Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- iPhone topik
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- Honor Magic V2 - origami
- MIUI / HyperOS topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szirty
őstag
Helló w3dzz!
"Szeretnék megoldani egy feladatot Omron Sysmac CPM1 típusú PLC-vel. Van hozzá egy bővítő modulom így 24 bemenet áll rendelkezésre, de a feladathoz 30 kellene.
A szervízkönyv alapján csak egy bővítő modul csatlakoztatható a PLC-re de a memóriában 160 bit van lefoglalva a bemeneti változóknak."Melyik CPM1-ről van szó?
Ugyanis három változat van: CPM1-10CDR, CPM1-20CDR, CPM1-30CDR
A CPM1-10CDR 10 IO pontot tud, a 20CDR 20-at, a 30CDR meg 30-at.
A 10CDR és a 20CDR 1 db modullal bővíthető, a 30CDR meg 3 modullal.
Ez a CPM1, de van CPM1A is, amiből további négy fajta létezik...A 24 bemenet nem tudom hogy jött össze egy bővítő modullal.
Ha kevés a bemenet, akkor szerintem 3 dolgot tehetsz:
1. Csökkented a szükséges bemenetek számát a rendszer módosításával
2. Másik CPU-t használsz, amelyik megfelel a feladatnak
3. Kimenetek/relék segítségével "multiplexelsz" néhány bemenetetAz adott feladat dönti el melyik a járható és az optimális megoldás.
160 bit azért van a bemenetekhez, mert nyilván ugyanaz a fw-t használja az összes CPM típus, de a hardver eltérő kialakítása jóval ez alá korlátozza a lehetséges IO pontok számát.
Egyszerűbb ugyanazt a FW-t használni sokféle HW kiépítéshez megfelelő skálázással, mint mindegyik változathoz külön szoftvert készíteni.
Némelyik típushoz csatlakoztatható DeviceNet bővítő modul, ami további 32 IO-t tud kezelni. Nyilván egy ilyen használatakor is az említett "fölöslegesen" fenntartott IO bitek kerülnek használatba. -
Dezsi82
tag
Szia!
Szerintem a válasz egyszerű.
Ha a könyv azt írja, hogy csak egy modul, és azzal nincs meg a szükséges IO, akkor Neked az nem lesz jó. Bár én a CPM1A leírásban (CPM1 nincs meg nekem) 3 modult láttam.
Az hogy miért van több bit lefoglalva, mint amennyit ki is lehet építeni jó kérdés. Lehet azért, hogy több típushoz is lehessen ugyanazt a vezérlőt használni? Vagy lehet, hogy speckó modulok használják az IR regisztert?
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 5900X CPU + 32GB RAM + B450 alaplap (akár külön is)
- I7-9700KF Félkonfig /MSI Z370 SLI PLUS /16GB /SSD /Cooler
- iPhone 15 Pro Max / Natural Titanium / 256GB / Gyári kártyafüggetlen (156)
- iPhone 13 Pro / Sierra Blue / 256GB / Gyári kártyafüggetlen (142)
- iPhone 13 Pro / Graphite / 128GB / Gyári kártyafüggetlen (143)
- LG 38GL950G-B - Ívelt Nano IPS / 3840x1600 / 175hz 1ms / G-Sync Modul / FreeSync / HDR 400
- BESZÁMÍTÁS! 500GB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ACER PREDATOR HELIOS 18
- 98 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i7-13705H, RTX 4060 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest