- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Beköszönt a hajlítható telefonok aranykora
- Két szempontból sem lesz profi a Xiaomi 18
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Több ponton is jelentős előrelépésre készül a Pura X2
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Cáfolja a Realme, hogy leépülne
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
Új hozzászólás Aktív témák
-
junior19
senior tag
válasz
Archttila
üzenetére
Eszembe se jutna felakasztani téged.
Részemről egy tanács volt, mindenki azt csinál az eszközeivel, amit akar.
Nekem van ismerősöm, aki a működő Pioneer plazmájába csatlakoztatta a karácsonyra kapott Sony BD lejátszóját. Azóta az irodájában van a készülék, mert csak az analóg bemenetek működnek rajta.
Másik ismerősnek több km-re tőle villámlás után adta meg magát a hdmi kimenet a műholdvevőjén.
Esetemben pár száz méterre volt villám tőlem, minden készülékem kikapcsolt állapotban volt, az avr és a médialejátszó hdmi része bánta az esetet.
E példákkal csak azt szerettem volna kihangsúlyozni, hogy a hdmi -s rész elég érzékeny, tudom, hogy a villámcsapás és ki-be csatlakoztatás kék különböző eset.
De szerintem egyébként sincs értelme bekapcsolt állapotban csatlakoztatni, mint az analóg összekötéseknél. Itt kommunikálnak egymással az eszközök, így késik a kapcsolat az analóg kapcsolathoz képest. Jó csatlakozás esetén és jó eszközök esetén létre jön a kapcsolat, ha valami nem jó, akkor nem jön létre. Egy ki-be kapcsolással gyakorlatilag ugyanaz érhető el, mert a készülékek ismét megpróbálják a kapcsolatot felvenni egymással, mintha kihúzom az egyik készülékből a kábelt, majd visszacsatlakoztatom. Én a ki-be kapcsolást biztonságosabbnak tartom, mint a csatlakoztatást működő készülékbe.
Korábbi készülékek esetében emlékszem, hogy felhívták a figyelmet a használatiban a kikapcsolt készülékhez való csatlakoztatásra. Most ez is így van-e nem tudom, bár a használati útmutatók sem a régiek már.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios Neo 16 PHN16 notebook-i9 13900HX 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 8GB W11
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S2 TG CM 650W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4495, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 3: i3-10GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest