- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- iPhone topik
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
Aktív témák
-
faster
nagyúr
A begépeld szövegben a sortörés egy enter karakterkód lesz. Ha te html tagok között kiiratsz egy bármilyen szöveget, az enterek nem fognak sortörésként megjelenni
(próbáld csak ki:
<p>első sor
második sor</p>
egy sorban fog megjelenni az eredmény)
, kivéve, ha <pre></pre> tagok közé rakod a szöveget. Emiatt kell az entereket <br> tagokra konvertálni, erre van egy függvény is, az nl2br.[Szerkesztve]
-
faster
nagyúr
A register_globals=off tendencia erősödik biztonságtechnikai megfontolások miatt az 5-ös PHP-ban is, a HTTP_*_VARS még létezik, de már nem javallott a használata, lehet, hamarosan eltűnik. Mindenesetre a $_GET, $_POST ... az, ami jelenleg a legvalószínűbb, hogy működni fog, ha ismeretlen környezetbe kerül a php program.
-
faster
nagyúr
válasz
burgatshow #170 üzenetére
Én nem használom őket mert én is rühellem, de ha egyszer az volt a kérdés...
Mi volt a kérdés?sehol nem látok ilyet, hogy a register globals kérdés lett volna, vagy igény.
Ez volt a gond:
Notice: Undefined variable: PHP_SELF in c:\program files\easyphp1-8\www\reg.php on line 21
Vagy nem?
[Szerkesztve] -
faster
nagyúr
Szokjatok le ezekről a mágikus globális változókról, egy csomó tárhelyszolgáltatónál a register_globals ki van kapcsolva, és ez erősödő tendencia. phpinfo() kiiratása hasznos ilyenkor.
Form submit után nincs olyan, hogy $enmezom, hanem $_GET[''enmezom''], $_POST[''enmezom''], vagy esetleg $_REQUEST[''enmezom''].
Cookie nem látszik úgy, hogy $encookiem, hanem $_COOKIE[''encookiem''].
Sessionváltozó nincs olyan, hogy $enyemsession, hanem $_SESSION[''enyemsession''].
File uploadnál nincs olyan, hogy $userfile, meg $userfile_ext, hanem van a $_FILES[''userfile''][''name''] meg $_FILES[''userfile''][''ext''] (Figyelem, többes szám! $_FILES)
Nincs olyan, hogy $PHP_SELF vagy $DOCUMENT_ROOT, van viszont helyette $_SERVER[''PHP_SELF''] és $_SERVER[''DOCUMENT_ROOT''].
Ezek a tömbök ráadásul ún. superglobal típusúak, bárhol, bármilyen függvényben vagy osztálymetódusban elérhetőek a global kulcsó használata nélkül is.
Tehát a te konkrét esetedben nincs olyan, hogy $elso, $nev, meg $PHP_SELF, hanem $_POST[''elso''], $_POST[''nev''] és $_SERVER[''PHP_SELF''].
[link]
[Szerkesztve] -
faster
nagyúr
'' de az már régen rossz, ha a php forrásaidat olvasgatja valaki.'' Oké, hogy így van, de mire mondtad?
Mit mire mondtam? Az ingyenes szolgáltatóknál nincs más megoldás, csak a plain text password (nem tudok más módszerről), és nincsenek webroot-on kívüli könyvtárak sem. Egyébként hogyan olvasná el bárki is a php forrásából a jelszót? A php forrását csak te látod, akinek van ftp elérése az adott tárhelyhez, ezt ne törjék fel, ez a lényeg. -
faster
nagyúr
Ha jpeget akarsz átméretezni, akkor errefelé:
http://hu.php.net/manual/hu/ref.image.php
Én ezt a függvény szoktam használni:function jpeg_resize($oldpic,$newpic,$max_x,$max_y) {
$size = getimagesize($oldpic);
if(($size[0] > $max_x) || ($size[1] > $max_y)) {
$arx = $size[0] / $max_x;
$ary = $size[1] / $max_y;
if($arx > $ary) {
$ar = $arx;
}
else {
$ar = $ary;
}
$new_x = floor($size[0] / $ar);
$new_y = floor($size[1] / $ar);
}
else {
$new_x = $size[0];
$new_y = $size[1];
}
$img = imagecreatefromjpeg($oldpic);
$img2 = imagecreatetruecolor($new_x,$new_y);
imagecopyresampled($img2,$img,0,0,0,0,$new_x,$new_y,$size[0],$size[1]);
imagejpeg($img2,$newpic,92);
imagedestroy($img2);
}
Négy paramétere van:
$oldpic -> eredeti képfájl neve elérési úttal együtt.
$newpic -> átméretezett képfájl neve elérési úttal együtt.
$max_x,$max_y -> A maximális szélesség és magasság, amit nem haladhat meg az új kép mérete (mert természetesen úgy méretezi át a képet, hogy az oldalarányokat megtartja)
Ha a PHP reklamál, és a GD2 -t hiányolja, akkor ezt a két függvény:
imagecreatetruecolor, imagecopyresampled
helyett használd ezeket:
imagecreate, imagecopyresized -
faster
nagyúr
A help alapján egy alias, és az strstr is csak az első előfordulást adja vissza.
Bővebben: link
Én meg nem tudom, mert ritkán használom az strstr-t, az strchrről meg most hallottam először. -
faster
nagyúr
strchr? Most hallok róla először.
Mod: Ja, egy alias az strstr-nek.
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Napelem
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Google Home/Nest
- iPhone topik
- Projektor topic
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Flip (IPTV, otthoni internet, vezetékes telefon)
- További aktív témák...
- Legion 5 17ACH6H 17.3" FHD IPS Ryzen 7 5800H RTX 3060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Latitude 5520 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1185G7 MX450 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Apple Watch Ultra 2 49MM e-Sim 2028.06.05-ig Média Markt Garancia Makulátlan Új állapotú
- Ninebot e2 plus garanciával
- PNY RTX 5080 16GB GDDR7 Overclocked Triple Fan - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged