- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Középkategóriást mutatott be újra az Oppo
- VoLTE/VoWiFi
- Redmi Note 13 4G
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
M.Úr
tag
Én ezzel tisztában vagyok. De próbáld megmagyarázni az átlag magyar ügyfélnek! Hiszen amit a böngészőben megnyit, az ugye "honlap" (a weblap, weboldal szavakat általában nem ismerik), tehát pontosan annyi munka és idő megcsinálni egy számlázó "honlapot", mint Nikcykehh XOXo facebook profilját.
Jaj bocsánat, miket mondok... az IE és a Firefox nem böngészők, hanem azok az "Internet"
-
M.Úr
tag
válasz
trickyy #8100 üzenetére
Én PHP-vel kezdtem pénzt keresni, sőt a diplomamunkám is ebben írtam, de ma már nem foglalkozok vele.
1: Alulfizetett, mivel rengetegen tudnak benne jobb-rosszabb kódot összetákolni.
2: Magyarországon egyelőre úgy tűnik, sok helyre keresnek PHP programozót, de pl. Ausztriában már egész más a helyzet. Szerintem 2 éven belül már itt is túlsúlyban lesz a Java (JSP) és C# (ASP.NET).
3: A PHP szorosan összekapcsolódik a gányolás, a "számítógépesember", a "honlapkészítő" stb. jelenségekkel, a megbecsülése lassan a nullával egyenlő. Hiszen a PHP-vel "csak honlapot lehet csinálni", amit meg a szomszéd gyerek is megcsinál néhány kakaós palacsintáért.Szóval ha jót akarsz magadnak, akkor inkább az alábbi kettő közül választasz:
a) Valami nagyon trendi és várhatóan 1-2 év múlva is jól menő területen képzed magad (Objective C, HTML5 + JavaScript + CSS3),
b) vagy egy univerzálisabb, nagy támogatottságú (ezáltal otthonról ingyen tanulható) nyelvre hasalasz rá (pl. C#, Java, esetleg C++).Van még egy c) lehetőség is, de ahhoz nagy mázlistának (vagy gazdagnak) kell lenni:
Kitanulod az SAP-t, és meggazdagszol. -
M.Úr
tag
válasz
Speeedfire #6327 üzenetére
Hát igen, ez ízlés és megszokás dolga. Én pl. tök logikátlanul (de legalább konzisztensen) így használom:
print "A valtozo_1 tartalma: ".$valtozo_1."<br />"; -
M.Úr
tag
válasz
Speeedfire #6325 üzenetére
Ez nem OOP gond. A sztringben található { } szerepéről itt olvashatsz bővebben:
PHP Manual: Strings (complex syntax)szerk.:
A második sorba nem kell a { }. A könyv hibája... sajnos neves könyvekben is előfordulnak hibák. Néha egész súlyosak (pl. a Sam's Advanced PHP Programming egy komplett fejezete...). -
M.Úr
tag
válasz
Brown ügynök #6212 üzenetére
Ha mindenképp egy lekérdezéssel akarod megoldani, akkor így biztos sikerülni fog:
(select * from hirdetes where kategoria=1 LIMIT 3)
UNION ALL
(select * from hirdetes where kategoria=2 LIMIT 3)
UNION ALL
(select * from hirdetes where kategoria=3 LIMIT 3)
UNION ALL
(select * from hirdetes where kategoria=4 LIMIT 3)
UNION ALL
(select * from hirdetes where kategoria=5 LIMIT 3)Ez persze nagyon randa, nem skálázható, de legalább működik.
Itt egy cikk, ami hasonló kérdést feszeget, hátha találsz benne valami használható ötletet:
[link] -
M.Úr
tag
válasz
Brown ügynök #6209 üzenetére
Hogy néz ki most az adatbázisod, és a lekérdezésed?
-
M.Úr
tag
válasz
Brown ügynök #6207 üzenetére
Több lehetőséged van.
1. A lekérdezést írod át: beírsz a végére egy korlátot a LIMIT kulcsszó segítségével.
Pl.:
SELECT * FROM utazas ORDER BY datum LIMIT 3Ekkor legfeljebb 3 sort ad vissza a lekérdezés.
2. A lekérdezést változatlanul hagyod, viszont amikor PHP-ben feldolgozod az eredményt, csak három sort töltesz be a táblázatba.
Pl.:$i=0;
while (($row= mysql_fetch_assoc($result)) && ($i<3))
{
tablazatba($row);
$i++;
}Én az első megoldást javaslom, mert csökkenti az adatbázis-szerver terhelését, és az adatforgalmat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Precision 3480 27% 14" FHD IPS i7-1370P 32GB 512GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- Apple watch Ultra 2 megkímélt akku 100% 2025.08.25.Apple jótállás beszámítok!
- Precision 3580 27% 15.6" FHD IPS i7-1360P RTX A500 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Intel Core i5-13500 OEM
- Toshiba Surveillance Pro S300 8TB megfigyelőrendszerekre optimalizált merevlemez
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProBook 430 G4 Pentium 4415U (bios jelszavas)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged