Hirdetés
-
Mobilarena
Alábbi írással szeretnék segíteni, hogy hogyan adjuk fel a motyónkat olcsón:
1., Ha nem fontos, ne dobozolj!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dzsi23
addikt
Üdv!
November 10-én a posta kiszállított egy csomagomat, a címzett kifizette az utánvétet, de az összeg nem érkezett meg a számlámra. Csütörtökön felhívtam a postát, hogy a mi a helyzet, és állítólag a bank elutasította az utalást (fogalmam sincs, miért... webkártyás számla, de elvileg arra is ugyanúgy tudniuk kellene utalni, vagy tévedek?). Megadtam a másik számlaszámom, remélem, azzal már nem lesz gond.
Viszont a postának nem kötelessége tájékoztatni engem, ha a bank elutasítja az utalást? Oké, hogy úgyis felhívom őket, de ha nem hívnám, sosem kapnám meg a pénzt?[ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
válasz maj-viktor #8656 üzenetére
Érdekes, hogy interneten tudok vele vásárolni, és vissza is kapom oda a pénzem, ha úgy alakul (pl. paypal vagy aliexpress visszatérítés), de ezek szerint más közvetlenül nem tud ide utalni.
Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
válasz maj-viktor #8658 üzenetére
-
dzsi23
addikt
Egy újabb érdekesség (a külföldi rendelések topikjában írtam róla, de hátha itt is érdekel valakit):
Kínából jött egy küldeményem, a SpeedPAK szállította (ezzel a gyönyörű nyomkövetési számmal: ES1000074769486DH01010001F0A), Magyarországra érve a Posta átcímkézte (RS245767858DE, tudomásom szerint ez német követési szám), és így szállította tovább, ma meg is érkezett, otthon vár rám.Ami miatt ez érdekes számomra, az az, hogy a 2. követési számot csak azért tudom, mert most elküldte nekem otthonról, aki átvette. A posta nem tájékoztatott róla, és hiába kérdeztem őket pár napja a SpeedPAK-os számra hivatkozva, nem tudtak róla információt adni. Oké, minden rendben ment (vagyis csak remélem, mert még nem bontottam ki), de ha út közben elakadt/elveszett volna, nem lenne csomagszámom, amire hivatkozhatnék. Hát, ez van.
[ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
-
dzsi23
addikt
Sziasztok!
Értem, hogy bizonyára sok melójuk van a postai dolgozóknak, de direktszivatják az embertnem kapkodják el a (belföldi) csomagok kiszállítását, aminél a feladó elfelejtette jelezni az 1 napos kiszállítást, hogy legközelebb majd többet fizessen (90 jó magyar forinttal)? Oké, hogy nem jön meg 1 nap alatt, de 3 nap alatt Budapestről sem képesek továbbítani "vidékre"? -
dzsi23
addikt
Sziasztok! Ha fürgefutáron rendelek egy utánvétes GLS szállítás, akkor az utánvét összegét követlenül a GLS-től kapom meg, vagy ők elküldik a fürgének, és tőlük kapom?
-
dzsi23
addikt
-
dzsi23
addikt
válasz xcvbxcvb #10150 üzenetére
Első fürgefutáros szállításomnál dupla számlát küldtek, dupla fuvarlevéllel, és a futár is két csomagot akart elvinni, pedig én csak egyet kértem, egyet is fizettem ki. De végül az egyik fuvarlevéllel rendben odaért a csomag a címzetthez, a másikat törölték.
Egy baki belefér, szal most is rajtuk keresztül rendeltem szállítást, ki is fizettem, viszont kettő helyett most nulla számla és fuvarlevél érkezett. Telefonon nem értem el őket, negyed óráig hallgattam az idegesítő zenéjüket, rájuk írtam facebookon, ott valami hibáról írtak, meg hogy pótolják a hiányt. Nem sokkal később meg is érkezett a számla, másnap pedig elvitte a futár a csomagot.
Viszont utána megint jött egy új számla és fuvarlevél, és a futár is jött volna a következő napon a csomagért, amit előző nap már elvitt. (Rácsörögjön, hogy ne jöjjön feleslegesen.)
Na, ezek után én nyugodtabb lennék, ha a inkább GLS utalna nekem. Bár ha az utánvétet is duplán küldik nekem, akkor nem bánom.[ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
válasz Remekelek28 #10154 üzenetére
Hogyne lehetne. Ha nem akarsz a postán sokáig tökölni, töltsd ki otthon a címiratot, és a postán már csak a címirat azonosítót kell bemondani. [link]
(#10153) xcvbxcvb:
A veszély a lételemem. Most válaszoltak: a GLS fog utalni, közvetlenül nekem.[ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
válasz Fr@nkieWilde #10176 üzenetére
Mert nem a postás viszi ki, hanem az MPL futár, és ő nem onnan indul.
Ha azt látod, hogy a kézbesítőnél van, akkor ma megkapod. Elvileg.[ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
válasz Fr@nkieWilde #10178 üzenetére
Pedig most írtam le... "nem a postás viszi ki, hanem az MPL futár".
Miért vinnének ki minden csomagot a helyi postára, hogy utána a futár minden postára bemenjen felvenni a csomagot, hogy a helyieknek kiszállítsa, aztán megint bemenjen a következő postára feleslegesen. Van egy központi depó/posta, ott felveszi a csomagokat, amiket aznap kiszállít, és nincs felesleges kör az összes postára.[ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
válasz Fr@nkieWilde #10180 üzenetére
Ja, azt nem írtam, hogy kocsival viszi ki, de magától értetődőnek gondoltam, hogy tetszőleges méretű, tömegű és mennyiségű csomagokat nem biciklivel vagy gyalog fog kihordani... de ha ez sem elég magyarázat, akkor már nem tudom, mit vársz...
[ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
Sziasztok!
Várok egy LS.........NL azonosítójú csomagot; a nyomkövetés szerint már reggel a helyi postára ért, de nem szállították ki, sms/email sem jött, hogy esetleg bemehetek átvenni. Délután 2 előtt hívtam őket, hogy várjak a csomagra, vagy menjek be érte (nem tudom, hogy pontosan mekkora, és kiszállítják-e). Egy hölgy vette fel, elvileg megnézte a csomagokat, és nem látta az enyémet, "biztos a kézbesítőnél van", de azóta sem jött meg.
Holnap délelőtt nyitva vannak, menjek be a csomagért, vagy várjam meg az sms-t/értesítőt? Küldenek egyáltalán sms-t az ilyen csomagokról? -
dzsi23
addikt
válasz Mr.Pentele #12723 üzenetére
Végül emailben kaptam ma (azaz már tegnap, hétfőn) értesítést reggel, és délután át is vettem a csomagot a postán. A csomagolás miatt túl nagy lett, nem próbálták kiszállítani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Formula-1
- Motorolaj, hajtóműolaj, adalékok és szűrők topikja
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Akciókamerák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Steam topic
- PlayStation 5
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- G.SKILL 32GB KIT DDR5 7800MHz CL36 Trident Z5 RGB Black
- Asus játékra is,FullHD,i7 7500u(4 3,5Ghz),Geforce GT 940MX 2/4GB videokártya, 8-16GB RAM,SSD,
- Samsung Robotporszívó (SR10M703HWG)
- UItra 9 185H / 32GB DDR5 / Intel Arc GPU / 1TB SSD - Beelink mini PC
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest