- Milyen okostelefont vegyek?
- Az iPhone hajthatatlanságán gúnyolódik a Samsung
- Poco F7 Pro - jó, de az amatőr sem rossz
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- iPhone topik
- Végre bemutatkozott a Pixel 8 és a Pixel 8 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
gyurkikrisz #8021 üzenetére
Hi! Később remélhetőleg meg fogod érteni ezeket, de egyébként jól látod, sajnos a kezdőknek szóló könyvekben is gyakran elkövetik azt a hibát, hogy olyan dolgokról kezd el magyarázni a szerző, ami egy kezdőt még rohadtul nem köt le, nem érti, még nem érdekli, és még azt sem tudja, mi fán terem egyáltalán a programozás, tehát lényegében teljesen értelmetlen ezeket a dolgokat elmagyarázni. Annak idején én is átéltem, és ilyenkor igazából nem a könyv olvasójával van a baj, hanem az íróval, mert szarul magyaráz, nem képes beleképzelni magát a tanuló helyébe. Egyetemi előadók is sokszor csinálják ezt. Mint az első Prog1 előadásunk, először még a perifériákról magyarázott (billentyűzet, egér), meg egyéb blablákról, aztán egyszer csak ott tartottunk, hogy egy C-kódot mutogatott, és a kettő között pár perces differencia van. Annak, aki előtte sosem kódolt, ez nem egy túl kellemes váltás. Szerintem először azt az érzést kellene kialakítani az érdeklődőben, hogy akarjon mélyebbre ásni, legyen sikerélménye, hogy érti, amit olvas/hallgat, ne pedig egyből a "mi az anyádról beszélsz?!", "hol vagyok?!"-kérdések merüljenek fel benne. Nem elég nagytudásúnak lenni, ha az ember tanítani akar, akkor átadni is kell a tudást, az külön művészet.
Egyébként nem erről a könyvről van szó véletlenül?Most belenéztem, és tényleg szó van ezekről még viszonylag az elején, pedig ez emlékeim szerint egész jó kis könyv az alapok szájbarágós bemutatásához. (Persze lehet, hogy van más/jobb, nem tudom, én magyar nyelvű, kezdő oktatókönyvek közül csak ezt ismerem, és sztem jó kiindulópontnak tűnik.)
Javaslom, hogy ezeket a részeket olvasd el, és ha elsőre nem is érted, haladj tovább, majd később összeáll, ha több ismeret birtokában újraolvasod ezeket a kis részeket. Semmi probléma nem származik abból, hogy elsőre nem tiszták ezek a fogalmak, ráérsz még felfogni őket.
Ami fontos, hogy sokat gyakorolj, tehát ne csak olvass, hanem kódolgass is folyamatosan, abból tanulod a legtöbbet, és úgy az elméletet is sokkal gyorsabban felfogod, hogy "aha, már értem, szóval ezért működik így".
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Eladó Ryzen 7 7700X, 7800 XT, 1Tb M.2, 750W, 32Gb DDR5 AM5 gamer pc!
- MINI PC HP PRODESK 600 G2 G3 G4 G5 i3 és i5 6-9. gen gar. Budapest MPL Foxpost
- AZTA! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop Ultrabook 14" -60% i7-1185G7 16/512 FHD IPS Iris Xe
- Asus P8H61-M LX R2.0 LGA 1155 alaplap, + Quad Core i5-2500 CPU
- LEGO Technic - Bugatti Chiron (42083)
- HP 150W töltők (19.5V 7.7A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm + tápkábel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E744 - i7-4GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD+ I DP I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest