- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor 200 Pro - mobilportré
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
Új hozzászólás Aktív témák
-
rolandekta
csendes tag
válasz
Sk8erPeter #7493 üzenetére
Köszi a válaszokat, de sajnos nem nagyon értem a dolgot... Nem tudnátok egy példát mutatni rá.
<select name="szak" ></p>
<?php
$query="SELECT * FROM `szak` ORDER BY szak_nev;";
while ($record= mysql_fetch_row($result))
{echo '<option value="'.$record[0].'">'.$record[1].'</option>';
}?>
<option value="0" selected="selected"></option>
</select>Ez lenne az első listám, és kellene egy hasonló másik, annyi különbséggel hogy ott az sql lekérdezésben már tudok feltételt megadni az első select eredményével.
Gondoltam olyanra is hogy onChange-re csinálok egy load metódust, amikor is meghívok egy masodik_valaszt.php?elso=id oldalt (amiben meg van írva a lekérdezés) az elso selectem utáni div-be. Csak a load sem akar működni. -
rolandekta
csendes tag
Helló!
A problémám a következő:Lenne egy form-om amiben egy drop-down list-tel kiválaszthat a user egy SQL táblából bizonyos elemeket. (pl milyen szakos az egyetemen). Ez alatt van egy következő drop-down, amiben az előző választása alapján lennének felsorolva a választható elemek. (pl ha valaki mérnök informatikus hallgató, akkor a második listában csak az ő szakán lévő tárgyak közül válogathat) Értelemszerűen a második listában is egy SQL lekérdezésből töltöm fel az adatokat, csak az elsőtől függően más-más a lekérdezés.
Úgy szeretném megoldani, hogy ne GET-elje az első drop-down eredményét.
Az egész egy regisztrációs lapon helyezkedne el. Valamilyen scriptre gondoltam, csak ugye a lényeg az lenne, hogy a első lista onChange eseményére nem tudok php változót létrehozni az első value-val...
Biztos van erre valami egyszerű módszer, csak én nem ismerem. Megköszönném a segítségeteket!
Új hozzászólás Aktív témák
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Milyen egeret válasszak?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen notebookot vegyek?
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- AKCIÓ!! i9 9900 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Inspiron 14 7440 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő Core 5 120U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv gar
- Garis ZOTAC GeForce RTX 4070 Ti Trinity 12GB GDDR6X videokártya
- Nokia mobilgyűjtemény - E-series + 2 klasszikus
- Siemens SL 45 - magyar, dobozos, ingyen Fox
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged