Keresés

Aktív témák

• apu30

csendes tag

válasz darerik #111 üzenetére

A hang rendbe jött. Az Nvidia saját hardverbizgeráló programja nem akart megszólalni, ha 4 hangszórós rendszerbeállításon csak egy pár hszóró függ. Miért csak a view alatt???
    Azt már én is tapasztaltam, hogy vmi videocodeccel gondja lehet, és akkor lehetetlen capture-ölni. Az ACE lenne a hibás?? Micsoda véletlen, hogy ez is fent van! Mi nincs? :) Egyenként egy évbe került volna megtalálni, majd kipróbálom.
    Köszi.

• apu30

csendes tag

barton 2500, Nvidia2 chipset ABIT NF7-S mobón, Pinnacle PCTV PRO

A Pinnacle honlapján írta egy fejlesztő 2003.03-ban: sajnos a pinnacle pctv( és Pro, Delux) nem KOMPATIBILIS az nvidia chipsettel -'Jó hogy hamarabb működött nálam, minthogy ezt olvastam. úgy tűnik az nVidiások ügyesebbek voltak :)' - és DX9.x-re (alap a WinXP-n ha jól tudom) lett 5.x-es verziótól optimalizálva.

A win98SE se az nvidia se a pinnacle softwaret nem nyelte be. A két oprendszer egészen másképp működött! PCTV5.11-es gyári CD-vel kezdtem, de a capture fagyott. Levele, 5.50 install. A pinnacle legagyizott (upgrade helyett downgrade) RAVE módba (korlátozott felhasználói jogok-csak miro és vcd minőség, 0timeshift). Ezen a már topicban is említett VisionID.dll csere segített.

Ez ideáig minden ment. Értsd:
    - A PCTV PRO-nak normál esetben nincs alapzaja! A Starwars II. alatt a Channel 2+1 beállítással bámulatos lézerkardsuhogást produkált. (ha vkit érdekel emilben tudok küldeni egy kisebb divx-et, mpeg 128kb 2+1 hanggal)
    - A bemeneti hangerő szintje az audio ablakban állítható, a bal alsó csúszkán. Nálam 9-es szinten (az alap 50!!) jön azonos hangerőn az alap és a felvétel. Alatta mutatja egy kijelzőn (színes), hogy minden frekit be tud e fogni. Az alapértelmezett nagyon hangos, és magas hangoknál recseg. A hang nálam az alaplapi APU-ra (audio processor unit<-többcsatornás AC97, azt hiszem nVidia sajátosság) van átkötve, és még egy virtual sorroundot is ki lehet belőle csalni.
    - a videoformátum vcd, svcd, dvd-L, DVD mellett miro XL, DV és DivX működik. A DivX jobb egérgombbal megnyitja a saját konfig ablakát, és tetszőlegesen beállítható. Úgy vettem észre, hogy a b/s értéket a kártya felülbírálja,(ezért nem minden jön le egy CD méretben) de a képméretet és egyebeket benyeli. A jobb képminőség miatt MPEG-2 felvételt (deinterlaced+noise filter), és vidomi encodert használok Divx5.02-vel

- ha bármilyen videoprogramot (divx player, Dvdx, Vidomi, Vdub) használtam a gépen a Pinnacle nem képes normális működésre, de ha vele kezdem akkor kifogástalan.

Remélem egy-két hasznos infót tudtam adni....
    .... és ha vkinek lenne tippje, hogy TEGNAP ÓTA a lejátszásnál miért nem hallom a hangot a TV-n, mikor a felvételen rajta van (!?!?), az kérem ossza meg velem.
    ....2 napja telepítettem a HP735 digi fotógép szoftverjét. Ezen van videokezelés is. Lehet hogy bekavart?...

Aktív témák