Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• rolandekta

csendes tag

válasz Sk8erPeter #7493 üzenetére

Köszi a válaszokat, de sajnos nem nagyon értem a dolgot... Nem tudnátok egy példát mutatni rá.
    <select name="szak" ></p>
    <?php
    $query="SELECT * FROM `szak` ORDER BY szak_nev;";
    while ($record= mysql_fetch_row($result))
    {echo '<option value="'.$record[0].'">'.$record[1].'</option>';
    }?>
    <option value="0" selected="selected"></option>
    </select>

Ez lenne az első listám, és kellene egy hasonló másik, annyi különbséggel hogy ott az sql lekérdezésben már tudok feltételt megadni az első select eredményével.
    Gondoltam olyanra is hogy onChange-re csinálok egy load metódust, amikor is meghívok egy masodik_valaszt.php?elso=id oldalt (amiben meg van írva a lekérdezés) az elso selectem utáni div-be. Csak a load sem akar működni.

• rolandekta

csendes tag

Helló!
    A problémám a következő:

Lenne egy form-om amiben egy drop-down list-tel kiválaszthat a user egy SQL táblából bizonyos elemeket. (pl milyen szakos az egyetemen). Ez alatt van egy következő drop-down, amiben az előző választása alapján lennének felsorolva a választható elemek. (pl ha valaki mérnök informatikus hallgató, akkor a második listában csak az ő szakán lévő tárgyak közül válogathat) Értelemszerűen a második listában is egy SQL lekérdezésből töltöm fel az adatokat, csak az elsőtől függően más-más a lekérdezés.

Úgy szeretném megoldani, hogy ne GET-elje az első drop-down eredményét.

Az egész egy regisztrációs lapon helyezkedne el. Valamilyen scriptre gondoltam, csak ugye a lényeg az lenne, hogy a első lista onChange eseményére nem tudok php változót létrehozni az első value-val...

Biztos van erre valami egyszerű módszer, csak én nem ismerem. Megköszönném a segítségeteket!

Új hozzászólás Aktív témák