- Yettel topik
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Google Pixel topik
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Netfone
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- Mobil flották
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Realradical
őstag
válasz
Tele von Zsinór #2163 üzenetére
Na igen AJAX-al profi megoldás az biztos
-
Realradical
őstag
Ha van egy submit gombod, akkor jó eséllyel van egy <form action="xxx.php" method="post"> szerű taged. Ezzel mutass rá a jelenlegi php-ra.
Az meg , hogy kiíródjon könnyen megoldható, ha beteszed az üzenetküldés resultját egy változóba amit átadsz , vagy egy sessionbe és azt iratod ki.
Ha nem akarod, hogy újra tudjon üzenetet küldeni az oldalról akkor tedd az egész jelenlegi.php-t egy If-be. Ha van értéke az üzenet resultjának akkor csak a resultot printelje ki.
Valami ilyesmi:
if(isset($uzenetresult)
{
print $uzenetresult;
}
else
{
többi kód ami már megvan
}Így este meló után ennyi telik gyorsmegoldásként
-
Realradical
őstag
válasz
raczger #2151 üzenetére
Ez sem rossz megoldás, csak sajnos nem jó az én helyzetemhez. A lényeg, hogy egy darab xls fájl van megosztva egy mappában és azt töltik sokan. Rádásul ehhez nem nyúlhatok és cserélhetem le akármire is. Ez fix.
Tehát ezt nem töltik fel sehová. Nincs vele semmilyen event. Maximum a last modify dátuma változik. -
Realradical
őstag
Üdv!
Megintcsak kitaláltam magamnak egy projectet. Van egy excel fájl amit céges szinten sokan töltenek különféle feladatokkal. Ennek a szerkezete teljesen fix, csak a tartalmon változik. Erre írtam egy kis alkalmazást ami kiszedi a ránk vonatkozó feladatokat és mindenki egy kis mysql adatbázisba fel is tud iratkozni ha elvégezte.
Persze ezt egy php alapú weboldalon.Ezt úgy oldottam meg, hogy az xls fájlt lementem egy megadott mappába tabbal tagolt txt-ként. Ezt már automatikusan elveszi a php és load datázza a mysqlbe. Eddig jó.
Viszont arra keresek megoldást, hogy valamilyen úton módon ezt automatizálni tudjam, hogy ha elcsap a villamos és levágja két kezem ez akkor is működjön.
Tudok én valahogy xlsből importálni mysqlbe?
Ms sql alatt megoldanám dts-el de itt ilyet nem tudok... -
Realradical
őstag
válasz
Tele von Zsinór #2121 üzenetére
Ühüm, kösz szerintem ezt kerestem, átolvasom, meg megbuherálom.
-
Realradical
őstag
A formátum 100%-ban ugyanaz eltekintve egy felsorolástól
szövegszövegszövegszövegszövegszövegszövegszövegszövegszöveg
szövegszövegszövegszövegszövegszövegszövegszövegszövegszöveg-1
-2
-3szövegszövegszövegszövegszövegszövegszövegszövegszövegszöveg
szövegszövegszövegszövegszövegszövegszövegszövegszövegszövegValami ilyesmi és nekem a felsorolás kellene belőle.
Igazából pont az első kérdésedre keresem a választ, hogy hogyan jusson hozzá a php a levél tartalmához.
Ha már be tudnám tenni egy változóba a szöveget onnantól okés lenne a dolog. -
Realradical
őstag
Üdv!
Szeretnék egy olyan funkciót létrehozni php alapon ahol egy napi szinten ismétlődő email szövegét feldolgoznám , és kiiratnám a leszűrt végeredményt egy weblapra. Szerintetek (nagy vonalakban nem várok kész kódot persze
), hogy kezdjek hozzá? Egyenlőre kicsit tanácstalan vagyok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest