- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hellsing71
tag
Köszönöm az ötletelést a "0 rows affected" témában, a dolog magától megoldódott. A német szolgáltató (Ionos) baromira nem közlékeny, emailekre alig válaszolnak, de úgy tűnik, hogy valamit át- (vagy vissza-)
állíthattak, mert megint működik az oldal.Nem lett volna rossz, ha megírták volna, hogy mi volt a gond, mert borítékolom, hogy a következő frissítésnél ugyanez lesz. -
hellsing71
tag
HELP! Egy 10+ éves, php-ban írt, egyedi webshopban 2 napja nem teljesülnek a MySQL update parancsok. Van egy form a termékeknek, amiben ha valamit módosít és ment a júzer, az egész form feldolgozásra kerül és az összes mező bekerül egy SQL update parancsba, vhogy így:
UPDATE
products
SET
shop_id='ABC123',
manufacturer=3,
edition='Gigamax',
brand=7,
product='tutitermék',
price=499.00,
blablabla...
WHERE
'shop_id'='ABC123'
Az eredmény: 0 rows affected. Ha a shop_id mellett csak azt a mezőt hagyom a parancsban, amit tényleg frissíteni akar a tulaj, akkor megtörténik a frissítés, de ha minden mező ott van, akkor mindig "0 rows affected". Nincs más (pl. syntax) hibaüzenet.
Az evidens dolgokat megnéztem: a shop_id létezik és a frissítendő mező új értéke eltér az adatbázisban lévőtől. Akkor mi a túrótól nem működik, ha 10-12 évig jó volt neki? Okozhatja ezt valami frissítés a MySQL-ben?
A rendszer php 5.2-n és MySQL 5.7-en fut. Nem fogom átírni ($$$ okokból) az egészet, hogy 8.x kompatibilis legyen, valami oldschool megoldás kellene.
(szerk: programkód formázás, verzió infó)
-
hellsing71
tag
Bocs, biztos rövid az agyam: hogyan definiálok (procedurális) php-ban egy változót? Eddig mindig csak azt csináltam, hogy $var = "valami", de erre jön a Warning. Van a define-nak változókra vonatkozó párja (amiről sose hallottam)? OOP-ben tudom: "public int $var....", de proc-ban? Ez az egész anyag procedurális, nem állhatok neki átírtni OO-ba.
-
hellsing71
tag
Üdv,
Hobbiból néha programozok, és előre sejtem, hogy mit fogok kapni a fejemre, de lécci segítsetek. Hogy kellene php 8.1.x procedurális kódban elkerülnöm a "Warning: Undefined variable..." hibaüzeneteket? Egy 5.x alatt írt régi weboldalt frissítek, és akkoriban ez még egy Notice volt, amit kikacsoltam, de a Warningokat nem akarom. Néztem a Google-t és a php doksit, de nem igazán segítettek. Nincs is erre php utasítás, mint az állandóknál a define, nem? Vagy a frissítés után simán kapcsoljam ki az E-ALL-t és kész?
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro Plusz
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU! 17,3Col! I7 9750H / GTX 1660Ti / 16GB DDR4
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3023, 90% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest