- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- 165 Hz-es panelt tesztel a OnePlus
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
csibu99
tag
Szia!
Azok táborát gyarapítom, akik nem igazán tehetik meg, hogy ilyen összegű készüléket vásároljanak, de olcsóbbat nem akartam venni, mert inkább veszek egy normális, minden szempontból legalább középkategóriás tabletet, minthogy utána szenvedjek vele. Másfél hónapos töprengés után ezt választottam, szerdán megvettem és NEM BÁNTAM MEG!
Sőt! Egyre inkább tetszik a kicsike, pedig első androidos cumóm, korábban nem volt semmilyen androidos készülékem! A kijelző miatt töprengtem rajta én is többet, azért az IPS jobb minőség. De mégis megvettem.
Aztán tegnap ismerősnek megjött a hasonló árkategóriás Nexus 7 (amin sokáig gondolkoztam, hiszen azért csak egy Asus, de a HDMI hiánya miatt, a kisebb képernyő, a microsd hiánya, stb. miatt végül nem azt választottam). Összehasonlítva a képernyőt a tapasztalataim:
- Betekintési szög: mindkettőben kiváló!!
- Felbontás: kicsit jobb a Nexusé, de ez csak akkor látszik, ha egymás mellett van a kettő (no meg az csak 7"), a Prestigioéra sem lehet panasz
- Képernyő fényereje: a Prestigio fényereje valami iszonyat durva, ami sosem baj. De bekapcsolás után azzal kezdtem hogy kb. 20%-ra vettem, egy nappal később pedig 15%-ra (így az akksi is tovább bírja) és így is tökéletes nekem.
- Képernyő fakósága, színek kevésbé szépek-e: amíg nem láttam a Nexus 7 IPS-ét, alig észrevehetően volt itt-ott fakó, összehasonlítva vele érezhető volt a különbség. De hacsak nincs otthon e mellett egy IPS készüléked, ez nem fog zavarni. Engem sem zavar, pedig HD filmek, játékok rengetegét próbáltam ki rajta és nem rossz az, hidd el!Nem bántam meg, hogy ezt vettem, pedig IPS-t akartam.
E-book olvasásra is tökéletes!
(ez nálam is szempont volt)
Ja, még valami!
A konyhából is hallom a zenét falon keresztül, azaz hangerőre sincs panaszom (az is mindig olyan 20-40% között van)... -
totog
tag
Nézd meg élőben és válassz úgy. Én a magam részéről meg vagyok elégedve a kijelzővel.
A fakóhoz: nincsenek rajta annyira éles színek mint mondjuk egy amoled kijelzőn, meg talán a fekete nem teljesen fekete. Egy amoled telefon mellett lehet hogy zavarna, de mivel nincs folyton mellette egy másfajta kijelző, észre sem veszem, ez szerintem kicsit szőrszálhasogatás és ez is teljesen jó.
Nekem érzékeny a szemem és leggyakrabban minimumon használom, de még akkor is van néha hogy ráapplikálom a "screen filter" nevű progit, ami egy plusz szürke réteggel sötétí a képet (így már tényleg fakóbb). Napfényben viszont szerintem lennének vele gondok - hogy az IPS napsütésben hogy teljesít, azt viszont nem tudom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek?
- Jogász topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Xbox Game Pass [2025] - Az augusztusi lista
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- Filmvilág
- Sorozatok
- Papíron már készül a PCI Express 8.0
- További aktív témák...
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A34 5G 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest