- Az Apple bemutatta az iPhone 17-et
- Apple iPhone Air - almacsutka
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Két nap múlva itt a Xiaomi 17, van egy pár hivatalos fotó is róla
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hetekig bírják töltő nélkül a Huawei sportórái
- Mobil flották
- Lehetetlenül vékony és hihetetlenül kemény (fotó)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #6559 üzenetére
"Nem szokták"
Kik nem szokták?
Nyilván van, aki átmeneti adatbázis-bejegyzést hoz létre ilyenkor, de én nem pazarlom ilyenekre az adatbázis korlátozott erőforrásait, épp ezért is használom legtöbbször a sessiont ilyen célra (is). Persze csak addig tárolom, ameddig nagyon szükséges - leginkább hiba esetén. A form adatait mindig külön feldolgozó fájlban dolgozom fel, és amennyiben ezt nem AJAX-szal oldom meg (azért úgy a szép, de működjön annál is, akinél ki van kapcsolva a JavaScript), akkor ha nincs hiba, eltárolom az adatokat adatbázisban, ha mégis hiba történt, a form adatait elmentem session-változókba, hogy a felhasználónak ne kelljen újra begépelnie az adatokat (szerintem ez elég fontos, engem is halálra idegesít, ha nem így oldják meg), majd visszairányítom a júzert az eredeti oldalra (ahonnan a formot elküldték), és ott a form megfelelő mezőibe kiíratom a session-változókban tárolt korábbi űrlapadatokat, majd ezután rögtön meg is szüntetem ezek tárolását (a formon már úgyis látszik, majd a felhasználó elküldi újból ugyanezeket az adatokat, ha nagyon akarja).
Érdemes ezeket az adatokat egy többdimenziós megoldással tárolni, hogy könnyű legyen őket megszüntetni is, valahogy így (egyszerű példa):
$_SESSION['form_data'] = array();
$_SESSION['form_data']['user_name'] = $_POST['user_name'];
$_SESSION['form_data']['user_address'] = $_POST['user_address'];
// ....
Ha meg akarod szüntetni az eltárolt formadatokat, elég ennyit csinálni:
unset($_SESSION['form_data']);
Új hozzászólás Aktív témák
- Villanyszerelés
- Az Apple bemutatta az iPhone 17-et
- BestBuy ruhás topik
- Steam Deck
- OLED TV topic
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fényeskedjék: ROG Strix OLED XG32UCWMG monitor tesztje
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Apple iPhone Air - almacsutka
- További aktív témák...
- GIGA AKCIÓ!!! AKTIVÁLATLAN iPad Air M2 11" WiFi + CELLULAR 512GB!!! KÉK
- 2db UK billes (146 / 147) - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB ZALMAN M4 FSP 700W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Asus TUF Gaming F15 FX507 - 15,6"FHD 144Hz - i5-12500H - 8GB - 512GB SSD - RTX 3050 - 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest