- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fényképek a Honor Magic V5-ről
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Orton96
aktív tag
Így sem jó.
Home/python_examples tartalmazó mappába beírom: chmod +x hello.py
Aztán a terminálba: greg@earth:~/python_examples$./hello.py (ezt a számítógép neve után írom be: számítógép neve:~$ -> ez után tudom írni a parancsot a terminalba.)Akkor jól csinálom, vagy valamit nagyon rosszul? Már semmit nem értek ebből... (Ubuntu 12.10 ha ez segít valamit)
-
Orton96
aktív tag
Sziasztok. Most kezdtem el Ubuntut használni és a Linux rendszerekről szóló Full Circle nevű ingyenes netes újság magyar fordításában felkeltette az érdeklődésemet a python programozás. Az első feladat nagyon egyszerű, a könyvből idéve:
"Néhány sornyi kódot fogunk írni egy gedit-féle szövegszerkesztővel, majd pedig megtárgyaljuk, hogy melyik sor mit végez. Gépeljük be a következő négy sort:
#!/usr/bin/env python
print 'Hello. I am a python program.'
name = raw_input("What is your name? ")
print "Hello there, " + name + "!"Ennyi az egész. Mentsük el hello.py néven valahova. Én talán egy home mappabeli python_peldak nevű mappába tenném. Ez az egyszerű példa már mutatja, hogy mennyire könnyű a kódolás Pythonban. Mielőtt használnánk a programot, előbb futtathatóvá kelltennünk. Ezt a
chmod +x hello.py
parancs begépelésével érhetjük el abban a mappában, ahol a python fájlunk van. Most már elindíthatjuk
a programot.Hello. I am a python program.
What is your name?
Ferd Burphel
Hello there, Ferd Burphel!
greg@earth:~/python_examples$ "Akárhogyan is próbáltam, nem sikerül megcsinálni. Soha nem nyitja meg, mindig arra hivatkozik, hogy nem létező fájlt vagy mappát akarok megnyitni... (a gép 2.7.3-mas python fájlokat ismer fel a terminál szerint)
Valakinek van ötlete?
-
Orton96
aktív tag
Köszönöm mindegyikőtök válaszát!
A későbbiekben is programozással szeretnék foglalkozni de úgy érzem, hogy most már valahol el kell kezdeni a dolgokat, mert az idő vészesen fogy érettségiig...Még egy kérdés: ebben sem vagyok még jártas: egyetemen tanítanak magasabb szintű programozást vagy az mindenki személyesen tanulja ki?
-
Orton96
aktív tag
Lehet, hogy meglepő, lehet, hogy nem de még gimnazista vagyok. Informatikával szeretnék foglalkozni, de az oktatás finoman szólva sem túl jó. Úgy tudom, hogy az emelt infóhoz kell tudni alapszinten programozni de a későbbiekben meg még fontosabb lenne.
-
Orton96
aktív tag
Sziasztok!
Teljesen kezdő vagyok de szeretnék megtanulni la. alapszinten programozni. A segítségeteket szeretném kérni: hogyan tudnám elkezdeni. Mit ajánlotok, mit csináljak?A válaszotokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kerékpársportok
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Háztartási gépek
- Motoros topic
- iPhone topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Bontatlan ASUS TUF Gaming F16 FX607JV-QT212 Notebook
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 5700X3D Processzor!
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RX 9070 XT 16GB Videokrátya! Bemutató darab!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged