Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- One mobilszolgáltatások
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A kameraszenzor és az aksi is nőtt a Nubia Z70S Ultrában
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- TCL 50 NxtPaper 5G - átgombolom magam monokrómiába
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kékes525
félisten
"Hidd el, aki használja rendszeresen a vérnyomás mérőt, és naplózza az értékeket"
2014 -óta, amikor az első pitvar fibirillációs tünetem megjelent rendszeresen, reggel és este mérem. A kardiológusomhoz, háziorvosomhoz ezt (is) viszem. A decemberi értékek még a herkentyűben vannak. A kiugró pulzusértékeknél fibrilláltam (vagy edzés után mértem). [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép]
Kevés gyógyszert szedek (5mg TRITACE-t és 1 Aspirin Protectet), meg néhány táplálék kiegészítőt.
Tanács mindenkinek (nemcsak szívbetegeknek):
Az omega zsírsavak és D vitamin (1500-2000NE felnőttnek) szedését mindenkinek ajánlom (gyereknek és felnőttnek, különösen akkor, ha keveset tartózkodnak a napon), természetesen gyerekeknek kisebb dózis kell. Ezek nem gyógyszer helyettesítők, csak elősegítik a betegségek megelőzését. D-vitamin az immunrendszer erősítése miatt (más hatásaira most nem térek ki) Az omega zsírsavak pedig az érrendszer védelmére (más hatásait most nem említem). Részletes leírásait a Weben megtaláljátok.
Az egészséges életmódnak három alappillére van (ezeket általános iskolában kellene tanulnia az embereknek, de a tapasztalatom az, hogy csak kevesen ismerik):
1. Mentál-higiénia (lelki egészség = a pszichés megbetegedések és magatartászavarok megelőzése, a lelki egészségvédelem, mindazoknak a folyamatoknak, tevékenységeknek az összessége, amelyek az emberi személyiséget és közösségi kapcsolatot erősebbé, fejlettebbé teszik, a pozitív gondolkodásmód, stressz distressz nélkül).
2. rendszeres mozgás (szigorúan egyénre szabva), én minden nap 15-20 km-t gyalogolok (ízületek kímélése miatt nem futok, közben zenét, vagy podcastot hallgatok
).
3. a megfelelő táplálkozás. Talán erről van a legkevesebb (sokan azt hiszik, hogy ismerik) és nagyon sokszor téves ismerete az embereknek és nagyon sok téveszmék keringenek a neten a különböző (káros) táplálkozásmódokról, ne dőljetek be nekik. Betegségem óta 50 kg-ot fogytam mozgással és helyes táplálkozással (egyetemen „Az egészséges táplálkozás alapjait” is tanítottam, míg kövér voltam én voltam az intő példa
). Amúgy, akit érdekel, biológus végzettségem van.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁÁÁ NE NÉZD MEG! A szórakozás, és a multitasking csúcsa, Lenovo Yoga 9i //3 OLED Modell Ajánló//
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Xbox Series X 1TB - 2 kontroller + 3 játék szabadon választható
- RYZEN 7 5700X / 32GB RAM / 1TB SSD / RX 6700 XT 12GB / 750W Gold Full Modular - AMD GAMER PC
- Gamer pc konfig
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Gold Edition! Olvass!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest