is rajtam a hálózati csatlakozást a szerverhez) ezért jöttem ide kérdezni.
-
MasterHUn
senior tag
Sziasztok. Kérdéssel fordulnék hozzátok.
Proxmox console-ból tudok pingelni egy IP-t., de ha már proxmoxon futtatott VM console-ból pingelem nem értem el. ugynaz a lan kimenet van használva. az eszköz amit szeretnék elérni más vlanba van, de miel proxmoxból tudom pingelni így valószíbűleg más lesz a gond.
tűzfal ki van kapcsolva, újraindítva nem lett.
-
MasterHUn
senior tag
Sziasztok, Proxmox telepítés után, ha későbbiekben szeretnék egy fizikai merevlemezzel bővíteni mit kell vagy kell-e valamit csinálnom, hogy proxmoxba megjelenjen?
-
MasterHUn
senior tag
Sziasztok,
minekután minden össze esküdött ellenem úgy gondoltam egyesíteném a gépeimet.
Jelenleg van egy NAS-om (xpenology) külön fizikai gépként fut. van benne egy 2 és egy 4tb.-os vinyó. ebből a 4tb.-os az SAS innentől csak raidvezérlővel műxik.
Szereztem egy Dell R510 es gépet amiben van gyakorlatilag fel tudok a gyári spec maximumig fullozni. jelenleg 2 xeon 5540 van benne meg 16g ram ha jól emlékszem.
Szerintetek elegendő lenne a következőkre?
NAS (xpenology)
plex (in xpenology)
------------idáig------------
a 4tb-os vinyon van minden
satisfactory szerver (külön linux 22.04 LTS) ennek inkább ram és proci kell 4mag 16g ram
xponology kamera szerver. 1-2 kamerával. (ez utóbbit külön xpeno ként futtatnám) neki pedig a maradék.HDD tekintetében:
-1x 4tb SAS RAID 0
-1x 2tb Sata RAID 0
proxmoxnak 2x250gb velociraptor RAID1 be.
és mivel sok van belőle itthon 6x500gb WD blue vinyó összerakva RAID6 ba.
gyakorlatilag így swapbe menne 6+2 HDD. és lenne még 4 üres swap ha bővülni kéne.
a 2x250gb meg a belső swapba menne.mielőtt nagyon beleélném magam hogy ez milyen jó lesz így jó lesz így?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Gyermek PC játékok
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged