- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
kiszsolt100
csendes tag
ohh megvan, kell bele az i mert ha úgy nézük hogy az i az sorokat a j az oszlopokat jelenti akkor az első körben az,
i=0 j=0 + i=0 j=1 + i=0 j=2 következő kör
i=1 j=0 + i=1 j=1 + i=1 j=2 stb...ugye?
-
kiszsolt100
csendes tag
Köszi, így már jó működik
Akkor ha jól értelmezem a kiírásnál a 2. for csak az összeadáshoz kell. Viszont az összeadásnál az a(i)[j] nél miért nem helyettesíti be az (i) be az egyre növekvő számokat? mert akkor csak a [j] ket adja össze most.int main()
{
int a[4][3],ossz=0;
for (int i=0;i<4;i++){
for(int j=0;j<3;j++){
cout<<"Add meg a(z) "<<i+1<<". nap "<<j+1<<". meresi adatat!"<<endl;
cin>>a(i)[j];
}
}for(int i=0;i<4;i++){
ossz=0;
for(int j=0;j<3;j++){
ossz+=a(i)[j];
}
cout<<"A "<<i+1<<" nap homersekletek osszege: "<<ossz<<endl;
}return 0;
} -
kiszsolt100
csendes tag
válasz
bandi0000 #11011 üzenetére
Megcsináltam így:
int a[4][3],ossz=0;
for (int i=0;i<4;i++){
for(int j=0;j<3;j++){
cin>>a [j]; /itt valamiért nem akarja kiírni az (i)-t
}
}
for (int i=0;i<4;i++){
cout<<"Az "<<i+1<<". nap homersekletek osszege:"<<ossz<<endl;
for(int j=0;j<3;j++){
ossz+=a(i)[j];
}
}
return 0;
}(/I)(I)(I)most bekéri szépen az adatokat, a kiírásnál is csak 4 db napot ír ki, viszont az összeadásnál még mindig nem stimmel. Mert ha minden bekért adat helyére 1 et írok akkor a kiírásnál ezt kéne kiírnia,(/I)(/I)
(I)(I)Az 1. nap homersekletek oszege: 3
Az 2. nap homersekletek oszege: 3
Az 3. nap homersekletek oszege: 3
Az 4. nap homersekletek oszege: 3(/I)(/I)(I)(I)ehelyett pedig ezt írja ki,(/I)(/I)
(I)(I)Az 1. nap homersekletek oszege: 0
Az 2. nap homersekletek oszege: 3
Az 3. nap homersekletek oszege: 6
Az 4. nap homersekletek oszege: 9(/I)(/I)(I)(I)ha jól értelmezem akkor most az a tömb j változóit adja össze minden körben, pedig én azt szeretném hogy minden naphoz csak az aznapi mérések összegét írja ki, valami a kiírásnál a 2. for nál nem stimmel, csak nem tiszta hogy mi...
(/I)(/I)
-
kiszsolt100
csendes tag
Köszönöm a választ,
ezt ki tudnád jobban fejteni nem igazán tiszta:kiíratásnál meg nem jó ahogy kiírtad, mert nem fogja nézni a j 1-2 elemét csak a 0.-at
egyszűrbb így:
int osszeg;hogy tudom elérni a j mind a három elemét össze adja?
-
kiszsolt100
csendes tag
Sziasztok,
gyakorolgatok és kitaláltam egy programot amiben kicsit elakadtam, az lenne a program hogy 4 napon keresztül napi 3 szor gyűjtök be adatot, majd a kiíratásnál a napi adatokat kiírnám azokat összeadva napi szintem. Kaphatnék egy kis segítséget hogy itt ezt hogy is lehetne végrehajtani. Előre is köszönöm.
{
int a[4][3],ossz=0;
for (int i=0;i<4;i++){
for(int j=0;j<3;j++){
cin>>a[j];
}
}
for (int i=0;i<4;i++){
for(int j=0;j<1;j++){
ossz+=a(i)[j];
cout<<"Az "<<i+1<<". nap homersekletek osszege:"<<ossz<<endl;}
}
return 0;
} -
kiszsolt100
csendes tag
válasz
kiszsolt100 #10967 üzenetére
Nem azt értem csak maga a megvalósítása nem tiszta.
-
kiszsolt100
csendes tag
Kicsit átgondolva akkor így nézne ki?
itt hogy az ossz+=a mivel a második ciklusnál is addig megy amíg a<7 ezért mind a 7 körben összeadja a blokk 7 memória helyének tartalmát?
ha a mind a hét helyre 1 et adunk meg akkor:
ossz=0
a[0]=1
a[1]=1
a[2]=1
a[3]=1
a[4]=1
a[5]=1
a[6]=1
így ezek ez a képlet mind összeadja és így jön ki? -
kiszsolt100
csendes tag
Sziasztok, elkezdtem a C++ tanulgatni megyeeget is eddig viszont itt egy kicsit elakadtam, segítségeteket kérném.
Itt a "ossz+=a;" nem tiszta, ez az egész:int a[7],ossz=0;
for (int i=0;i<7;i++){
cout<<"Add meg a napi homesekletet!"<<endl;
cin>>a(i);}
for (int i=0;i<7;i++) {
ossz+=a(i);
}
cout<<"A homerseklet osszege:"<<ossz;
return 0;itt értem az egészet csak az ossz nem tiszta.
Nem tiszta hogy hogy adja össze a dolgokat.
Előre is köszönöm. -
kiszsolt100
csendes tag
Jó persze megértelek én titeket is, csak fura volt hogy úgymond feltettem egy kérdést és az én szemszögemből úgy tűnt mintha senki nem akarna segíteni old meg magad. Lehet én fogalmaztam rosszul nem azt akartam volna hogy valaki 0-24 ott legyen, úgy gondoltam egy fél óra óra alatt elmagyaráz egy részt és utána addig próbálgatom tesztelgetem amíg nem meg vagy ha nagyon elakadok akkor kérek még segítséget. És persze mindezt nem ingyen gondoltam volna.
Akkor viszont maradnak az online dolgok, kutakodok, már találtam is egy oldalt, itt jó ha elindulok vele?
http://tudasbazis.sulinet.hu/hu/0d0cc85d-f7b5-41fb-aec0-d1b8362c7ebf_e90c4562-46d5-4b3a-a5ed-d640f67b512a_6651911b-e906-4b68-9345-3f3bccdc1ea4_1ac87c22-1b0a-4de8-8899-17aece4b2826_618473ca-c3b7-47dc-bcd6-da981ba892fe_5b10ec40-9498-4c57-9950-4b7b0a0c9994 -
kiszsolt100
csendes tag
Nézegettem már a youtube-on videókat, és érthető csak gondoltam jobb lenne ha valaki személyesen mutatná...
-
kiszsolt100
csendes tag
válasz
fordfairlane #10893 üzenetére
Akkor ezek szerint itt senki nem ért annyira a programozáshoz hogy tudná azt tanítani, mert ha valamire nem tud válaszolni akkor azt ö maga sem tudja ergo nem teljesen ért hozzá. Viszont ezzel nincs baj valószínűleg én keresgéltem rossz helyen akkor.
-
kiszsolt100
csendes tag
válasz
PumpkinSeed #10891 üzenetére
Persze így is lehet, csak mondjuk ha van aki el tudja magyarázni az éppen felmerülő kérdést akkor mondjuk tized annyi idő alatt jutsz el egy szintre mint ha keresgélnéd a google en a dolgokat. Így van ezt te is elismerheted. Továbbá mivel melózom közben annyi időm azért nincs, persze nem akarok nagy dolgokat kezdeni vele de nem is akarok hónapokat eltölteni azzal amit valaki segítségével sokkal rövidebb idő alatt elsajátítanék.
Bár ezt a tanulási módszert fel vethetnék az oktatási felelősök felé kíváncsi lennék hogy néznének a gyerekekviszont ha téged nem is érdekelne amit írtam akkor nem is neked szól, persze csak olyan tud tanítani aki ért is hozzá...
-
kiszsolt100
csendes tag
Sziasztok!
Teljesen kezdőként szeretnék programozást tanulni esetleg valaki lenne a tanárom? címem zsolt.kis100@gmail.com
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Autós topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Okos Otthon / Smart Home
- Gépész 3D tervezőrendszerek
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Hobby elektronika
- Elektromos autók - motorok
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- VMware
- További aktív témák...
- LENOVO T14 GEN 5 VÁSÁR
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Natúr Titán Színben ,2028.04.29-ig iStyle Garancia,Makulátlan állapot.
- ASUS ROG Ally RC71L-NH001W. 512GB. SSD. AMD Ryzen Z1 Extreme. 16GB. LPDDR5X. RAM. CSERE IS.
- iPad Pro 11" M4 2024 256GB Cellular - Apple garancia, 100%, független, ezüst, doboz, számla
- Macbook Pro 16" M4 PRO - 2025 gyártás, 14/20 mag, 24GB RAM, 1 TERA SSD, 2 ciklus - Apple garancia
- Lenovo Legion Pro 7 i9-14900HX 32GB RAM 1TB SSD 16" QHD+ 240Hz RTX 4080 12GB 175W DOBOZÁBAN, MAGYAR
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD+ 2TB HDD
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Samsung Galaxy S24FE 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest