Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Előrendelhető a Nothing Phone (3a) Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor 200 Pro - mobilportré
- iPhone topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
wdarty
tag
Panasonic 42ST60 -as tv-re rá lehet varázsolni valahogy Plex lejátszót?
-
wdarty
tag
Kinek milyen tapasztalata van a Panasonic szervizzel ?
Visszahozták a TV-t hibásan, A-boardot cseréltek, jeleztem nekik. De nagyon nem törik magukat, hogy megcsinálják vagy cserélják a tv-t.
-
wdarty
tag
-
wdarty
tag
Csináltam egy videót a problémámról. Leginkább arcoknál veszem ezt észre.
https://www.youtube.com/watch?v=wVQJhfIPXpw
Vélemény?
-
wdarty
tag
Kerestem, de nem találtam.
Hol tudnék venni tölthető elemet és töltőt a szemüveghez? (TY-ER3D5MA)
-
wdarty
tag
Dithert már nem érzem, megszoktam.
Ez más.
Néha én is úgy vettem észre, hogy ha bemelegszik akkor pár másodperc alatt megszűnik.
De mOst ha pc-ről kirakok egy képet, az ember homlokán látszik. Akár meddig melegedhet, nem szűnik meg.
Fehérmosás után se. -
wdarty
tag
válasz
wdarty #70135 üzenetére
Kérlek nézzétek meg a GIF-et. Van erre angol szakkifezezés?
http://kepfeltoltes.hu/140709/plasma_pixelflickering_on_white_www.kepfeltoltes.hu_.gif
Képeket néztünk a családdal, az arc bőrön is észre lehet venni ezt a jelenséget. Talán holnap lekamerázom valahogy. Tönkre ment a tv?
-
wdarty
tag
Iyesmit tapasztalok, ha egy részen sötét volt aztán jön rá egy teljes fehér, akkor a pixelek villognak. Lassan megszünik.
Pl. fehérmosásnál a fehér szélén 2 centin ez a villogás tapasztalható.
Itt egy példa(gif)
http://kepfeltoltes.hu/140709/plasma_pixelflickering_on_white_www.kepfeltoltes.hu_.gif -
wdarty
tag
Már szégyelem a pofám, hogy mindig csak kérdéseim vannak.
Szóval olyat tapasztaltam mostanában, mintha lassuak lennének a pixelek. Sötét részek után megjelenő fehér jelenetnél szemcsés egy pillanatra. (Csak az vesszi észre aki már látta és keresi)
Aztán benyomtam a fehérmosást és ott is látszik. Ez normális?
-
wdarty
tag
Olyat lehet, hogy a fejhallgató hangerejét együtt szabályoza a tv a "normál" hangerő szabályzóval?
42ST60
-
wdarty
tag
Ez a fekete káva nagyon érzékeny, könnyen karcolodik. Hogy tisztitjátok?
És ha idővel nagyon karcos lesz lehet ellene tenni valamit.
42ST60
-
wdarty
tag
"Képernyő kikapcsolássa" opciót ajánlott használni, ha 1 vagy 15 percig nem vagyok a közelében? És persze ki-be kapcsolgatni se akarom az egész tv-t?
-
wdarty
tag
János666 már nem kalibrál? Nem találom a hirdetését itt az aprón.
-
wdarty
tag
Több helyen írnak magas kontrasztot, valahol 90-et is láttam.
364 óra... már nincs sok hátra
-
wdarty
tag
Kéne egy kis segítség tv beállításához. Már a "reference black"-et se tudom beállítani. a 2es és 3as csíkot is láttom.
Van valahol magyar segítség st60-hoz?
-
wdarty
tag
Melyik beállító lemezt ajánljátok ST60-hoz? Lehetőleg egyet.
-
wdarty
tag
válasz
johnny23 #62446 üzenetére
Ez a phosphor trail / szivárvány-hatás engem is bosszant mostanában. (ST60/280 órás és T-Home)
Keresgélek, olvasgatok, mert eddig nem nagyon vettem észre.Valaki ilyet ír:
Panasonics show it more than most in the first few hours, up to 5-600 hours they are quite bad, get to 1500 hours and it is reduced dramatically, get to 3000 hours and they are very few and far between. At 4000 hours they were completely gone on my set.Hát érdekes számok.
-
wdarty
tag
Ez a szivárvány-hatás... szörnyű.
-
wdarty
tag
válasz
MasterMark #62059 üzenetére
Ezt a szívárvány-hatást nem lehet csökkenteni? Kalibrálás segíthet rajta?
-
wdarty
tag
ST60-nal kapcsolatban kérdeznék.
PC-ről nézve gyengébb minöségű filmeknél is láttam ezt a jelenséget, de most tv adásnál(thome) "szinte" folyamatosan, arcoknál.
Ahogy mozgatja valaki a fejét jobbra-balra az arc széleinél szivárványosodik a kép. Kb. mint a judder, de ez a színeltérés zavar. zöldet láttok,( meg rózsaszínt talán).
-
wdarty
tag
Tudtok oldalakat ahol ST60-ra vannak beállítások. Mint pl ez:
http://www.controlcal.com/forum/showthread.php?t=939 -
wdarty
tag
Nem a 3D-vel van baj, hanem azzal ahogy használják. Dobálnak feléd valamit, és hasonlók.
Gravity az elején elsütötte ezeket a "fájdalmas" részeket, utána egy tök jó plusz hatás a 3D.
Ha szakemberekre bizzák a döntést, hogyan használják, nem lenne gond. Csak a producerek erőszakolják a technikát.Mint a dinamikatartomány nélküli zenék.
-
wdarty
tag
Én 3D-ben játszok...
Tridef Ignition-nel.
-
wdarty
tag
Mostanába nézegetek HD filmeket BD50. Tegnap pl. Arachnophobia-t néztem, nem volt benne fekete. Amíg be nem állítottam MPC-HC-ban a "Chroma upsamplinget"+ "rgb->full rgb"-t. Minden jó lett.
Létezik, hogy a media lejátszókban ez benne van, csak nem említik?
Sunshine meg olyan rossz volt, hogy az űr kékes-szürke volt. Ma megnézem újra hátha mostmár jó
-
wdarty
tag
Inhomogenitásra.
http://www.youtube.com/watch?v=yTzTpW3kTBE -
wdarty
tag
Hangszigetelő szivacsot rakott már valaki a falra tv mögé?
-
wdarty
tag
Sajnos fényképet nem tudok csinálni a jelenségről.
http://kepfeltoltes.hu/140111/0002-ab_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Itt a két lámpát sötétség veszi körül, ezért a másik szemen is látszik.Ilyen.
http://img1.lesnumeriques.com/test/77/7740/Pana_ST60_3D_TV_L_P.jpg -
wdarty
tag
Ha feketére esik a másik szem fehérje azt láttom. Nem is kicsit.
De filmeknél ebből a "pici" hibából semmit nem veszek észre.Wolverine-t pl nagyon jól csinálták meg.
-
wdarty
tag
válasz
MasterMark #59256 üzenetére
Most kerestem, hogy hogyan néztem meg pár hete... de sajnos nem találtam meg.
TriDef nevű szoftvert raktam fel, hogy 3d-ben tudjak játszani. Valahol ott találkoztam vele, de most nem találom. Bocsi.
Ezt találtam eddig.: http://g-vision.de/files/3D_Testcard_SidebySide.jpg
szerk.: Most néztem kicsit 3d-ben. Már jelezz is, hogy merül az elem.
-
wdarty
tag
Persze beállítottam, csak meglepett, hogy a "fekete" is "emelkedett". Levettem ezt-azt, beállítottam és Ok.
-
wdarty
tag
Valaki írta, hogy megemelkedett a fekete szintje. Olvastam pár cikket(st60), magyart, angolt, németet és azért több helyen írták, hogy nem tudják megmondani, hol a káva. Én megtudom.
Nagyon tetszik a feketéje, csak lehet nagy volt az elvárásom.3D-ben nagyon megemeli a tv a feketét(minek?), nincs Dither zaj rajta, megnéztem közelről. Vonalakat látok amik felfele futnak, ! nagyon közelről !.
Ti véditek esetleg valamivel a tv-t? Szünetmentes vagy ingadozás szabályzó?
Kácsa HDMI kábelt is venni szeretnék, hátha a mostani nem elég jó. Bár nem hiszem.
-
wdarty
tag
Ezt a beállítást netről szedtem. Jobb lett. Deee... *mmm*.
Ez nem a BD3D beállításai.2D - Egyedi
Kontraszt: 75
Fényerő: +1
Szímtelítettség: 41
Színárnyalat: +2
Képélesség: 15
Színhőmérséklet: Meleg
Élénk színek: Ki
Körny.érz. BeSpec.
Panel fényerő: Közép
Adaptív gamma: 0
Fekete-szint kiterjesztés: 5
Színskála: Normál
Gamma: 2.2HDMI RGB-tartomány ->HDMI1: Teljes
Bemeneti jelszint: IRE 100
Erősítés: 0 -
wdarty
tag
Tegnap megnéztem a Wolwerine-t BD3D-ben. Nagyon király.
De a TV nagyon fényes lett, állítgattam ezt azt. Jobb lett. Fekete sáv az LCD fekete volt inkábbDe kellene nekem valami beállítás tutorial, hogy mit mivel, micsoda, hogyan. Pl. Mi az az IRE?
-
wdarty
tag
Egy 3D-s szemüveget csak egy TV-hez lehet használni?
-
wdarty
tag
Más is panaszkodott a release-re. Valakinek meg az eredeti is olyan. Persze, most nehéz eldönteni, hogy hol a hiba.
Tudnátok pár filmet mondani amit érdemes megnézni a tv-n?
-
wdarty
tag
Sikerült összehozni a 24p-s (23.976) lejátszást MPC-HC-val.
Nagyon meg vagyok elégedve a tv-vel 42ST60.Belenéztem a Sunshine-ba (2007). Szürke az űr benne, kép nem valami nagy szám.
Miket nézek meg így az ünnepek alatt a tv-n? -
wdarty
tag
XBMC annyiban mássabb, hogy folyamatosan csinálja... egyenletesen. Inkább vibrál a kép.
Van 23hz listában. Csak nem marad rajta.
-
wdarty
tag
válasz
bigdady #56908 üzenetére
Tudom, hogy nem a tv hibája.
ASRock A75M + AMD A8 3870K.
Próbáltam: XBMC, VLC(eddig a legjobb), jRiver, PowerDVD, MPC-HC(32bit,64bit), KMPlayer.
Catalystban: 23Hz, 24Hz.Van sok-sok leírás neten. De nem hiszem el, hogy sokaknak gond ez... és nincs rá egy értelmes megoldás.
-
wdarty
tag
Nagyon meg vagyok elégedve a tv-vel (ST60).
De sajnos nem vagyok képes elérni, hogy ne akadozon a film. Kidobom minjárt a pc-t a @&!#ba.
-
wdarty
tag
Van egy USB-s Infra vevőm (HP) és jelzi, hogy fog jeleket. TV küld ki valamit ? 42ST60
-
wdarty
tag
Furcsáltam, hogy a feketéknél lszemcsésedik. Persze lehet dither is.
Catalsitban 24hz-re tudtam eddig állítani 24p-t nem találtam még.
-
wdarty
tag
Megjött a 42ST60. Rákötöttem egy AMD APU-ra.
1. Nagyon szemcsésnek tűnik a kép.
Világos részeknél nem... de ahogy sötétedik egyre inkább..
HDMI kábel Panashoptól van 3m-es.2. AMD Catalystba nem találom a 24p módot...
-
wdarty
tag
válasz
Tyler Durden #56320 üzenetére
Szemarci írta:
http://prohardver.hu/tema/plazma_tv_hozzaszolas_elott_olvasd_el_az_1_hozzasz/hsz_56267-56267.htmlA vásárlásról: szerintem mára az 55st60 kikopott itthon, panashopban 4 készüléket kapnak összesen (telefonos info alapján), senki más bíztatót nem tudott adni. Az 55-ös méret viszont mindenképpen jó lett volna, így győri lévén utána néztem a szlovák helyzetnek. Azt tudom mondani, hogy akinek 55st60 kell, van még egy kis reménye. Nay nevű láncban vásároltam, győrtől 40 km-re Dunaszerdahelyen (a legközelebbi itthoni panaplazma lelőhely innen 85km, sopron), magyar eladóktól, itthoni áron (1200€). Felmerülhet a kérdés, hogy ez mind szép és jó, de mi a helyzet a garanciával. Alapból ott is 2 év garancia jár, gyári, a boltban ezt 5-ig lehet hosszabbítani jópénzért. Az egyedüli szépséghiba, hogy szlovák, viszont a bolt intézi, ahol ugye még magyarul is beszélnek, így nem kell szlovákul googletranslatelni, ha esetleg gond lenne a készülékkel.
Ja és a legjobb élményem a bolttal kapcsolatban (aminek egyébként pozsonyban, kassán és sok helyen van üzlete), hogy ha az adott helyi üzletben kapható a készülék, 24 órára lefoglalják neked, kapsz egy kódot, az alapján hozzák is ki, fizetheted. Így egyáltalán nem hiába indultunk el, tudtuk, hogy biztosan hazahozzuk az st60-at. Ezek után már meg sem lepődtem azon, hogy még sms-ben is megkaptam ezt a kódot (a roaming sem akadály). Egészen európában éreztem magam a teljes lebonyolítás alatt! -
wdarty
tag
Megrendeltem a 42ST60-at. Most telepíteném az XBMC-t,stb, stb... szóval készítem a tv helyét, meg a gépemet a fogadásra.
Egy ASROCK A75M alaplapom van HDMI 1.4a kimenettel. Jó ez vagy gondot okozhat?
Jól sejtem, hogy a tv hdmi kábel nélkül van csomagolva? -
wdarty
tag
Valaki esetleg megtudná mondani, hogy mekkora a 42ST60 doboza?
-
wdarty
tag
Jól sejtem, hogy a 42ST60 nem FULL HD 3D?
-
wdarty
tag
Óbudán vagy környékén tud valaki üzletet ahol megtudnék tekinteni egy 42ST60-at?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Mortal Kombat 1: Khaos Reigns - Így harcol a T-1000-es
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Le Mans Ultimate
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Vicces képek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Elektromos cigaretta 🔞
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest