- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Vasinger! #6215 üzenetére
NPP-ben ne az Encode in..., hanem a Convert to UTF8 without BOM parancsot nyomd, akkor nem kell magad szopatni a Ctrl+H-val. De ha már a CP1250-et aktiválod, a stringliterálokat is úgy kéne kódolni (és nem kommentnek hívni, mert félrevezető). A Character sets - Central European alatt megtalálod.
FYI, a CP1250 egy eltérő kódolás a Latin 2-től (leánykori nevén ISO 8859-2), a Latin 1-től (ISO 8859-1) és az UTF-8-tól. Meg a Unicode is teljesen más téma. Ne csodálkozz hogy nem működik.
-
-
Reflexió a barátod.
Íme egy példa:
public class ReflTest {
public static void fapapucs() {
System.out.println("FAPAPUCS!");
}
public static void hello(String name) {
System.out.println("Hello " + name + "!");
}
public static void main(String[] args) {
try {
ReflTest.class.getDeclaredMethod("fapapucs").invoke(null);
ReflTest.class.getDeclaredMethod("hello", new Class[] { String.class }).invoke(null, "mobal");
} catch (Exception e) {
// TODO Auto-generated catch block
e.printStackTrace();
}
}
}Direkt beraktam egy paraméter nélküli, és egy paraméteres metódust is - a getDeclaredMethodnál és az invoke-nál is passzolnia kell a típusoknak.
És egyébként ha nincs nagyon jó indokod erre, pofonrúgást érdemel egy ilyen megoldás
Olyan sok szebb alternatíva van a parancsfeldolgozóra is... Például a Command tervezési minta: a Mapben nem stringeket tárolsz értékként, hanem egy megadott (feldolgozó) interfészt megvalósító objektumokat.
-
válasz
Benceee14 #6181 üzenetére
Mutathatnál egy teljes példát egy ilyen weboldalról, amit így összeraktál.
Erre nagyon jó a pastebin.com.Kicsit elavult egyébként ez a kereted, a HTML5 óta jóval egyszerűbb a fejléc. De ez nem hiszem hogy gondot okozna.
Amúgy meg ha csak kísérletezni akarsz JavaScriptben, sokkal egyszerűbb a jsfiddle.net használata. Csak a megfelelő dobozba be kell írnod a HTML darabokat (nem kell fejléc! csak a fontos body-elemek), a CSS kódot, alulra meg a JS-t. A JavaScript topikban is folyamatosan ezt javasoljuk mindenkinek. Nem utolsó sorban azért, mert futás közben látjuk a problémás kódot, és ki is tudjuk helyben javítani akár.
Maga a játék nem nagy kaland, kell egy véletlenszám-generátor, kezelned kell a kattintást, meg ki kell találnod hogy szeretnéd megjeleníteni az egészet. Pár színezett divvel össze lehet tákolni, az előző tíz percben ezzel szórakoztam, de nem osztom meg még
Majd ha előrejutottál (meg elkészítettem).
Ja és igen, a JavaScript topik a megfelelő hely.
-
válasz
peter9228 #6151 üzenetére
Ez a baj:
...
gomb2=Button(abl1,text="Sakktáblát rajzol",command=sakktabla())
gomb2.pack()
gomb3=Button(abl1,text="Bábú kirakása (piros)",command=babu("piros"))
gomb3.pack()
gomb4=Button(abl1,text="Bábú kirakása (fekete)",command=babu("fekete"))
...A kiemelt részekkel a gomb létrehozásakor meghívódnak a függvények, ezért rajzolódik ki a tábla és a bábuk. A sakktabla függvény esetében könnyű a dolgod, csak hagyd el a zárójelpárt.
A bábukhoz viszont nincs elég Python tudásom, hogy meg lehet-e valami bindoláshoz hasonló módszerrel, egy függvénnyel oldani...A funkcionális programozás befigyel itt is
A functools modul partial függvényével meg lehet csinálni az ehhez szükséges argumentumkötést. Lásd itt.
-
válasz
peter9228 #6148 üzenetére
Ebben a sorban:
can.create_rectangle(kx,ky,50,50,fill="blue",outline="red",width=0)A paraméterezés nem jó, mert így azt jelenti, hogy (kx;ky)-ből (50;50)-be rajzol téglalapot.
A kx+50, ky+50 várhatóan közelebbit rajzol majdViszont most csak egy pillantásnyit volt időm foglalkozni vele, talán később.
Na jó, még egy pillantással úgy látom, hogy a +200-akat át kéne számolnod. A szövegben itt jól írtad, a kódban kevésbé.
Mondjuk a váltottsorosság miatt ez az egész stratégia kicsit körülményes.
-
válasz
dabadab #6063 üzenetére
Érdekes, én elég sokat használom mindkét környezetet.com de pont fordítva látom, a Qt Creator nem sokkal több egy felturbózott Notepadnál nekem
Mondjuk elsődlegesen QML-ben dolgoztam C++ backenddel, ahhoz nem sok extrát nyújt. A QWidgethez való designert már több mint egy éve nem piszkáltam.
De lehet rosszul csak tartom
-
Oké, ez már tényleg undorító.
Nem fáj az ilyet leírni?inotify-t használhatsz anélkül is, hogy netcatot és UNIX toolok tengerét használnád...
http://www.bestofperl.com/miscellaneous/watch-filesystem-for-changes-using-inotify-linux(Sajnos ezzel a telefonnal nem tudok normálisan linkelni.)
-
válasz
bambano #6037 üzenetére
Az ActiveMQ vegulis csak egy pelda volt, masok is szoktak Perllel csevegni...
Az adatbazis trigger cseles megoldas, tetszik :-) Munkahelyi artalom, hogy csak nagy LEGO kockakkal tudok gondolkodni, amikor szerveroldalrol van szo.
A kernelt meg nyilvan azert irtam, mert egy desktop alkalmazassal ilyen munkat vegeztetni szvsz eros. De izles dolga igazabol - jelen esetben ugyis mindegy.
-
válasz
bambano #6034 üzenetére
Végülis kiskanállal is lehet gödröt ásni... De ha már jeszi fizet a T-Mobile tömeges SMS küldéséért, akkor valószínűleg nem megoldás a telefonkötögetés
Főleg ha egyébként a küldést már megoldotta ezek szerint, csak Linux lokál probléma van.
Kernelt nem akarsz vele fordíttatni?
jeszi: Egyébként én is message queue párti vagyok, az ActiveMQ-t például össze lehet kötni Perllel. Csak egy kicsit bonyolultabb Perl kód kell, amiből nem spawnolsz olyan sokat.
-
Ha ezt az utat járod, akkor nem menet közben kell a felhasználónak beírnia a számot, hanem a megfelelő paraméterrel indítani a programot!
Pl. szorzo.exe 5
Ha ilyen argumentum nélkül indítod a programot, pl. mert csak F5-öt nyomtál a Visual Astudio-ban, akkor az args tömb teljesen üres, az első elemének lekérdezése pedig indexelési hibát okoz értelemszerűen.
Az args[0] előtt mindenképp kezeld le azt, hogy az args.Length == 0!
-
válasz
nofx333 #5992 üzenetére
Konkrét célkitűzés nélkül szerintem nem sokra fogsz jutni, hamar elveszel a korpában. Az élő kódok, függetlenül attól, hogy most open source vagy nem (az előbbibe bele lehet látni, utóbbiba meg csak ha belül vagy) rendkívül változatosak minőségben, logikában meg úgy mindenben.
Az open source-ba fejesugrás, pl. bugfixálás meg azért nehéz, mert jó eséllyel azért maradtak sokáig nyitva a dolgok, mert a "kódban élőknek" is túl sok erőforrás lenne - hát még egy kezdőnek! -, de persze sose tudni.
Azt javasolnám, hogy vagy találj ki valami saját hobbiprojektet, ami valamilyen kapcsolatban áll a külvilággal - legyen pl. a júzer felé mert játék, vagy az internet felé mert RSS aggregátor -, mind a kettő rengeteg apró és nagyobb kihívással állít szembe. Vagy próbálkozz például portolási munkával: régi KDE3-as alkalmazást, amit mindenki elfelejtett
, átírni tiszta Qt4-re, vagy valami kedvenc/hasznos programot átírni Androidra. Ezzel látnál egy már működő logikát és architektúrát, mégis lenne elég szabad tered az adaptálással.Szerintem.
-
válasz
Bikkrom #5943 üzenetére
Ha nem csak ujjgyakorlatnak tervezed (pl. vevőnek), akkor vegyél le a polcról egy CMS-t (pl. WordPress) vagy egy portált (pl. Liferay), és építsd össze azzal, ne szívasd magad és a kuncsaftot.
Ha gyakorolni akarsz, akkor is tedd ezt.
Ne akard újra feltalálni a kereket.Ha nagyon biztos hogy hobbiprogramozni akarsz, akkor meg igazából teljesen mindegy, melyik nyelvet választod, mert a natúr JSP vagy PHP épp annyira nyújt beépített támogatást egy ilyen rendszer kiépítéséhez, mint bármely más Turing-teljes környezet... Szerintem. Válassz nyelvi preferencia alapján. (A HTML5 meg nem programnyelv, és így is úgy is szükséged lesz az ismeretére.)
-
válasz
Speeedfire #4873 üzenetére
Most nézem, hogy bár hasonlóan ronda, környezetfüggő megoldás, VS alatt kéne lennie egy _getch() függvénynek is.
-
válasz
Speeedfire #4871 üzenetére
A getchar()-t, scanf()-et például, ha csak arra kell, hogy ne lépjen ki a program, mondjuk ekkor meg olyat is lehet játszani, hogy az IDE ne zárja be az ablakot a futás végén (de ne kérdezd hol lehet bekapcsolni).
Ha azért kellene, hogy echo és pufferelés nélkül olvashass be karaktereket azonnal, akkor ahhoz több szívás kell, vagy MinGW környezet...
-
válasz
Speeedfire #4869 üzenetére
Most néztem rá jobban a kódra, van még pár dolog amit meg kell majd változtatnod. Pl. a cprintf függvénynek semmi értelme, nincs is benne az econioban, úgyhogy printfre kell cserélned. A felesleges dolgokat meg törölni
-
válasz
Speeedfire #4867 üzenetére
conio.h LOL XD
Nem a C fordítóval van a baj, hanem hogy Borland-specifikus dolgokat akarsz használni, aminek semmi köze a C szabványhoz. Nem csoda hogy nem megy.
Néhány funkciót átírtak WinAPI-hoz, econio.h és econio.c, ezen linkek tartalmát copy-pasteld be a projektedbe (econio.h és .c fájlokba, értelemszerűen), és akkor néhány függvényt tudsz használni. A getch-t meg felejtsd el.
-
Én nem akartam beleszólni, de egyetértek az álláspontoddal, ha nem magyarázza el senki az OOP szemléletet, abból csak őskáosz lesz - mondjuk a gányolós szkriptnyelvek se segítenek sokat... Én tanárpárti lennék, csak éppen nem ismerek senkit, aki jól magyarázná el a dolgokat.
És szerintem a gondolkodásmód a lényeg, a nyelv csak másodrendű.
x123456: Csak Nokiás Qt van, mivel felvásárolták a TrollTechet korábban. A Nokia egyetlen számomra szimpatikus lépése volt a Qt LGPL licenc alatt kiadása. Azóta a saját cégérük alatt fejlesztik, a KDE meg erre épül, de ahhoz már a Nokiának semmi köze.
-
válasz
x123456 #4631 üzenetére
Ne erőltesd, matek és fizika nélkül nehéz jól megírni. Hacsak nem gyakorlásképpen fel akarod újra találni a kereket.
Nézd meg inkább ezt a könyvtárat.
-
Az Enterprise csomagot szedted le?
-
válasz
Knives94 #4486 üzenetére
Na ezt most ex-has írom, de ha tényleg ASCII-ról van szó, akkor írj ilyen kódot:
if (control) then
begin
control := false;
{ itt kezeled le a kurzorgombokat! }
if (KTaste[72]) then begin ...; end else
if (KTaste[...]) then begin ... { satobbi. lusta vagyok firkalni... }
end
else begin
if (KTaste[0]) then control := true { bejott egy 0 kod, a kovetkezo egy vezerlokarakter lesz! }
else if (KTaste[...]) then ... { itt meg a sima betuk maradtak }
end;A control egy boolean változó. A lényeg az, szóban, hogy az egymás után jövő "0, 72" kombinációkat külön kezeled egy állapotváltozóval.
-
Első lépésnek a Beginning Androidot ajánlanám, bár nem olvastam még én se.
-
Mondjuk (kezdőnek ez elég durva lehet) én úgy csinálnám akkor már, hogy a UI elemeket (meg a hozzá tartozó parancssori dolgokat) nem fixen hardcode-olom, hanem vagy egy kódban definiált, vagy máshonnan betöltött táblázatból generálom dinamikusan. Ennek meglenne az az előnye, hogy ha legközelebb az mplayer helyett mondjuk a mencoderhez akarsz felületet írni, akkor nem kell nulláról mindent újrakezdeni, csak a konfigurációt módosítani.
-
Ne próbálj semmi ilyesmit.
Egyébként sincs cancel() metódus, lol.Inkább olvasd el ezt, vagy simán a stop() dokumentációjánál a magyarázatot:
"Deprecated. This method is inherently unsafe. Stopping a thread with Thread.stop causes it to unlock all of the monitors that it has locked (as a natural consequence of the unchecked ThreadDeath exception propagating up the stack). If any of the objects previously protected by these monitors were in an inconsistent state, the damaged objects become visible to other threads, potentially resulting in arbitrary behavior. Many uses of stop should be replaced by code that simply modifies some variable to indicate that the target thread should stop running. The target thread should check this variable regularly, and return from its run method in an orderly fashion if the variable indicates that it is to stop running. If the target thread waits for long periods (on a condition variable, for example), the interrupt method should be used to interrupt the wait."
-
Még ha nem is tetszik a válasz stílusa, teljesen igaza van.
C# all the way! Legalábbis a kettőből.Én inkább azt mondanám, hogy először valami manuálisabb nyelvet tanulj meg, aztán jöhet a laza C#-ozás. Mert ha olyan környezetbe kerülsz, ahol a GC nem fogja a kezed, nagyon érdekes dolgokat lehet művelni, ha nem tudod hogy kell bánni vele.
-
Sehogy, a JFrame nem lehet modális. A google első találat szerint vagy JDialogot használsz, vagy pedig a GlassPane-nel varázsolsz. De tisztább egy JDialog.
-
Olvasd el a példakódot, és hogy a DocumentListener melyik metódusa mit is jelent valójában. Ami neked kell, az az insertUpdate és a deleteUpdate, amik egy karakter beírásakor és törlésekor hívódnak meg.
-
Az eseménykezeléssel ránézésre még gondok vannak. Szerintem olvasgass még egy kicsit, a Sun tutorialjaiból elég sok infót össze lehet gyűjteni.
Jelen esetben két lehetőséged is van, az egyik egy ActionListener beállítása, ami akkor hívódik meg, ha a júzer befejezte a szövegbeírást, vagy használhatsz DocumentListener interfészt, ami minden egyes betűbeírásnál meghívódik.
-
válasz
RaPiDsHaRe #4298 üzenetére
Őőő, pont azt mondtam, hogy én az Eclipse-et szeretem jobban, de majdnem mindegy. Mindkettőhöz vannak kiegészítések temérdek formában és minőségben. Gyakorolni mindkettővel lehet alaphelyzetben is, ha a Java csomagot szeded le belőlük.
A NetBeansből a karcsúbbat, és Neked illőt Java SE csomagnak hívják.
-
válasz
RaPiDsHaRe #4296 üzenetére
JDK az természetesen szükséges, de nem árt mellé egy fejlesztőkörnyezet. A két legnagyobb és könnyen beszerezhető az Eclipse és a NetBeans, egyéni preferencia/vallás kérdése, én személy szerint az Eclipse-et szeretem.
-
Jól látod az összefüggést, még annyit tennék hozzá, hogy mivel minden Swing komponens a JComponentből származik, ami pedig az AWT-s Container osztályból, mindennek lehetnek gyerek-komponensei (ez egyébként Composite tervezési minta).
Gyereket hozzáadni a saját komponensedhez az add metódusokkal tudsz, célszerűen még a konstruktorban.
-
-
válasz
Csakénvagyok #4199 üzenetére
Azt nem tudom (nem hiszem hogy firtatnunk kéne, mire is kell neki a védelem), de akkor is a TrueCrypt sokkal komolyabb tool emennél
-
válasz
Csakénvagyok #4197 üzenetére
128-bites titkosítás OMG
Itt egy sokkal komolyabb eszköz. -
Segédtömb? Minek is?
Ez simán végigvihető in-place is.A végtelen ciklus meg könnyen elkerülhető, ha a ciklusfeltétel "max > 2" például. Ahol max a véletlenszámgenerálás határa/a még rendezetlen elemek felső határának indexe.
Nem tudom a tanárok hogy csinálják, én mindig páros létszámú osztályba jártam
Bajnokságokon hogy szokott az ilyen lenni?
-
Nézzük... Most mindent mindennel kétszer összenézel, ennek a fele kapásból felesleges. Eztán azzal tudsz még opimalizálni, hogy valamilyen indexelés alapján (BSP, octree, más voodoo) a tényleges kiszámítás előtt kizárod azokat a lehetőségeket, amik nem ütközhetnek egymással (pl. másik térrészben vannak, lehetetlen ütközni).
-
1) Nem indentálsz a kódban. Elég nehezen olvasható...
2) Mi akar lenni az s[i]=a feltétel? Nincs sehol a változód, és egyébként is az összehasonlítás ennél egy lépéssel hosszabb. Az ord() függvénnyel az ASCII kód alapján könnyen meg tudod nézni egyébként, hogy nagybetű-e.
3) A függvényből a ciklus után kellene visszatérni.Remélem ez most nem pont egy házifeladat volt...
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Debreceni gyorsétkezdék, éttermek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen TV-t vegyek?
- Formula-1
- Eredeti játékok OFF topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Windows 10
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GAMER PC: Intel Core Ultra 7 265KF +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA
- Zealot s79 100w 1hónapos eladó kíváloan szól jó mélyek az ár fix !!!!!
- Playstation Pulse 3D
- Asus Vivobook Oled 15.6 ryzen i5 5600h 16gb 1tbm2 ssd 3050 4gb video kari az ár fix !!!!
- Eladó/Asus P1504F /I5-8265U/12GB DDR4/Win 11Pro/15,6" FHD/256GB M.2 Sata!!!
- Új és újszerű 17.3" Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Ritkaság! Hibátlan Prémium felsőkategóriás LGA 1700 Alaplap! Asus Rog Strix Maximus Hero Z790 Wi-Fi
- Villámgyors teljesítmény és 10 év nyugalom!
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest