Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung topic
- 10" alatt maradhat a Samsung harmonikamobilja
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Xiaomi 12 - az izmos 12
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bounti
aktív tag
válasz
User64476 #2206 üzenetére
Igen, plusz a Kisegítő lehetőségeknél, és a Kezdőképernyő animációkat is "gyors"-ra raktam, mivel ott nincs kikapcsolási lehetőség.
Ez sajnos ilyen.
#Graphics:
Moto-ról jöttem, mivel ár/érték arányban ez a telefon jobb volt mint bármelyik. Ahogy mondtam is, együtt tudok élni ezekkel a dolgokkal, csak zavaró.
Nem veszek havonta új telót, úgyhogy marad még egy ideig.
Így jártam.
-
capulet75
addikt
válasz
User64476 #2163 üzenetére
Semmi szükségem 1000+£ os telefonra. Átlagban 3-4 évente cserélem, a Note20ultra eltört, ezért elő vettem a "régi" note10-et, és rájöttem, hogy egyáltalán nem használom azoknak a featureöknek a 90%át, amiért elég sok pénzt fizettem. Nyilván van egy minőségi és felhasználói igény a részemről, de ezt egy 300£os készülék ugyanúgy tudhatja mint egy flagship egy neves gyártótól. Majd meglátjuk, hogy így van-e.
-
szkaroly
senior tag
válasz
User64476 #2145 üzenetére
Rendszeresen olvasom a notebookcheck tesztjeit, ott tesztelik a belső tárhelyet is, egyszer sem találkoztam még olyannal hogy UFS 4-es ne hozta volna a méréseken a megfelelő teljesítményt.
Itt egy táblázat onnan:
Poco F6, X6 Pro - UFS 4
Pixel 9, A55 - UFS 3.1
A54 - UFS 2.2Elég egyértelmű szerintem.
-
szkaroly
senior tag
válasz
User64476 #2139 üzenetére
Szerintem sem mindegy hogy 2.1, 3.1 vagy 4-es UFS. Érezhető különbség. Egyébként pont ez az alkatrész a legfontosabb a gyors működés szempontjából. Amikor először használtam a X3 Pro-t (3.1), leesett az állam milyen gyorsan lezavarta egy-két Google app frissítését. Arról nem is beszélve, hogy 2-3 év múlva amikor a szemét már sűrűsödik (mert ugye sokan a factory reset-et nem használják soha), vagy egy-két update már nem olyan tip-top mint az elején, jól jön majd a gyorsabb belső tár.
Ami az árat illeti: egy Poco F6 (vagy akár X6 Pro) kategóriájú eszköz ennyiért (130-150e) szerintem nem sok 3-4 évig használva. Persze ha valaki fél évente cserélget, az más... Elcsépelt dolog erre hivatkozni, de: rekord ÁFA, különadók, forint árfolyam, a sok cirkusz ami zajlik szerteszét a világban, ne csodálkozzunk hogy megy felfelé az ár.
-
Alarikman
senior tag
-
válasz
User64476 #2135 üzenetére
Próbálj ki egy A54-et összehasonlítani egy UFS 3.x-szel Google Play frissítések terén...
A 8GB RAM pedig már 3 éve is adott volt a középkategóriában, de az AI láz idején, kevéske.
POCO-ból sem a 8GB- ost vettem. Más kérdés ha A56-ból idehaza nem lesz kapható a 12 GB-os akkor majd dönteni kell. -
válasz
User64476 #2133 üzenetére
A WiFi 6E esetén már használható a 6GHz-es tartomány, ahol most kb ugyanaz a helyzet mint 10+ évvel ezelőtt az 5GHz korszak elején is volt. Kevesen használták,mert sokan a 2.4 GHz-en toporogtak. A szolgáltatói eszközök ugyanis nagyon sokáig ragadtak ott.
Az ARMv9 fogyasztás terén is hoz előrelépést, és újabb fejezet kezdete. Az UFS 3.1 pedig sokkal gyorsabban I/O műveletek végrehajtásához kell mint amit az A54-ben lévő UFS 2.1 nyújt. -
Kormi76
aktív tag
válasz
User64476 #2066 üzenetére
Egy 2 cellás Realme után, ami realtive stabilan tartotta a tempót, az hogy az ígért 67W körüli érték jó, ha egy percig van meg, és olyan a töltési görbe, mint a Mount Everest, nekem csalódás. Ez a telefon inkább 35W töltést tud reálisan. 20-80 % között nyilván az átlag jobb.
-
t.kristof
senior tag
válasz
User64476 #1892 üzenetére
Én pontosan úgy töltöm ahogy írtad. Este rádugom, reggel 5kor levesz. Töltőre rakás után pár perccel jelez, hogy intelligens töltés bekapcsolva, vagy micsoda, hirtelen nem jut eszembe. Éjszaka ha ránézek, csak 80%ig tölti, ott stagnál, majd reggelre fullra tölti. Volt már olyan hogy levettem közben, majd újra fel, na akkor ténylegesen feltöltötte 100ra ahogy normál esetben.
-
válasz
User64476 #1880 üzenetére
Igen. Ráadásul 24 karakteres generált jelszó volt beállítva. Most újat generáltattam, 2014 után lecseréltem, de azért is fura, mert telefonhoz más nem férhetett hozzá, van rajta Avast Premium rezidens védelemmel, legújabb a Xiaomi által kiadott biztonsági frissítéssel, és mint látható a POCO X6 PRO 5G lett a Google által megjelölve, nem a Samsung, nem egy PC, és pláne nem egy idegen eszköz.
-
ktommy91
addikt
válasz
User64476 #1851 üzenetére
+1 Pedig én twrp-ből raktam fel és gyalultam mindent.
Egyre nagyobb a kísértés, hogy ha lesz selinux enforcing build(aktívan dolgoznak rajta), akkor kipróbálok valami custom ROM-ot. VoLTE már van, remélhetőleg lesz rövidesen valami normális. Még valami GPU driver problémavan talán(nem érint, mert csak játékokban jelentkezik és van dirty fix) és wifi wakelock(de ez lehet hogy már megoldódott).
Max ismét megállapítom, hogy xar az összes custom ROM. -
-
válasz
User64476 #1808 üzenetére
Nem, mert az egyik tartalék telefon,amikor az egyiket leveszem a töltőről a másik van tartalékban. Ha bármi történik az egyikkel helyébe lép a másik. A munkám miatt kell két telefont.
Kormi76: Jaja, és ugye 200K-ért olyan helyről van,ami AK-n is egy véleménnyel rendelkezik. Alzan olyan 220-230K körül tippelem majd.
-
válasz
User64476 #1800 üzenetére
Az utód viszont 200K-val nyit, ami 40K-val több mint amennyivel az előd, és 70K-val több mint amennyiért én vásároltam idehaza a Firstphone-ból újonnan az X6 PRO 5G-met. Azért ez már olyan felár, hogy nem biztos, hogy megéri nem az X6 5G PRO-t választani továbbra is.
-
-
Kormi76
aktív tag
válasz
User64476 #1607 üzenetére
Igen. Régió függő, hogy milyen bloatware kerül fel, én régió váltásnál tapasztaltam, hogy települnek újak, hiába töröltem korábban, kivéve Svájc, ahhoz nem települt semmi. Ha viszont már töröltem és nem váltok olyan régióra, akkor nekem nem települt magától már semmi. Mondjuk én debloatoltam, amit tudtam, appsotert (get apps) is.
-
válasz
User64476 #1580 üzenetére
Ennél a minősítéses dolognál azt nem értem, ha pénzbe kerül, akkor az IP54 minősítés is abba kerül... Ez az egyik. A másik, hogy miért nem éri meg a POCO-nak? Sokan azért választanak másik mobilt, mert nincsenek ezzel tisztában, és "csak" IP54-et látnak, IP67 helyett.
-
-
válasz
User64476 #1022 üzenetére
Amúgy azt sem értem,hogy miként maradhatott volna benne szám, hiszen úgy indult 0-ról, tehát mint amikor csinálsz egy Factory Resetet, végig mindent nekem kellett beállítani 0-ról.
Szóval nem arról van szó,hogy kaptam egy használatat...
A Galaxy Watch6-tal viszont nem lesz összeházasítva:
A Google Play rendszerfrissítés verziója 2023-as volt, a telefonon pedig februári Android biztonsági szint volt.
-
negyven2
veterán
válasz
User64476 #932 üzenetére
De, de attól még fel tud éledni a kijelző, és pl. tudsz fényképet csinálni a zsebedről, vagy akár a led lámpát is be tudja kapcsolni, függetlenül attól, hogy kifelé néz a kijelző...
heidricha: az meg az előző (OS1.0.12.0.UNLMIXM) Global kiadású ROM. Amúgy tényleg érdekes, hogy a hivatalos oldalon is még csak az augusztusi security update-es kiadások vannak fent -
B1T3
addikt
válasz
User64476 #903 üzenetére
Ha már OLED és always on (amelynek a beállításai egyébként indokolatlanul le vannak korlátozva a telefonban), a kijelző egy pontja működhetne értesítési „LED”-ként, azaz az egyszeri felvillanás helyett villoghatna huzamosabb ideig egy kisebb ponton, ami bizonyára nem különösebben növelné meg a fogyasztást.
-
heidricha
őstag
válasz
User64476 #894 üzenetére
Ez valóban gyakori jelenség, de nem. Ez ténylegesen a GPS által készített track, csak ilyen hitvány a GPS vétel zsebben.
Ládáztam a hét végén, bár nem sokat és nem igazi dzsindzsában. Egész jó volt, ebből nem szúrtam vlna ki, hogy valami gond van, a track persze továbbra is használhatatlan. -
heidricha
őstag
válasz
User64476 #849 üzenetére
Jó neked!
Az előző tesztnél a Samu 7m-es pontosságot írt, ami teljesen reális, a POCO viszont sokkal gyengébb adatokkal 1m-est, ez tuti kamu. Ahogy az is lényegtelen, hogy hány holdból menyit "lát", az csak azt jelenti, hogy hany van jelenleg "látható" helyzetben az égen. Talán a pontosságot ebből tippeli, ki tudja.
Ugyanazt a GPS test app-ot használom mindkettőn. -
-
amdboy
senior tag
válasz
User64476 #766 üzenetére
Nincs fent. De elég sokat telefonálok egyébként.
Más: Ma voltam Szlovákiában és elment a térerőm. Adatbarangolás be volt kapcsolva és az automatikus hálózatválasztás is. Telefont ki be kapcsoltam az sem segített. Ahogy visszaértem Magyar oldalra azonnal visszajött minden. Esetleg tudja valaki, hogy mit kellene beállítanom, hogy legyen ott is téterő és net?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Bele tud-e a hibázni a Poco a papíron tökéletes középkategóriás telefonba?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- PlayStation 5
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen notebookot vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- One mobilszolgáltatások
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Iphone 15 Plus 2.5 év gyártói garancia, 100% akku, doboz+számla!
- Karcmentes, független, Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB /8GB RAM/ Onyx Grey
- iPhone 14 Plus 256GB Éjfekete független - 88% akku
- IPhone 16 Pro 128GB gyári független 2025.09.22. Apple jótállás
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB CM CMP 510 Corsair 650W
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B760M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H510 WHITE BeQuiet! 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest