Hirdetés
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Fontos frissítés érkezik a OnePlus 13-ra
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Honor Magic8 Lite - a félig sikerült bűvésztrükk
- Poco F8 Pro – titkos favorit lehet belőle
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Yettel topik
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szirty
őstag
Helló marten!
Szerintem hardverkulcs kell hozzá
Omron fejlesztőrendszerekhez nem kell hardver kulcs. Sem a SysWin-hez, sem a CX-Programmerhez, de még a jó öreg LSS-hez sem kell!
Bár mint mindennél, itt is akad kivétel. A Sysmate PMD-hez bizony kell hardver kulcs. De ha jól tudom azt nem az Omron fejlesztette ki (ez egyébként egy jó régi DOS-os ware, kb az LSS előtti időkből).
kétlem, hogy a PLC gyártók hagynák, hogy bármilyen számítógéppel kapásból kommunikáljon a vezérlő...
A kommunikáció az már más kérdés, kommunikálni nem csak programozási célzattal lehet egy PLC-vel
De mint írtam, Omron engedi a fejlesztői rendszer demó változatával is programozni a mini PLC-jét. A Demo pedig kisebb regisztrációs hercehurca után ingyen is letölthető. Illetve a CX-Programmer demóját szokták CD-n is osztogatni (pl. kiállításokon, bemutatókon, stb).
A kommunikációval meg az a helyzet, hogy omronál teljesen nyílt a dolog.
Az omron PLC-k gyakorlatilag bármilyen PC-vel (amennyiben a HW és SW körülmények megvannak) hajlandóak kommunikálni.
A kommunikációs protokollt sem rejti véka alá az omron, A Host Link, NT link, Fins protokollok leírása PDF formában (száp vaskos
ingyen letölthető. A doksi birtokában pedig a PLC-vel gyakorlatilag bármilyne kommunikációra írható program (én is írtam már Host-Link meghajtót PC-re, és S7-re is). A leírás teljesen korrekt.
Mondjuk ez csak tipp, én S5-tel és S7-tel találkoztam ''alapfokon...''
Pedig a Step5-höz (S5 prog. SW) a MicroWin-hez (S7-200 prog SW) és a Step7-hez (S7-300/400 prog SW) sem kell hardver kulcs. Van ugyan másolásvédelem rajtuk, de nem hardver kulcsos, hanem kulcslemezes (authorisation disk).
Új hozzászólás Aktív témák
- 212 - Lenovo IdeaPad Slim 5 (16IMH9) - Intel Core U5 125H, no GPU
- 211 - Lenovo Legion 5 (15ITH6H) - Intel Core i7-11800H, RTX 3060
- 210 - Lenovo IdeaPad 5 Pro (16ARH7) - AMD Ryzen 7 6800HS, RTX 3050Ti
- 209 - Lenovo Yoga Pro 7 (14APH8) - AMD Ryzen 7 7840HS, no GPU
- 206 - Lenovo Legion Slim 7 (16IRH8) - Intel Core i7-13700H, RTX 4060
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Dell XPS 13 9300 i7-1065G7 8GB 1000GB FHD+ 500nit! 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4248,100% Akksi
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3631,94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest