Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
nvyktor
aktív tag
hmm.
Most, hogy mondod már "nagy" voltam, amikor a spectrumról áttértem c64 basic-re, ott volt egy három könyvből álló sorozatom, aminek a végére már grafikus környezetet is lehetett programozni, sprite-okkal, meg mindennel ami kellett...Húúúú emlékeztek még a sprite-okra?
Öreg vagyok. -
nvyktor
aktív tag
válasz
Jim Tonic #5264 üzenetére
Addig a pontig, amíg nem használsz előre definiált dolgokat, tárolt eljárásokat, miegymást alig van különbség, hiszen mindkettő SQL.
Néhány apróbb eltérés van, pl.:
MSSQL: SELECT TOP 10 oszlop FROM tabla
MySQL: SELECT oszlop FROM tabla LIMIT 10
Oracle: SELECT oszlop FROM tabla WHERE sorszam (ROWNUM) <= 10Ezekre viszont gugli barátunk 2 perc alatt választ ad.
Ha komolyabb szintű a felhasználás (tárolt eljárások, rutinok, stb.) akkor nagyobb az eltérés, érdemes előtte utána nézni.
És arra is érdemes figyelni, hogy a fejlesztő környezetedbe integrálva legyen az MSSQL. Gondolok itt arra, ha pl php alól kéne ms-t hívni, akkor a php.ini-t (is) szerkeszteni kellhet. Tehát a fejlesztés kezdetekor érdemes írni egy print "hellóvilág"; szintű programocskát, ami teszteli az adatbázis kapcsolatodat, hogy ne a fejlesztés során derüljön ki, ha valami ott nem stimmel. Sok fejtörést lehet vele megspórolni.
-
nvyktor
aktív tag
Kiegészíteném...
x nyel 24 óra alatt akkor jó, ha olyan nyelvet tanulsz, amihez hasonlóban már van tapasztalat, pl. c-php, vagy mysql-mssql. Tehát ahol az utasítások, szerkezet hasonló, csak esetleg más a szintaxis.
Tök nulláról nehéz.
Vannak olyan könyvek is, amelyek magára a gondolkodásmódra nevelnek, meg arra, hogy hogyan építsd ki a fejlesztő, tesztelő környezetedet.
Összességében minden könyv arra való, hogy alapokat adjon, egy konkrét feladatot nem lehet megoldani velük. Ötleteléshez jók.
Én is BASIC-kel kezdtem. ZX Spectrumon...
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Vicces képek
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Elektromos autók - motorok
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- Hamarosan megjön az ASUS házak új zászlóshajója
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A12 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Asus ROG X13 Flow 2in1 Touch WUXGA 120Hz Ryzen9 5900HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 3050Ti Win11 Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Általános igazgatóhelyettes tábla üvegből eladó
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest