Hirdetés
- Netfone
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorola Edge 30 Ultra - a 200 megapixeles kérdés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
-
Mobilarena
PlayerUnknown's Battlegrounds
Új hozzászólás Aktív témák
-
PeL
addikt
válasz
DiszNóÓl
üzenetére
A RAM által nyújtott maximális frekvenciát?
Gondolom pl. egy 3600-as memót nem fog tudni 3600-on hajtani egy 8700K-val, ami elvileg 2666-ig kezeli maximum...6700XT a legerősebb az említettek között, ezt venném ha szempont az is hogy minél tovább bírja a később megjelenő játékokkal is. Ha nem, akkor meg a legolcsóbbat.
-
-
szucsinka
őstag
-
PeL
addikt
válasz
szucsinka
üzenetére
Az a CPU alapból 2666-ig kezel RAM-okat, felette még lehet OC-val használni ha jól gondolom, mindenképp szerezz be legalább 3200-as, vagy akár 3600-as memóriát ha későbbi configgal is szeretnéd majd használni. Ha gyorsabb a memória az nem gond mert mennek alacsonyabb frekvencián is. PUBG meg pláne szereti a magasabb frekvenciájú memóriákat azt tapasztalták az itteni emberek. Más kérdés hogy 8700K-val így nem fogod tudni kihajtani a 3200-as és a feletti modulokat.
-
szucsinka
őstag
elkezdtem megint a játékot de eladtam a gamer gépem közben
most egy ilyen ősrégi van : i5 7600k. gtx 1080.2x8gb 2400mhz
tudom mind de elsőre melyiket upgradeljem 2k ban játszom 120hz tv én.csak hobby szinten így 50 után 🙂👀🙂
-
VGNGR
senior tag
válasz
Don.Corleone
üzenetére
144-en van lockolva, néha azért beesik 110-120-ig is. Lock nélkül 170-200-ig el el szalad. Microlagot nem tapasztalok, nagyobb beakadás, kifagyás ritkán, de előfordul.
-
Hát ahogy nézem elvileg 10%-al gyengébb kb a laptop vga-d mint az asztalid, ha a tdp-t nem vette lejjebb a Dell, de gondolom ott a cpu okoz akkor ekkora elmaradást. Én inkább a laptop felé hajlok, mert azt tudom hurcolni könnyen aztán majd meglátom mi lesz végül, de 8 magos cpu-s laptopra fenem, mert elvileg azok jobbak mint a 6 magosok ugyan akkora tdp-vel.
-
Don.Corleone
aktív tag
Köszi szépen az információkat!
Alaplapos topicban i5 12400F-t ajánlottak, nyilván ehhez egy komplett upgrade kellene, ennek a gondolatával már pár éve foglalkozok, egy volt ami vissza tartott, hogy tényleg egész elfogadhatóan, mondhatni szépen futott a mostani setup-al a pubg, és ezek a lagok, mikro akadások csak az utóbbi 2 hétben kezdődtek, ami előtt értetlenül állok, mert a gépben a táp változott, minden más maradt, a táp pedig egy erősebb lett.
Szóval mérlegelek, mert magát a játékot a mai napig nagyon szeretem, haveri társasággal toljuk esténként, karcolom a 2000 órát (azt jó lenne lagmentesen megélni
) viszont ez az upgrade alsó hangon 150-170K és látva a játék irányvonalát, kételkedek ennyit csak egy game miatt érdemes költeni, de nyilván ez egyéni személyes döntés. -
Nono76
tag
Én packet loss-t mostanában nem tapasztaltam. FPS is kb ugyan annyi mint régebben, ami viszont kiakaszt az az utolsó patch óta a földet érés utáni mikro akadás (stuttering) ami eltart jó néhány másodpercig. Eddig ilyet nem csinált. Ti tapasztaltatok ilyet mostanában?
-
-
VGNGR
senior tag
válasz
Don.Corleone
üzenetére
Nálam 4/8 volt (3770) egészen 2019-ig használható volt, akkor jött egy olyan patch, hogy másodperces beakadásokat produkált a 1060-nal karöltve. Akkor cseréltem i7-8700 és 3200-as ddr4, azóta vajsimán fut. Másik gépen i5 8400-al is teljesen ok, de ha nekiállsz fejleszteni, akkor 6/12 alá már ne add.
#29264KISDUCK Laptop felejtős. 6/12 10.th gen inteles laptoppal fele annyi az fps-em mint a 8700-as asztalival. Videókártya ugyanaz.
-
saen
Topikgazda
-
vaki
aktív tag
-
scabi78
senior tag
Hogy lehet azt megcsinálni, hogy az autóban átülök az anyós helyére és szépen gurul tovább a jármű lövöldözs közben is? Ha átülök, az autó lefékez.
-
-
-
válasz
Don.Corleone
üzenetére
A packet loss ügyben most megfogtál, mert már időtlen idők óta be van állítva ez a mutató, és fene emlékszik már rá, hogy miként. Szerintem a Steam beállítások között nézz rá a játék elindítása után, ott rémlik valami.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Don.Corleone
üzenetére
Gameplay státusznál neteork debug status.
Tápnak nincs sok köze ehhez, ha bírja a gépet és nem kapcsol le, nem fagy ki a vga stb. -
Don.Corleone
aktív tag
válasz
Grave_444
üzenetére
Köszi szépen az információkat!
A beállításokra mindenképpen ráfogok nézni, bár szerintem nálam is hasonló van eszközölve. Most vissza keresve még év elején jártam körbe az alaplapos topicban, hogy és mire lenne érdemes újítani, mert a GTX 1070-ben is marad bőven a proci végett, de stabilan 80-110 fps között volt a játék és tényleg abszolút szépen futott, leszámítva úgy egy tucat bugot, ezért nem éreztem sürgősnek.
Egy hete cseréltem tápot, így a visszajelzések végett, hogy nálatok rendben megy, kezdek arra gyanakodni, lehet ma vissza rakom a régit és ránézek úgy. Bár, van egy baráti társaság akikkel játszunk, ott is panaszkodtak a srácok, de nálam volt a legrosszabb, ilyen 5-10 mp-re kimerevedett kép majd "network lag".
-
válasz
Don.Corleone
üzenetére
Nálam egy i9 9900-as proci, 32 GB RAM, és egy Asus TUF OC-s 3060 Ti mellett( tisztességesen alulfeszelve) vajsimán fut a játék, a legutolsó nvidiás driverrel. WQHD felbontású monitor, és stabil 120-150 körüli fps van úgy, hogy messze nem low beállításokat használok.
Az utolsó nagy frissítés előtt, inkább olyan problémám volt, hogy gyakran ilyen 4-8 %-os packet loss volt, fps beesés nem, de szerencsére mostanra a packet loss megszűnt. -
Grave_444
nagyúr
válasz
Don.Corleone
üzenetére
Nem különösebben veszek észre változást. Ritkán pár havonta bebugol mondjuk a grafika beállítás és resetelni kell, majd újra beállítani. Párszor volt magas ping, de nem monitoroztam csak éreztem.
Nagy városok változatlanok, ott beesik az FPS, de barátomnál is I7 9700 + 3060Ti-vel, szóval ez a játék sajátossága.
Nekem korábban 2666-os ramokkal futott a gép és fapados H410 lappal a 10400F.
Azóta cseréltem komolyabb alaplapra és 3600MHz CL16 modulokra, a minimum FPS javult, azóta folyamatosabban fut. (Proci mondjuk nem throttlingolt elvileg korábba sem)
Nem szoktam nézegetni, de átlagban kb a 144FPS megvan a korábban is említett beállításon.
Városokban beesik akár 110-120-ra is, de Freesync/G-sync és monitoron az overdrive megoldja. Egyéb helyeken akár 200-ra is fel szokott menni, mert szabadjára van engedve.
Ha lefixáltam 144-e a maximumot néha darabosnak éreztem.Ha az érdekelt a proci simán elég, egy 3060/3060Ti-t még simán elbírna.
Mondjuk ha azzal se nő a minimum FPS, akkor teljesen felesleges.
Textúra - élsimításon kívül mást úgyse csavarnék fel. Elvileg 120% screen scale mellett utóbbi és a sharpen elhagyható, mert látványra kb megegyezik. Kipróbáltam, de erőforrás igényesebb, szóval nálam marad a jelenlegi. -
Don.Corleone
aktív tag
válasz
Grave_444
üzenetére
Ez is benne van a pakliban sajnos.
Az imént játszottunk, hát majdnem alt+f4 lett a vége, kb. játszhatatlan, egy miramar volt ahol egész kíméletes volt a lag cunami. Te tapasztaltál mostanság lagokat? Illetve had kérdezzem meg, hasonló alaplap+proci kombót ajánlottak, neked ezzel hogy megy a játék, hány fps-d szokott lenni? -
Grave_444
nagyúr
válasz
Don.Corleone
üzenetére
Sajnos még a Windows is arra meg egyfolytában, hogy a régi hardvereket ne támogassa, ahogy a vga driverek is.
-
Don.Corleone
aktív tag
válasz
Grave_444
üzenetére
Én early óta játszok a pubg-vel, végig a 3570K közreműködésével, és a legutolsó frissítésig nem is volt okom panaszra. (jó ez nem igaz, bőven van bug olykor lag
) Szóval ezért gondolom ez a frissítés kicsit hazavágott valamit. :/ Amúgy az upgrade egy ideje foglalkoztat, de kb. csak ezzel a játékkal játszok, más nem köt le, illetve van ps4 is. -
Grave_444
nagyúr
válasz
Don.Corleone
üzenetére
Nem lehet, hogy az új frissítéseknek hála egyre kevésbé elég neki 4/4-es proci? Ha a 3570K-val produkálja ezt.
-
PeL
addikt
Nekem mostanában elkezdte azt csinálni hogy első indításnál mikor bejönne a főmenü mindig bezáródik a játék, és csak másodszor indul el rendesen.
-
hegegabi80
addikt
válasz
Don.Corleone
üzenetére
Igen elég idegesítő tud lenni.
Nálam minden nagyobb frissítés után ezt csinálja. Mondjuk most pár hete nem játszottam, most vettem elő megint, meg is lepődtem ezen. -
Don.Corleone
aktív tag
válasz
hegegabi80
üzenetére
Na szuper.
Köszi a visszajelzést, remélem érkezik valami frissítés egyhamar, mert ez így játszhatatlan. Tegnap végjátékban kétszer is kimerevedett a kép, mire visszajött meg nokis voltam.
-
hegegabi80
addikt
válasz
Don.Corleone
üzenetére
Van bizony. Eddig nekem 50-60 FPS körül volt, most örülhetek ha van 30, és szintén kifagy.
-
Don.Corleone
aktív tag
Nálatok az utóbbi időben nincs irdatlan sok lag/network-lag? Konkrétan max 55 fps-em van a korábbi stabil 90-100 helyett és sokszor kifagy a képenyő majd network-lag... pc rendben van, teszteltem, magával a játékkal lehet valamit kezdeni?
-
PeL
addikt
Nekem amúgy még lenne kedvem játszani, csak nem olyan játékosokkal akiknek a 0.5-ös K/D megszerzése is túl nagy kihívást jelent. Ha beugrunk valamilyen hotdrop helyre fél perc alatt levágnak minket, ha a világ végére ugrunk akkor is többnyire levág minket az első squad aki belénk akad, csak eltelik 10-15 perc a lootolással előtte olyankor. Ehhez már sem türelmem, sem kedvem így 4750 órányi játék után. Ennyi erővel akár 1-man squadozhatnék is, mert jóformán így is mindent nekem kellene megoldani. De sajnos úgy nem nagyon megy már, hogy komplett hármas - négyes squadokat elrakjak egyedül. Örülök ha 1-2 -t le tudok lőni közülük ha egyszerre jönnek ránk.
Én más játékkal is eljátszogatok azért, mostanság főleg GTA Online van, de már megint kezdek ráunni
Épp a napokban gondolkodtam rajta hogy lehet előszedek pár single játékot is, főleg olyanokat amik eddig kimaradtak. -
Grave_444
nagyúr
Ma jöttem rá, hogy lehet kreditet csinálni "dissasasemble" gombbal.
Így most lett 32000 belőle. -
Grave_444
nagyúr
Ma belebotlottam egy csalóba, spectateltem, de ahogy rámentem ki is dobták.
Fura volt, hogy level 5-el távolra úgy ellőtt egymás után 4x, hogy nem hibázott. -
Grave_444
nagyúr
válasz
Kiskutya
üzenetére
Semmi komoly, az adatlapomon látható.
"Asrock B560M-ITX/ac, Intel Core I5 10400F, Jonsbo CR-1400, Kingston Fury Renegade 2x8GB 3600MHz CL16, MSI GTX 1660 Super Gaming X 6GB OC, Kingston A2000 500GB, Jonsbo V9, 5db Be Quiet Pure Wings 2, Seasonic Focus Plus Platinum 550W, AOC C27G1 27" 1920x1080 144Hz, A4Tech Bloody V3, Spirit Of Gamer Pro K5"
(Egy erősebb kártyát elfogadnék vagy egy jobb 27" monitort.)Textúrák-élsimítás magas, minden más very low és kikapcsolva. Sharpen on, 100% screen scale, 60% brightness játékon belül.
Miért?Zoolee1976
Hogy ez eddig miért nem jutott eszembe.
-
PeL
addikt
Nem tudom valakinek feltűnt e, de most hogy berakták az új naplementés napszakot Erangelre, totálisan el van cseszve a nap árnyék, totálisan más szögben állnak az árnyékok mint ahogy a nap játékbeli állása szerint kellene. Miramaron is el van csúszva, habár kevésbé feltűnően mint Erangelen.
-
hegegabi80
addikt
Most megint valamit elcsesztek rajta, sokszor beesik 10-20 fps környékére.
Tudom nem erőművem van az apu-val, de eddig 40-60 fps között volt, szinte nem akadt meg sose.
Tegnap este viszont minden egyes meccs alatt. -
BaLee
addikt
Szerintem is töltsd le, nagyon sok újdonság van (pályák, tárgyak, funkciók). Mivel neked meg volt véve kapsz valamennyi játékbeli pénzt, tudsz rajta skineket venni.
Mi már 1-1 izgalmasabb végjátéknak is nagyon szoktunk örülni.
A végjáték amúgy nagyban arról szól kinek van szerencséje az utolsó szűküléseknél, védekezni még mindig 100x könnyebb, mint támadni. -
Köszi a válaszokat, akkor lehet nem töltöm le

-
BaLee
addikt
-
Sziasztok,
Milyen most a játék? Utoljára 2018. október 23-án játszottam(az előtt napi több órákat toltunk le), azóta 4 év eltelt + ingyenes lett

Már akkor is volt benne csaló, de ahogy hallottam elégé elszaporodtak. Ez most hogy áll? Nagyon élveztem a játékot, de kikoptak az emberek és egyedül már nem volt fun. Random emberekkel meg már nem is emlékszem mit is játszottunk.
-
Grave_444
nagyúr
Ma is meglett a 10.
[kép]
És nyitottam egy új dzsekit 600 kreditért. -
-
saen
Topikgazda
-
PeL
addikt
válasz
Grave_444
üzenetére
Erről beszélek. Ha hallom / látom hogy jön valaki autóval vagy gliderrel inkább elbújok előle. Valamelyik nap is duoban elkezdtem lőni egy 3-400 méterre elrepülő glidert, a csávókám a hátsó ülésről szépen megfejelt az első SKS golyóval meg rögtön eltalált valszeg végtagon is, épphogy vissza tudtam bújni a fedezékembe
Röhejes... Ki se próbáltam nézni rájuk többet inkább, pedig ott köröztek még vagy egy percig fölöttünk mint egy keselyű. Elhaladó autóból meg számtalanszor ledaráltak már mikor megpróbáltam kilőni valakit belőle. -
PeL
addikt
válasz
DiszNóÓl
üzenetére
Szerintem nem lesz egyik sem jobb a DMR-eknél. Alternatívának eddig is jók voltak, most így még inkább azok lesznek.
Látom belenyúlnak a gripekbe is, lehet megint újra tanulni őket
A változtatásokból annyit szűrtem le hogy mostantól nem feltétlen a vertical lesz a meta közelharcra mert még jobban fog vele oldalra kilengeni a fegyver, hanem a piros (half) grip. Angled meg thumbgrip egy fokkal jobb alternatíva lesz, mint eddig voltak. A driveby nerfnek örülök, bár szerintem még ez is kevés lesz
Már tényleg csak a leaning spamelőkre kéne valamit kitalálniuk. -
DiszNóÓl
senior tag
[link] 8x m16 és mutáns lesz a meta vajon?
-
PeL
addikt
Szerintem én vagyok a legszerencsétlenebb player a játékban jelenleg, legalábbis ami az elhalálozásokat illeti.
Ma crashelünk egy compoundra egyik duo mecsben, kiugrunk az autóból, 3 méterre hasal egy gyerek a bokorban M249-el, elkezd lőni és el sem engedte a gombot amíg le nem deadelt. Tegnap egy másik duoban egy magyar srác lőtt fejbe Kar98-al első golyóval, vagy 300 méterről domboldalban úgy hogy éppen oldalaztam. Utána squad meccsen társam knockolják openben, nem volt nálam füst, mondom megpróbálom bevinni legalább fedezék mögé. Felkapom, mondom huh nem lőnek!!!! Futok be vele a legközelebbi fedezék felé, erre a fedezéktől 1 méterre kb. fejbe lőnek karral... -.- Death camben a gyerek kinéz a fedezékéből és kb fél másodperc alatt reagált arra hogy én épp futok és egy gyors rántással fejbelőtt 4x-es karral, 50 méterről. Ezen kívül még van pár ilyen az utóbbi napokból de nem akarom mindet felsorolni, és akkor még nem beszéltem olyanokról, hogy folyamat túlélik a túrásaimat az ellenfelek, minimális hp-val.
Ez már egy pár hete történt eset, de még most is bennem van, gyerek openben fut felém úgy hogy még elvileg nem látott meg, elkezdem lőni SCAR-L -el, kapott 5 darab hitet (death camben láttam), erre mi történik? Gyerek hirtelen megáll, rám rántja a red dotját pont oda ahol állok az ablakban és lövöm, kapok tőle két fejest kb. az első három Berylből kilőtt golyójából és megfekszem
Gyereknek kb egyetlen pixelnyi hp-ja maradt.A társaim sem erősek, de mostanában én is egy rakás szarnak érzem magam a játékban, el is ment teljesen az önbizalmam megint. Akárki jön szembe, kb mindenki szétaláz minket szinttől függetlenül, 100-as körüli szintűek is úgy lőnek mintha évek óta ezzel játszanának, napi 8 órában

Egyre inkább tudatosul bennem, hogy ezzel a casual szintű heti pár óra játékkal már nem lehet itt érvényesülni, annyira jó mindenki.
-
BaLee
addikt
válasz
dudu5130
üzenetére
Volt több hasonló a hétvégi meccseink alatt. Csapattársam kinézett az ellenre aki épp szedte fel a társát, nekiállt lőni, nem ma kezdte, szóval célon tartotta végig az AK-t, láttam én is mert már halott voltam és pont őt néztem, akit lőtt utána észrevette, abbahagyta a felszedést, ráfordult és lelőtte... Megnéztük, maradt ~40% hp-ja...
Illetve ami sokkal érdekesebb, de kétszer is előjött, elsőre azt hittem én haluztam be. Szóval engem lőttek, ráfordultam lövöm én is, egy pillanatra bedobta a képet amit akkor szokott, ha lelőnek, majd látom, hogy pirosban a hp-m és a másik halt meg. Másik ilyen akkor volt amikor P90 volt nálam ami elég OP, hallom, hogy jön az ellen, az ajtóra fogom a fegyót ahol be fog jönni, be is nézett, darálom ahogy kell, majd látom hogy csökken a hp-m és ugyanez volt, hogy bedobta egy pillanatra a kamerát, hogy meghaltam, távolodik a kamera, írja, hogy better luck next time, következő pillanatban ismét élek, hp-m pirosban...
-
dudu5130
őstag
Nálam meg nagyon rapszódikus a game, de csak a sima mód, rankeden nincs gond. Hihetetlen desync van néha, néha meg mintha a tgltn lennék. Vannak időszakok mikor nem tudok ölni mert semmit nem kapnak, hiába van rajt a cél és lövök előbb én halok meg ők meg ilyen 10-20 hp-t ha kapnak vagy semmit... Akkor ki tudok ragelni mert látom, hogy rajt tartom a célt. Utána meg ugyanúgy darálok.
-
Grave_444
nagyúr
-
BaLee
addikt
Mi azt vettük észre, hogy ha még csak 2-3 hónappal korábbra megyünk vissza, már akkor is könnyebb volt nyerni 1-1 esti 4 órás etapban 1-1 win azért becsúszott akár duó akár 3 man squad-ban. Most már minden játékon vért izzadunk, és 3-4 alkalom óta nem tudtunk nyerni és csak nagyon minimális esetben vagyunk benne a top 10-ben.
Ami hatványozottan meglepő, hogy sok 100 méterről lövöldözésnél úgy találnak el minket, mintha kb. 50m-ről lőnének.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- XFX RX 9070 16GB GDDR6 Swift OC Triple Fan Gaming Edition - Új, 2 év gari - Eladó!
- Intel Core I3 9100f
- ÚJ - MACBOOK PRO 16" M5 MAX 18C CPU / 32C GPU / 36 GB RAM / 2TB + 3 ÉV APPLE Care PLUS + ÁFÁ-s
- Új szériás (CFI -2116) PS5 Slim Digital 825GB eladó/beszámítás van
- GIGABYTE RTX 4080 Super 16GB GDDR6X WindForce V2 - Gari 2027.11.20. -ig - Eladó!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4160
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B760M i5 13600K 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 Super 12GB Lian Li Vector V100R 650W
- Dobozos Új Dell Xps 15 9530 i7 13620h 16gb ram 1tb ssd intel uhd graphics+ Intel Arc A370M
- Eladó jogtiszta, Windows 11/10, Office 2019/2021/2024, Fizikai és Digitális licencek, Számlával.
- Logitech MX Master 3S for MAC
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Gondolom pl. egy 3600-as memót nem fog tudni 3600-on hajtani egy 8700K-val, ami elvileg 2666-ig kezeli maximum...

5600x+3000mhz ramokkal kb ezt tudja kompetitív endgameben(sok alive kis körben), bár csak fhd. szóval vmi hasonló procival+ 3600mhz cl16 ramokkal nem lőhetsz mellé sztem
Nekem szét van hajtva a 1660S, szerintem a referencia Ti felett van kicsivel, memóriám 3600C16, proci is szinte ugyanazt tudja.
Szóval mérlegelek, mert magát a játékot a mai napig nagyon szeretem, haveri társasággal toljuk esténként, karcolom a 2000 órát (azt jó lenne lagmentesen megélni
Még régebben max, mikor napi szinten több órát játszottunk, de az sem a mostani társakkal volt.

Igazi profi.
Röhejes... Ki se próbáltam nézni rájuk többet inkább, pedig ott köröztek még vagy egy percig fölöttünk mint egy keselyű. Elhaladó autóból meg számtalanszor ledaráltak már mikor megpróbáltam kilőni valakit belőle.
saen