- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
biker
nagyúr
nagy myadmin kérdés:
a táblában van id és timestamp mező is autora állítva
php scriptből és myadmin insert vagy update esetén mindkettő jól frissül, ellenben ha importálok, akkor az id és a timestamp mezőket üresen hagyom, kkor az id mező rendesen számolódik felfelé, a timestamp viszont 00000000000000 lesz.már próbáltam üresen, null értékkel, 0-val, de semmivel se értem el, hogy import esetén is frissüljön.
erre van megoldás?
-
biker
nagyúr
eddig eljutottam én is, hogy kb így kell, de....
- a betűméretek max 5-6 lépésben lehet (van értelme), ergo azt, hogy melyik címke hányszor fordult elő, azt max 5 sávra fel kellene bontani, és úgy megmondani, az adott szó hányszor fordult elő.
vagyis akkor is jól kell működjön, ha csak 20 cimkét talált, és max 4 az előfordulás, meg akkor is, ha 150 cimkét talált, és 30 a max, 3 a min
-
biker
nagyúr
üdv
"címkefelhőt" szeretnék csinálni, de nem tudom a legjobb megoldást.
Lényeg az lenne, hogy az adott bejegyzésekhez tartoznak címkék, amit be tudna olvasni a táblából. és azt kellene megoldani, hogy ami többször szerepel, azt annyival nagyobbra tenni, amennyiszer szerepel.
DE
oldalanként változó, hogy 10 vagy 50 cimke van, és egy előfordulás 3x vagy 20x ismétlődik.
szóval egyszerű "ahányszor van, annyiszor nagyobb" az nem jó, mert 20x nagyobb ne legyen, de ha a két leggyakoribb 2x ill 4x fordul elő, akkor is emelje ki rendesen őket.Van valakinek tippje? mindent megszámolni és valahogy százalékolni?
-
biker
nagyúr
válasz
fordfairlane #2831 üzenetére
most nem értem, sok próba után (str_replace, meg ascii szűrés) után újra beraktam egy mezei stripslashes kódot, és kiszűri a \-eket
elsőre miért nem ment, azt passzolom.
-
biker
nagyúr
a büdös k..........
Note: If magic_quotes_sybase is on, no backslashes are stripped off but two apostrophes are replaced by one instead.
ezért nem működik a stripslashes
-
biker
nagyúr
válasz
fordfairlane #2827 üzenetére
az a baj, már a bekéréskor szar a tartalom.
ezen a kódod nem segít, mellesleg a \-eket se szedte ki, kipróbáltamtehát elküldöm többek közt ezt:
<span style="font-weight: bold;">jjjj
és megkapom ezt:
<span bold;\="">jjjjj
és ne őrüljek meg...
de ha 2-3x elküldöm ugyanazt, akár ilyen is lehet
<span bold;\\\\\\\\="\"\\\"\\\\\\\"\"" \\\\="\"\\\"\\\"\"">
hozzá kell tegyem, saját serveremen magic quotes off, és 100000% tökéletesen működik.
Spaw WYSIWYG texatrea editor -
biker
nagyúr
Ha egy serveren bekapcsolja a k... rendszergazda a magic_quotes_gpc-t és letiltja a kikapcsolását, akkor mit tehetek?
totál széthányja az összes formküldést -
biker
nagyúr
válasz
Tele von Zsinór #2644 üzenetére
nekem úgy rémlik, az ie mindig win1250-el küldi a formot,, ie6 ig bezárva, de lehet rosszul rémlik.
a többit én is ajánlani akartam, hogy mielőtt beteszi az sql-be, írassa ki képernyőre, és kiderül, hol romlik el a kódolás
-
biker
nagyúr
pedig utf8-al járnál jobban, mert
- a windowsos gépről nem iso8859-2 hanem windos-1250 karakterek jönnek, vagy utf (browserfüggő), így ok, hogy te latin2-ként jelzed elküldéskor, de nem abban írta be.
- linux és mac userek is 99% utf8 karakterekkel írnak
- mysql-ben a text collate azt hiszem csak text mező esetén kielégítő, de nem biztos, mindenesetre az adatbázis, a tábla, és az oszlop minden szükséges helyén text collate=iso-8859-2talán segít.
esetleg táblába írás előtt alakíttasd át az ékezetes karaktereket kódokká. az aztán full kompatibilis
-
biker
nagyúr
válasz
sasa311 #2640 üzenetére
nehéz megmondani, mert alapból:
- letöltöd az összes filet ftp-n, mondjuk 10-20perc
- leszeded az sql-t 10perc
- feltöltöd a fileokat ftp-n mondjuk egy óra
- feltolod az sql-t 10percés mikor azt hinnéd, kész, akkor
- sql nem megy fel, mert valami más verzió van, és ezért át kell állítgatni +10-60 perc
- az sql korlátozások miatt nem enged pl text collate parancsot, és eltér a karakterkódolás, minden tábla konvertálgatása, és állítgatása 30-300 perc
- a korábban a régi portál formjaival feltöltött képek attributuma most megváltozott, és nem a www az owner, hanem az ftp user, innentől nem megy a nuke adminban a fileok módosítása, törlése, mind a 100-1000 file megkeresése és attributumok módosítása 30-600 perc
- idegesség faktor a 8. óra után +50% időén azt mondom, csak a költözés lehet egy óra, ha mákod van, és egy nap is, ha bejön legalább a fele a szokásos hibáknak.
és akkor még hol a frissítés,, ami hibát okoz X vagy Y modulban, és mégsem jó, vagy javítani kell, stb
-
biker
nagyúr
dehogy nem adhatok betűtípust, csak fel kell tölteni és be kell tölteni futáskor. lásd captcha féle dolgok.
az a baj, hogy kép kell, nem pdf, mert ez egy kis belépőkártya lesz, amit "borderless" csak képként lehet nyomtatni.
de megoldom webshot-al
legenerálom a címeket, és a webshottal lementem a képeket.
(pdf script kódokat találtam, csak fizetősek
)
-
biker
nagyúr
lenne nekem is egy kérdésem.
van e valahol olyan kész script képmanipulálásra, ami egy tblázat(kép és szöveg) anyagából készít egy jpg képet nyomtatáshoz.
hogy jobban érthető legyen, egy belépőkártya lenne, ami háttérszínt, fényképet és szöveget ois tartalmaz.
ezt kinyomtatni 86x54mm papírra.
A hiba az, hogy szöveget nem lehet borderless nyomtatni, csak képet, ezért mindig lesz nyomtatási margó, ami gáz ekkora papírnál. képet meg lehetnede nagyon nincs kedvem nulláról egy komplett képrajzolást megírni
-
biker
nagyúr
válasz
nicevolley #2623 üzenetére
a mainGUI.php-re megy, ha jó a belépés, egyébként hibát kell kiírjon.
-
biker
nagyúr
-
biker
nagyúr
szerintem ez egy végtelen vita, melyik a jobb, én magam nem nagyon szeretem az OO-t, de ha kapok javításra ilyen motort, gond nélkül javítom.
ami sokkal bosszantóbb, amikor a "profi" programozó attól profi, hogy csak ő látja át a szarját.
pl ha egyszer 256 chr lehet a változó neve, akkor mondjuk egy beléptetés után követhetőbb, ha a user adatok queryből nem egy $ua változóba mennek, vagy amit épp leüt a billentyűzeten, hanem kiírja, hogy $users_array esetleg.multkor javítanom kellett egy ilyen motort, profik csinálták millióért, és tele volt ilyen $ab,$ac,$ad változókkal, jegyzetelni kellett, mi micsoda, komment semmi, ahhhh
lehet, régimódi vagyok, én így látom.
-
biker
nagyúr
válasz
fordfairlane #1318 üzenetére
nem ezzel van a baj, hanem hogy ...sza meg
-
biker
nagyúr
válasz
Tele von Zsinór #1304 üzenetére
a dőlt aposztrof volt először, utána cseréltem álló ap-ra és idézőjelre is.
semmi változásaz algr az mi? lásd aláírás
-
biker
nagyúr
a b c d-re se sorba hozza, és most visszamentettem 1001-1004-re, most a sorrend
1004, 1003, 1001, 1002 -
biker
nagyúr
namost így a tömb tartalma = ls | sort -n --el
magyarul eszébe se jut futni.marad a megoldás, hogy kézzel adjam meg a beolvasás sorrendjét, ciklusban léptetve, és akkor jó lesz?
ekkor csak az a baj, ha kihagyja a 1004-et, utána ha van 50kép, akkor se olvassa be tovább, mert első üresre ki kell léptessem a ciklust.
-
biker
nagyúr
a dátumnak, méretnek semmi köze hozzá.
1003 - 22-i - 5,1kb
1004 - 22-i - 2,7kb
1001 - 23-i - 19kb
1002 - 22-i - 2,9kb -
biker
nagyúr
lenne egy reddir kérdés
miért nem sorrendben olvas???
fileok neve 1001, 1002, 1003, 1004
beolvasott sorrend:
1003, 1004, 1001, 1002az ok, hogy eleve nem matematikai hanem abc sorrendben olvas, tehát nem 1 2 3, hanem 1, 10, 11 stb, de ez mindennél furcsább
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell notebook topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Trollok komolyan
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Rágyúr a macOS-re a 3DMark
- További aktív témák...
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Watch7 44mm ezüst, 2 év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Használt TP-Link Deco M4 - AC1200 Router (Mesh-ként is használható)
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gombászkönyvek egyben
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest