Hirdetés
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Íme az új Android Auto!
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
csapos2
addikt
Hangsúlyoznám, hogy nem értek az optikához, de, hogy lehet, hogy két különböző formájú lencse ugyanazt eredményezi? Nem kötekedés, hanem kíváncsiság.

Itt [link] azt írják, hogy a homorúan domború (konkáv-konvex) lencsék is gyűjtő lencsék, akkor az is jó lenne kondenzor lencsének?
MSN?
[Szerkesztve] -
j.bravo
addikt
Eszembe jutott, hogy gömbtükör esetén, ha jól tévedek, ha a gömb középpontjába tennénk a lámpát, akkor elvileg (fejjel lefelé, de) önmagára képezné le a tükör.
Parabolatükröt sajna nem vágom (ezt se, de ez még akár papír-ceruza és a matekórán geometriából tanult ''tengelyes tükrözés'' segítségével, egy-két sugármenet megszerkesztésével könnyen belátható).
Ez persze azt jelentené - még mindig - hogy ha a lehető legtöbb fényt meg szeretnénk menteni, akkor a kondenzorlencse leghosszabb méretével megegyező átmérőjű gömbből kéne egy minél nagyobb szelet tükörként. -
csapos2
addikt
Hmm....Elbizonytalanítottál, de nem kicsit, nagyon....Rossz volt az elméletem, amikor a felbontást figyeltem.

Nincs más hátra, azt kell megoldani, hogy minél nagyobb felületet be tudjak világosítani a kijelzőmből, ami amúgy 17''-os, 1280X1024 a felbontása.
Szomorú lettem.
Akkor, amit most meg kell oldanom, hogy adott nagyságú vetített képet, adott távolságból, minél nagyobb képből tudjam nyerni, a minél több pixel kihasználása érdekében. -
csapos2
addikt
Ha már a 3. X előtt is fékezel, mi lesz veled később?

Szóval a tükrös link, arra utalt, hogy kell e a félgömb, vagy elég a szelet is?
Egyébként elárulom neked, semmi szükség az egész TFT-t bevilágítani. Én kb. 3-3,5m-ről fogok vetíteni, de jó, ha 5'' fogok használni a teljes átmérőből. Mindössze azért vettem a monitort, mert fontos a pixelek mérete és száma. Ezt pedig nem találtam megfelelőnek egy kicsi kijelzőben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SSD kibeszélő
- OLED monitor topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Asztrofotózás
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Futás, futópályák
- YouTube
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- További aktív témák...
- KERESEM - Sony MDR-MV1 / Edition XV / HEDDphone D1
- Szinte Új HP HyperX Cloud Flight Wireless Bolti ár:50k INGYEN FOXPOST
- Szinte Új Logitech ASTRO A50 Wireless Gen 4. Bolti ár:100k INGYEN FOXPOST
- SZINTE ÚJ Corsair Virtuoso RGB Wireless Bolti ár:75k INGYEN FOXPOST
- ÚJ Corsair HS65 Wireless Fehér Bolti ár:47k INGYEN FOXPOST
- ÚJ Apple Airpods Pro 3 - www.stylebolt.hu - 1 Év Apple garancia - 27 százalékos Áfá-s száma !!!!
- 27% - MSI Mag Coreliquid A13 360 ARGB
- Csere-Beszámítás! Apple Macbook Pro 2013 vége! 512GB SSD, I7, 16GB DDR3, Intel Iris Pro! Olvass!
- Apple iPhone 17 Pro Max 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- MacBook Pro 16" 2021, M1 Max , 64 GB RAM, 512GB SSD, Silver 27% Áfás (0461AB)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![[kép] [kép]](http://img292.imageshack.us/img292/5076/tordomb19lp.gif)