- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Mobil flották
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iGO Primo
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Magisk
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
Új hozzászólás Aktív témák
-
vamzi
senior tag
válasz
Tele von Zsinór #12738 üzenetére
Ez már funkcionalitásban túl sok. Semmi komolyat nem szeretnék, pusztán összeszedni az eddig megcsinált projektjeimet és azokat egy helyen tárolni.
De, köszönöm.
-
vamzi
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék egy baromi egyszerű oldalt magamnak, de most a kódolásra nem akarok időt pazarolni. Az otthoni hobbi projektjeimet szeretném vele egy helyre összeszedni. Forráskódok, szövegek és képek. Ez eddig mezei HTML, ami jelenleg is megy, de a forráskódokat szeretném, ha úgy jelenne meg, mint mondjuk a Notepad++-ban, tehát színezve, sorszámozott sorokban és kimásolhatók legyenek. Erre a Geshi-t találtam, ami tényleg nagyon pöpec, de ebbe sajnos csak megjeleníteni tudom a beírt forrást.
Én viszont azt akarom, hogy ha feltöltöm egy mappába a forrásfájljaimat, akkor az adott oldal annak a tartalmát nyissa be és formázza a kiterjesztésnek megfelelően.
Van erre valami jó plugin?
-
vamzi
senior tag
Mivel írtad, hogy te is kerestél kész kódot, ezért feltételezem, egy komplett megoldás is jó. Én ezt ajánlom. Évek óta használom, nagyon jól paraméterezhető és szmájlikat is kezel, ahogy szeretnéd. Plusz egy rakat opció és beállítás, kis admin felülettel megspékelve. És természetesen ingyen van.
Továbbá nekem is lenne egy kérdésem:
Van egy oldalam, ahol az egyik sql táblám rekordjai vannak felsorolva. Mindegyik rekordhoz tartozik egy textarea is, ahol át tudom írni a rekord adott mezejének az értékét. Ez a textarea el van rejtve js-sel, hogy feleslegesen ne zavarkodjon, csak az adott gomb megnyomására jön elő az adott textarea. Ez így szép és jó, de szeretném úgy megcsinálni, hogy ha frissítek egy értéket, akkor ne kelljen újratölteni az egész oldalt. Hanem csak egyszerűen, ha becsukom a textarea-t, akkor a benne hagyott érték legyen a mező új értéke. jquery-re gondoltam, de még nem találtam nekem megfelelő howto-t vagy tutorialt. Remélem érthető a problémám.Előre is köszönöm annak aki tud segíteni.
-
vamzi
senior tag
A könyvtárlista az megy, jelenleg is így iratom ki a felhasználókat, megnyitni csak azért nyitom meg, hogy lássam az ip-t és időt. Tényleg, a . és .. fájlokat hogyan tudnám eltűnteni? (Ugyebár linuxszot használok és ott ezek fileok, nem tudom windowszal mizu). Ezeket hogyan tüntessem el? próbáltam iffel "." || ".." de nem történt semmi.
Egyébként köszi
-
vamzi
senior tag
Ez a megoldás tökéletes lenne nekem(igen, a felhasználó neve a fájlnak a neve). Erre tudnál valami megoldást, vagy iránymutatást írni? Úgyis mindig csak az utolsó dátumot meg ip címet olvasom ki a fájlból, de az ipcím akár el is hagyható lenne és jelentős terhelés csökkentés lenne a szervernek, hogy nem kell minden egyes alkalommal több száz fájlt átolvasgatnia(ami jelenleg még csak pár 10 soros, de idővel sokkal nagyobb lesz).
Az adatbázist egyelőre hanyagolnám, amőgy is csak egy hobbi oldal, amit azért is szerkesztgetek, hogy tanulgassam a html-t és php-t. mysql-t egyelőre nem akarom(főleg a kevés erőforrás miatt)
-
vamzi
senior tag
Sziasztok!
Nem adatbázisban vezetem a felhasználóimat, hanem fájlokban. Minden egyes felhasználó kap egy külön fájlt ami felhasználó aktivitását írja le ilyen formában:
felhasználónév legutolsó_bejelentkezése(date("F j, Y, g:i a") formában) IP_címeTehát van 3-400 fájlom és a legutolsó bejelentkezése alapján szeretném rendezve kiírni a neveket. Később esetleg szűrni is szintén dátum alapján, de egyelőre csak rendezni szeretném. Hogyan tehetném ezt meg? Ráadásul a fájlok soraiba a formázás miatt a dátum után bekerül még egy </td><td> is.
Előre is köszi
-
vamzi
senior tag
Sziasztok újabb kérdés
<A HREF="javascript:void(0)"onclick="window.open('textbox.php?sorsz=','textbox','width=300,height=200,menubar=yes,status=yes')">Ezt a kódot hogyan tudnám echozni? Tudom, hogy backslash-sel kell, de nem tudom hova kell tenni a kódban. Másrészt a felugro ablak linkjében a "sorsz=" után egy $count változónak kellene állnia. A végén pedig még egy változó(ugyebár a linknek a neve) ami a $buffer változóban van, majd pedig lezárom a szkriptet </a> és új sor <br>
Szóval ezt mind, hogy tudnám megoldani, hogy kiírja, és működjön is. Elég a bemásolt kódrészletben kisegíteni, vagy legalább a backslash használatát elmagyarázni.
Előre is köszönöm. -
vamzi
senior tag
Sziasztok. Fájlból szeretnék beolvasni feltétellel. A fájlban több bekezdés található. Egy bekezdést egy üres sor választ el a másiktól. A file-t soronként olvasom be tárolom el, majd echo-zom ki egészen a file végéig. De én csak az első üres sorig szeretném beolvasni az első bekezdést. do while ciklust használok, mert a fájlom semmilyen esetben nem üres. Feltételnek ez van megadva és e helyére keresném a megoldást:
while (!feof($handle));előre is köszönöm.
-
vamzi
senior tag
Sziasztok!
Van nekem egy atw-s (ingyenes) és egy itthoni házi szerverem(ubuntu+lamp alap telepítés, semmi nincs beállítva benne és egyenlőre csak localhost-on megy) és mind a két szerveren ez a csoda van fent. Az atw-s oldalon frankón működik, de a saját szerveremen nem listáz ki semmit és nem is dob hibaüzit sem. (amikor sima ubuntu+apache kombóval ment akkor mindig az fget parancsra panaszkodott ami ugye ahhoz kell, hogy lekérje a fájlok tulajdonságait jelen esetben)Szóval, mi a teendő ilyen helyzetben, vagy az apache melyik fájljait kezdjem el bogarászni és állítgatni?
-
vamzi
senior tag
Sziasztok. Van egy nagyon egyszerű oldalunk php-ból és html-ből. Eddig az ingyenes atw.hu-t használtuk, de az 50 látogató felett összeomlott nekünk hosszú percekre(vagy tiltottak) ezért saját szerverre akarunk költözni. Ami egy ubuntu 9.04ből és xampp-ből áll. A hiba az, hogy 1-1be átmásolva atw-ről a szerverre kb 5-6 hibát eredményez. A xampp jelenleg nincs beállítva, csak fel van telepítve. Mi lehet a hiba?
-
vamzi
senior tag
Sziasztok!
Php-ben létrehozunk illetve bővítünk egy file-t az fopen paranccsal. a fájlnak a nevét a get paranccsal mintázzuk egy .txt kiterjesztéssel, mert egy kattintásszámlálót akarunk csinálni. minden megy szépen, számol ahogy kell, csak az a baj, hogy a txt-nk az eredeti fájl mellé jön létre, mert a get paranccsal a teljes elérési utat adjuk ugyebár fájlnévnek. hogy tudnánk vagy a fájlnevéből kiszedni a kritikus részt, hogy a gyökérbe legyen létrehozva a fájl és ott is legyen bővítgetve?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Logitech Combo Touch iPad Pro 11" (1., 2. a 3. gen), szürke - UK billentyűzet ipad tok billentyűzet
- újszerű iPad Pro 11" (3. generációs) (2021) M1 chip Wi-Fi 128GB silver ezüst Apple
- szinte új iPhone 16 Pro Max 256GB desert titanium sivatagi titán független Apple 3 év garancia
- újszerű iPhone 16 Pro 256GB white titanium fehér titán iStyle független Apple 3 év garancia
- Dell XPS 13 9380 Prémium ultrabook HUN BILL
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest