Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• SybenX

őstag

válasz t256 #19074 üzenetére

Én a Salesforce saját ingyenes platformját javaslom kezdésnek tanulásra: Trailhead.
    [link] [link] [link]
    Itt javasolt regisztrálnod és végicsinálni a modulokat, majd utána eldönteni hogy tényleg érdekel-e. A CV-ben is Trailhead profilodat kell linkelni.

• SybenX

őstag

válasz t256 #19069 üzenetére

Szia,

Közel 2 éve dolgozok Salesforce fejlesztőként, szintén kezdő JS és Java/C# tudással indultam egyetemről végezve.
    Az Apex egy butított Java, nagyon könnyű elsajátítani, Javascript pedig a frontend komponensekhez kell.
    Abszolút tudom ajánlani, rengeteg felé lehet benne specializálódni, fizetésekben is gyorsabban lehet magasabbat elérni, ha kellően motiváltan fejleszted magad a platform megismerésében, viszont hátránya hogy limitált a gyakorlati tudás amit fel lehet szedni Magyaroszágon.

• SybenX

őstag

válasz instantwater #13681 üzenetére

Debreceni egyetem: Gitet első félévben már használtuk és azóta is kötelező. Második félévben mélyreható hálózati ismeretek is megvannak nem akármilyen szakembertől. Linux alapokra is épült egy tárgy első félévben. Docker még nem tudom lesz-e, de most lesz egy szoftverfejlesztés nevű tárgy, amiben gyanítom benne lesz. Javascript még nem volt gyakorlatban, de tervezték már egy web alapok tárgyban, csak nem jutott rá idő. HTML , CSS, Sass, JSON/XML, SQL erős alapok megvannak 3. félévre. Nyelvekből C++,C,Java, Python, de volt még minimális Lisp és R is. Legerősebben C++ és Java volt tanítva, de ott inkább már alap tudást feltételeztek, mivel komplexebb programok olvasása és bővítése volt a feladat. A speciális tárgyakig el sem jutottam igazán.

• SybenX

őstag

válasz fabri07 #13543 üzenetére

Pedig meglepően kevés matek van a debreceni proginfón. Összesen 3-4 matekos tárgy van, amit meg lehet csinálni gond nélkül, hogy ha esetleg jártál emelt matekra közép suliban, de anélkül is egy kis szorgalommal. Ha érdekel az informatika, akkor proginfóra érdemes menni, mert a gazdinfón elég kemény gazdasági tárgyak vannak, ott is van programozás, de kevés szerepet kap.
    Az első évben egyébként én is úgy gondoltam hogy ennek semmi értelme, többet érek ha magamtól tanulok, de vannak olyan tárgyak és mellé olyan igazán jó szakemberek, amik/akik miatt érdemes egyetemre járni, mert olyan finom kis részleteket lehet megtanulni, amit az udemy-ről nem lehet összeszedni és itt van értelme az egyetemnek, nem feltétlen arról szól, hogy profi szinten segít egy programnyelvet elsajátítani. Voltak olyan témák amiket már önszorgalomból elkezdtem tanulni és utána rá jött egy olyan tárgy ami ezzel foglalkozott és rengeteg kis részletet tanultam pluszba amivel még inkább sikerült tisztábban látni az adott technológiákat. Tehát az a pár plusz az, amit ad az egyetem, ami nem feltétlen szükséges a való életben és lehet soha többet nem jön elő, de precízebb tudásod lesz.
    További részleteket privátban tudok mondani, ha ide jösz tanulni, akkor akár segíthetek is a beilleszkedésben.

• SybenX

őstag

válasz IMIIKE1998 #12929 üzenetére

Szerintem ha érdekel a szakma, akkor mindenképp próbálj meg egy egyetemet. A ponthatárok olyan alacsonyak, hogy szinte bárkit felvesznek, aztán az első évben eldöntöd hogyan tovább.
    Most van a második félévem programtervező infón, tényleg sokan hullanak, de ennek az oka a tanulás hiánya. Ha bejársz órákra, odafigyelsz és otthon tanulsz rendesen, akkor nem lehet kiesni. Na meg persze az érdeklődés is kell. A matek sem vészes, csak gyakorolni kell és odafigyelni órán, legalábbis eddig ez a tapasztalat. Én is sokkal nehezebbre számítottam matek téren, de szerintem legalább a minimumot bárki tudja teljesíteni, aki egy középiskolát befejezett, még az sem számít, hogy milyen erősségűt.
    A programozás oktatás az katasztrofálisan gyenge, de ez nagy részben a tanár hibája. 1 év eltelt és semmi hasznosat nem tanultam progból, de ez már debreceni egyetem hibája, lehet más egyetemen nagyon is jól tanítják. Amit viszont az egyetem ad, az elmélet az informatikának minden részéről, amit magadtól nem tudsz megtanulni, továbbá a logikus gondolkodás mód és annak fejlesztése. Magát a programozást pedig valóban te magad fogod tanulni nagyrészben magadtól szabadidődben, főleg ha te más nyelvet akarsz tanulni, mint amit az egyetemen "tanítanak".

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés