Keresés

Aktív témák

• batuka

csendes tag

Na én is vettem egy Pinnacle PCTV kártyát. Feltelepitettem Win 98-ra semmi ütközés, majd a Visiont ez meg kiirta hogy hardwer iniciálási hiba. Ezután kezdtem előről, s kicsit mőgénéztem a dolgoknak. S néhány furcsaságra leltem.
    Elösször ugye feltelepítjük a drivereket, ezután a hardwer fent van a gépen (Pinnacle Video Capture, valamint Pinnacle Audio Capture), mikor feltelepítjük a Visiont ezek az eszközök egyszerüen eltünnek, majd újraindításkor megint új hardwerként megtalálja őket a gép. Lehet, hogy ez normális? Persze a helyzet változatlan marad, tehát a windows szerint a két hardwer, és a Vision által feltelepített 3. megfelelően müködik, a Vision, meg a T-Rex még sem látja a kártyát.
    Feltettem XP alá is itt tökéletesen müködött, ugyanaz a gép, ugyanaz a konfiguráció csak másik operációs rendszer. Ezután arra a következtetésre jutottam, hogy a hiba valószinüleg abban a néhány rendszerfájlokban lehet, amelyt a hardwer telepítésénél a Windows CD-röl kér. S nem feltétlenül ezek a fájlok a rosszak, hanem azok a rutinok az 5.11 driver hivja őket. Ezért lehet, hogy régebbi driverrel müködik. Magyarul szerintem a gyártók valószinüleg nem tesztelték megfelelően win 9x rendszereken a kártyát.

Aktív témák