Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Szirty

őstag

válasz #95904256 #1180 üzenetére

Hi!

"Minek ennyire bonyolítani, ha nincs rá szükség?"

Semmilyen bonyolításra nem került itt sor.
    Alapvetően egy kérdés (egy feltételezés megerősítése) volt az ami miatt írtam.
    Ehelyett te úgy kezeled, mint ha én tényként közölnék dolgokat és próbálsz meggyőzni hogy az nem úgy van :)

Mivel feltételezésem szerint ez az soros <-> ethernet gateway arra lett kitalálva, hogy egy csupán soros porttal ellátott eszköz és egy PC között biztosítson távoli kapcsolatot, nyilvánvaló, hogy kell egy virtuális soros drivert telepíteni arra a PC-re, amelyik az ethernet gateway-en keresztül szeretné elérni a soros eszközt, aminek egészen egyszerű (nem, nem bonyolult) és meglehetősen prózai oka van:

Mégpedig az, hogy rendszerint egy teljesen tetszőlegesen (gyk.: véletlenszerűen) kiválasztott soros kapcsolattal rendelkező készülék-hez mellékelt PC-n futtatható az eszközjöz kifejlesztett szoftver soros porton akar majd kommunikálni. Szerintem ebben semmi meglepő nincsen :)
    Azon viszont kifejezetten meglepődnék, ha egy ilyen tetszőlegesen kiválasztott soros eszköz PC szoftvere képes lenne közvetlenül kezelni azt a TCP/IP adatfolyamot, amit az említett gateway produkál a soros adatok továbbítására...

Éppen ezért az is kevéssé valószínű, hogy a szóbanforgó ethernet gateway pontosan azt a protokollt használja a soros adatok TCP/IP-n történő továbbítására, ami egy az egyben megfelel neked a szerverhez...

Új hozzászólás Aktív témák