- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Apple Watch
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Thunder78
őstag
Az első verzió nem igazán fog menni, mert amíg a Crystal szedi össze az adatokat, addig a Page Server nem fog válaszolni, így azt hiheti a script, hogy nem fut. Ez csak azért gáz, mert van olyan, ami 5-10 perc alatt szedi össze az adatot.
A másikat meg nem értemNekem elég lenne azt tudnom, hogy a szerveren a main ablakba mi van megnyitva ... mondjuk a "http://server/kereskedelem/export.htm", és akkor tudom, hogy a 2-es szerveren az alábbiak szerint kell meghívnom az index-et: "http://server2/index.php?page=kereskedelem/export" és ekkor ugyanazzal az oldallal fog megelenni a másik szerver, és a user dolgozhat tovább ... észre sem vesz semmi különbséget, mivel két tök egyforma gépről van szó (hardver és szoftver is ua.).
-
Thunder78
őstag
Sziasztok!
Egy intranetes keretrendszer fejlesztgetek éppen, ami 2 szerveren is fut. Mivel Crystal Reports-os lekérdezések mennek rajta, iőnként befagyogat a page szerver, de az Apache szerencsére nem.
Azt szeretném megoldani, hogy ha befagy valamelyik szerver, akkor a user egy gombbal át tujon kapcsolni a másik szerverre.
Ez alapesetben nem lenne probléma, csakhát nem volt iőm újraírni a teljes rendszert, így hát frame-ekre van szétszedve a cucc.
head, main és foot vannak ... a foot egy php progi, a többi htm. Láblécbe ki van írva a szerver neve, tehát innen már tudom, hogy melyikre kell váltani, ha gombot nyomnak.
Azt is megoldottam, hogy ha az index.php-t egy page paraméterrel hívom, akkor az adott oldalt tölti be a main-be, viszont ehhez tunom kéne, hogy mi van a main-be!
Ehhez szeretnék segítséget kérni! Van valami ötletetek? -
Thunder78
őstag
-
Thunder78
őstag
válasz
Louloudaki #643 üzenetére
Nem szoktam ingyenes tárhelyekre fejleszteni
Da ha így van, akkor ott a válasz -
Thunder78
őstag
#634-el kapcsolatban valaki?
-
Thunder78
őstag
Szvsz lehet hogy az extrán nincs engedélyezve!
session.save_path="C:\Temp\php\session"
session.save_handler = files
session.name = PHPSESSID
session.auto_start = 0
session.cookie_lifetime = 0
session.cookie_path = /
session.serialize_handler = phpEzeket találtam így hírtelen a php.ini-be a session-ökkel kapcsolatban
-
Thunder78
őstag
if (!empty($_POST['adat'])) {
// van post, lehet feldolgozni a cuccost
Header("Location:valami.php"); // valami.php-re kerül a vezérlés
} else {
// Első meghívás, megjeleníted a form-ot!
}Viszon így nem megy át a POST ... tehát más módszert kell használnod az adatok továbbítására, én a munkamenet változókat javasolnám!
Minden php fájl elején meghívod a session_start(); utasítást.
Aztán $_SESSION-ba teheted be a cuccot.
Pl: $_SESSION['adat']=$adat; a másik fájlba meg a fordítottját játszod el.
Én így szoktam csinálni! -
Thunder78
őstag
API hívások metodikáját ismeri valaki?
Olyan gondolm lenne, hogy be kell kérnem egy felhasználónevet, amihez aztán majd generálok egy jelszót. Viszont ellenőriznem kell, hogy ez a felhasználónév egy távoli szerveren létezik-e már?Ehhez van egy API, amit az alábbiak szerint kell meghívni!
http://$szerver/obs/api/GetUser.do?SysUser=$s_user&SysPwd=$s_pass&LoginName=$login
$szerver változó a szerver címe
$s_user és $s_pass változók a szerverre bejelentkezéshez kellenek
$login változó az ellenőrzendő felhasználói névEz egy html oldalt ad eredményül. Ha létezik az adott loginname, akkor kilistázza az adatait, ellenkező esetben hibaüzenettel tér vissza, ami az <err>-rel kezdődik.
Viszont én úgy szeretném ezt meghívni, hogy a felhasználó ne lásson belőle semmit, és az eredményül kapott html oldal egy tömbbe legyen. A lényeg, hogy az első néhány karaktert ellenőrizni tudjam az alábbiak szerint:if ($eredmény=='<err>') {
// nem létező loginnév, mehet tovább a folyamat
} else {
// Már létezik, hibaüzi, írjon új logint a user, stb.
}$eredmény a html anyag első 5 karaktere lesz!
Van ötletetek? Meghíváshoz a Location: nem jó, mert az meg is jeleníteni ... van valami más módszer?
-
Thunder78
őstag
Úgy is lehet, ahogy tkazmer írta, de én pl maximumkeresési függvényt használtam rá, mivel nekem az egyik programomba az id-nek más jelentése is volt ... pl 1-esel kezdődtek a magán, 2-essel a céges ügyfelek.
Az adatbázis egy Oracle 10g XE, amire PDO-n keresztül csatlakozom, ergo azokat a részeket át kell írnod mysql-re, ha azt használsz!function newidfinder() {
$useradat = $_SESSION['useradat'];
include "conn.php";
$str = "SELECT id from partners";
$stmt = $conn->prepare($str);
if ($stmt->execute()) {
$rows = $stmt->fetchAll(PDO::FETCH_NUM);
$conn=NULL;
// Ha a status 1, akkor magán, 2-es esetén céges (nincs több variáció).
if ($useradat['STATUS']=='1') { $ertek = 10000000; } else { $ertek = 20000000; }
$maxertek = $ertek + 9999999;
for ($i = 0; $i <= count($rows); $i++ ) {
if (($rows[$i][0] > $ertek) and ($rows[$i][0] < $maxertek)) {
$ertek = $rows[$i][0];
};
}
$vissza = $ertek + 1;
return $vissza;
} else {
$conn->errorcode();
};
} -
Thunder78
őstag
Pdf-generálásban kéne egy kis segítség. FPDF-et használok.
A ő és kalapos ő problémával már megküzdöttem. Most egy design ötlet merült fel és a megvalósíthatósága érdekelne.Lehet valamilyen módon a egész oldal köré egy vékony fekete keretet szerkeszteni?
-
Thunder78
őstag
Lenne egy adatbázisos kérdésem:
Egyik mostani munkámhoz Oracle XE 10g adatbázist kell majd használnom PDO-n keresztül. Kérdésem az lenne, hogy mivel tud ez többet v. kevesebbet, mint mondjuk egy sima mysql adatbázis?
Egyébként belenéztem, használatra nincs benne semmi bonyolult -
Thunder78
őstag
nem tudjátok hol lehet olyan listákat fellelni, hogy egy kódban pl egy inputnál milyen események lehetnek? Pl onclick, stb.
-
Thunder78
őstag
Én úgy oldottam meg a jelszót, hogy eleve oda nem írok semmit és ha submitkor üresen marad, az azt jelenti hogy nem kell változtatni rajta és az sql-scriptbe a régi hash-t rakom bele, ha meg megváltozott, akkor az újat. Röviden ennyi a történet, csak egy változót kell buherálni, ami a végén a jelszó hash-elt értéke lesz mindenképpen
-
Thunder78
őstag
Elvileg járható út, de akkor a jelszavaknál mindenképp használj md5 hash-t szerintem. Különben elég ha valaki belenéz a forrásba, és máris tudja a másik jelszavát.
Erre készítesz egy ilyent:
<?
print md5(jelszó);
?>
És ebből máris tudod, hogy mit kell beírnod a forrásba
Aztán így máris védve vagy az önjelölt ''hacker''-ektől -
Thunder78
őstag
Persze ...az md5 hash egy 32 karakteres hexa kód, amit a paraméterként átadott szövegből generál. Ugyanarra a szövegre mindig ugyanazt a kódot generálja.
Ha eleve ezt az md5 hash-t tárolod le a usernév mellé az adatbázisban, akkor kicsit nőhet az oldalad biztonsága.
használata:
$hash = md5($pass);
És utána a hash változót hasonlítod össze az adatbázisban letárolt hash értékkel. Illetve a munkamenet változóba is, meg mindenhol ezt az értéket használod, mintha ez lenne maga a jelszó
Röviden ennyi a lényege.
Jah? Mégvalami ... alapban nincs hozzá visszafejtés. Ha vissza akarod fejteni, akkor rákereshetsz, létezik script ami dekódol. De annyira én sem foglalkoztam ezzel, úgy használom ahogy leírtam az előbb -
Thunder78
őstag
Nekem olyan kérdésem volna, hogy lehet-e egy html űrlapon valahogy maszkolni a text tipusú beviteli mezőt?
Történetesen egy szerződéskötő oldalt készítek, és ott kellene egy számlaszámot bekérnem úgy, hogy 3 x 8 db számot tudjon csak beütni a user. Az már csak hab lenne a tortán, ha mindezt mondjuk kötőjelekkel is el tudnám automatikusan választani
3 db text mezőn is gondolkoztam, de azért nem lenne baj egy elegánsabb megoldás -
Thunder78
őstag
Vagy ahogy H.O.D. mondja, vagy ha usernév és jelszó, akkor beteheted őket egy munkamenet változóba.
<?
session_start();
...
//berakás munkamenetbe
$_SESSION[ 'user' ] = $user;
$_SESSION[ 'pass' ] = $pass;
...
?>
<?
session_start();
...
//kiszedés munkamenetből
$user = $_SESSION[ 'user' ];
$pass = $_SESSION[ 'pass' ];
...
?>
Persze a $pass-nál érdemes md5-öt használni azért
A lényeg, hogy a session-start(); minden kód elején ott legyen.
Onnantól nem kell foglalkoznod ezzel a két adattal, amíg nem változik vagy az illető ki nem jelentkezik.
Én ezt szoktam használni
[Szerkesztve] -
Thunder78
őstag
Szerintem nem jelent plusz terhelést a szervernek, ha többször zárod le és nyitod ki!
Viszont a programod kevésbé átlátható lesz majd ezáltal.
Javaslom, hogy vedd ketté a html és php kódokat. Többféle módszer is létezik erre, én patTemplate-t használok, nekem bevállt
Persze ez szubjektív és csak javaslat -
Thunder78
őstag
nekem egyébként szintén e-mail küldésnél 501-es hibát dob, azaz nem megfelelő a címzett formátuma:
$cimzett='cim@domain.hu <cim@domain.hu>';
Máshl ez működni szokott. Mi lehet a gond? -
Thunder78
őstag
Ez idáig oké .. tudom hogy kell továbbküldeni az oldalt egy linkkel.
De én azt szeretném, hogy ha a selectben valaki kiválaszt valamit, akkor ne kelljen submitre kattintania, hanem egyből ugorjon, ahova kell. Mint ahogy a PH!-n választom ki, hogy a topic hanyadik oldalát lássam. Ilyesmit szeretnék -
Thunder78
őstag
Egy kicsit lamer kérdés: Hogy tudok olyant csinálni, hogy egy select (html) után ne kelljen submit? Hanem úgy működjön, hogy ha a user kiválaszt valamit a selectből, akkor a kiválasztott elem értékével lépjen tovább a következő php oldalra.
Saját szerveren fut a dolog, úgyhogy minden megengedett -
Thunder78
őstag
Egy portált szerkesztek és a segítségeteket szeretném kérni!
Egyrészt szerződéskötést szeretnék e-mail-ben megerősíttetni. Itt md5 vagy base64 kódolást javasoltok inkább? A user_id és a szerződés_id lesz lekódolva, és egy aktiváló oldalnak get-tel átadva!
A másik, hogy szeretnék az oldalon mindjárt szerződést generálni. Ezt mivel érdemes? PDF v. DOC formátum inkább?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest