Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Milyen okostelefont vegyek?
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iOS alkalmazások
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Mister_X
üzenetére
Maga a játékfejlesztés szerintem elég bonyolult annak ellenére, hogy az ember azt gondolná, hogy az valami tök egyszerű dolog. Még egy nyomi 2D-s labirintusos játék elkészítése OpenGL-ben is nagyon sok órás időelcseszést okozhat (C++), amikor az ember nem jön rá, még mi nem stimmel, és debuggolni kell. És akkor még tényleg egy tök egyszerű játékról beszélünk. Szóval szerintem a játékfejlesztéshez elég stabil alapok kellenek, szükséges az objektumorientált gondolkodás elsajátítása, a logikus programkód írása, ergo én nem játékfejlesztéssel kezdeném a helyedben.
Nagyon nehéz megmondani, konkrétan milyen nyelv tanulásának állj neki, teljesen igénytől függ. Mi egyetemen a C-vel kezdtük, és nagyon anyáztam eleinte emiatt, de így utólag szerintem végül is lehet, hogy megérte, mert minél magasabb szintű nyelveket tanul az ember, talán annál könnyebb dolga van, de legalább érti a hátterét. Nagyon függ attól, mik a hosszabb távú céljaid, mennyire gondolod komolyan, milyen területen szeretnél utána elhelyezkedni és programozni. Az a kérdés is felmerül, biztos asztali alkalmazások érdekelnek-e csupán, vagy inkább a webfejlesztésre mennél rá.A többiekkel ellentétben én egyébként megértem, miről beszélsz, hogy eleinte az angol szakszövegektől az embernek szétmegy a feje, még ha jól is tud angolul (igaz, eleinte szerintem inkább az a gond, hogy az ember az alapokat próbálja elsajátítani, és átvenni a programozáshoz szükséges gondolkodást); az angoltudás ettől függetlenül elengedhetetlen. De erőltesd a dolgot, mert folyamatosan rá fog állni az agyad az angol szövegek olvasására is.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- MSI GeForce RTX 3080 10Gb GAMING Z TRIO
- Sapphire Pulse 6800XT 16Gb Kitűnő! Ingyen posta!
- Cisco Telepresence MX300 G2 - 55" Interaktiv Monitor - Konferencia rendszer
- 70" Interkativ Érintőképernyős Monitor / All In one PC - InFocus INF7021A Multi Touch
- Microsoft Surface Hub (v1) 1597 - 55" All in One PC - Érintőképernyős monitor
- Bomba Ár! Dell Vostro 5468 - i3-6006U I 8GB I 128SSD I 14" HD I Cam I HDMI I W11 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3528, 93% Akkumulátor
- iMac Pro 1.1 2017 Intel Xeon W2150B 64GB 1TB VEGA 64 16GB!!! 1 év garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 (5TW10AA) - 3x4K felbontás
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest