- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
fordfairlane
veterán
válasz
Speeedfire #13720 üzenetére
Oracle (pl) toad alatt szoktak ilyet csinálni, vagy : vagy & jel van előtte.
Félreérted. Mysqli statementről van szó, ott kicsit másképp néz ki a bind. Az "ssss" a fenti példában fomátumstring, olyasmi, mint a printf-nél, nem placeholder-hivatkozás.
-
fordfairlane
veterán
Én még a PARAM_STR konstansot sem használom. Simán PDOStatement::execute metódussal bindolok legtöbbször.
-
fordfairlane
veterán
válasz
spammer #13660 üzenetére
Amúgy user előtt nem lesz semmi "kritikus" ajaxos dolog, ami okot adhatna, de jobb félni, mint megijedni alapon akarom védeni a dolgokat
Azért ne becsüld le őket. Felrak egy live http headers addont, és máris látja az összes requestet, az ajaxosokat is. Ha nem POST metódust használsz, csak bemásolja az url-be, és máris közvetlenül tesztelheti az ajax metódushívásokat. Ha ezt a fejlécellenőrzést berakod, akkor sem nyersz vele sokat. Átlag felhasználók nem szoktak ajax hívásokat nézegetni, profikat meg nem lehet ezzel a módszerrel távol tartani.
-
fordfairlane
veterán
válasz
spammer #13656 üzenetére
Ez nem arra való, hogy védd ezeket a fájlokat a közvetlen végrehajtástól. Lehet, hogy kezdőket át lehet verni, de nem olyan nehéz emulálni az HTTP_X_REQUESTED_WITH fejlécet.
Arra szokták használni, hogyha valaki fallback mechanizmust akar beépíteni arra az esetre, ha a felhasználó böngészője nem támogatja valamiért az ajaxot, akkor sima requestként kezeli a parancsot, és a teljes oldalt küldi a webszerver, míg ajax-lekérésnél, ha a requestben szerepel ez a HTTP_X_REQUESTED_WITH fejléc, csak az adott page - fragmentet küldi vissza.
Az ajax hívásokat ugyanúgy az a böngésző végzi, mint a nem aszinkron requesteket. Rendesen átgondolt és megírt felhasználói autentikációt és session kezelést kell használni, ha az ajax hívások direkt meghívása bajt okozhat.
-
fordfairlane
veterán
Backupnál nem kellene a táblákat lockolni legalább shared lockkal?
-
fordfairlane
veterán
válasz
ahetaton #13559 üzenetére
Ezt validálásnak hívják, és jobb szerveroldalon csinálni. Egyrészt a már említett heterogén böngészőtámogatás miatt, másrészt mert valaki szórakozásból is próbálkozhat fals adatokkal, saját kliensből.
A megoldás az, hogy formsubmit esetén, ha a validálás nem sikerül, akkor a validálást kezelő programrész képes legyen megjeleníteni a formot ismét, behelyettesíteni a bevitt értékeket, és a validálási hibaüzenetet. Meg lehet oldani oldalújratöltéssel, és anélkül is, AJAX-szal.
-
fordfairlane
veterán
Minden olyan dolgot, ami ahhoz kell, hogy bonyolult szoftvert lehessen készíteni. Eleve csak az 5-ös verzióban kapott a PHP tisztességes obejktumkezelő rendszert. Az 5.2-ben jutott el odáig, hogy használható lett a class loadere, aminek az implementációja még mindig egyedi, ezért további szabványosítást igénylő (PSR-0). Az 5.3-tól van csak namespace-kezelés.
Ezen kívül vannak olyan tulajdonságai, ami arra csábítanak, hogy kuplerájt hagyjon maga után a programozó. Például, hogy bármikor keverheted a html-t a PHP kódrészekkel. Nincs szétválasztva a megjelenítés az alkalmazáslogikától, a PHP egyben template-nyelv is. Nincs szabványos URL - metódus mapping, ez nem a PHP futtatókörnyezet része, hanem webszerver- és egyéb komponenesektől függő dolog. Ezernyi apróság, ami megnehezíti az alkalmazásfejlesztést.
-
-
fordfairlane
veterán
válasz
spammer #13512 üzenetére
Sosem láttam még ilyet, hogy unchecked-re lett volna állítva ez az attribútum, és a példában az if-ben el van rontva a feltételvizsgálat ( == helyett =, tipikus hiba)
Én ilyen esetekben az alternatív szintaktikát ( if: endif; ) szoktam használni:
<input type="checkbox" name="nev" value="val"<?php if($nev) : ?> checked="checked"<?php endif; ?>>
-
fordfairlane
veterán
válasz
spammer #13340 üzenetére
Akkor már inkább így:
$url = 'http://maps.googleapis.com/maps/api/distancematrix/json';
$params = array(
'origins' => '04429',
'destinations' => $_GET['dest'],
'mode' => 'driving',
'units' => 'imperial',
'sensor' => 'false'
);
$sResponse = curl_request($url, http_build_query($params)); -
fordfairlane
veterán
válasz
Tele von Zsinór #13254 üzenetére
Az SQL escapelés is hiányzik a kódrészből.
-
fordfairlane
veterán
válasz
spammer #13255 üzenetére
És még annyi, hogy ha sikerül minden értéket beleíratni a fájlba, akkor megoldható, hogy ezek külön sorokba legyenek és a sorok végén legyen egy | jel. Mert eredetileg is így vannak elválasztva a sorok a txt-ben, mert a másik php array-ként olvassa be a tartalmat és így választja el a sorokat.
$content = "";
for($i=1;$i<=4;$i++) {
$content .= $_POST['line'.$i] . "|\r\n";
}
$handle = fopen("teszt.txt", 'w');
fwrite($handle, $content);
fclose($handle);
echo "Sikeres módosítás."; -
fordfairlane
veterán
válasz
Vision #13155 üzenetére
Az MVC pattern alkalmazásfejlesztésre lett kitalálva. Pont fordítva látom a dolgot.
A web dokumentum-megosztó rendszernek indult, később egyre jobban kibővült, és manapság egy elosztott alkamazás támogató frameworkké nőtte ki magát. Ez tette szükségessé, hogy a különféle alkalmazásfejlesztési módszertanokat kezdik átvenni a web fejlesztők is.
Az MVC lényege a adatok kezelésének és az adatok reprezentációjának (nézet) szétválasztása, illetve az adatok kezelésénél is további részekre bontása, egyrészt az alkalmazás-workflow (ez a controller), másrészt a domain-logika (ez meg a modell) . A stateless-ségnek nincs semmi köze ennél a témánál.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Dave-11 #13159 üzenetére
Egy webáruház rengeteg funkciót integrálhat magába. Alapesetben, ha nincs semmiféle varázslat, akkor is kell egy terméklista, kell egy shopping cart, amibe gyűjti a vásárló a termékeket, és kell egy checkout funkció, ami lezárja a vásárlási folyamatot. Ezt aztán a végtelenségig lehet bonyolítani különféle termék kategorizálási-, csoportosítási funkcióval, a különféle fizetési módokat kiszolgáló payment szolgáltatásokkal egészen odáig, hogy a számfejtéshez szükséges adatokat is megfelelő módon ki lehet nyerni belőle.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Sk8erPeter #13137 üzenetére
Szerintem nem kell. Ha olyan osztályra hivatkozik a programjában, aminek az implementációja nincs meg, akkor az fatális hiba.
-
fordfairlane
veterán
válasz
H.O.D. #13126 üzenetére
Értelmes fellelhető forrás hiányában arra gondoltam, ez megtörténik az osztály bármely metódusának/elemének használatakor.
Tudomásom szerint erre nincs beépített automatizmus, osztály használatakor nem történik ilyesfajta inicializálás. A konstruktor példányosításkor hívódik meg.
A PHP osztálybetöltő mechanizmusa viszont testreszabható, így megoldható egyfajta osztálybetöltő és inicializáló kódrész. Mondjuk ha __init-nek hívod, akkor valami ilyesmivel pl:
<?php
spl_autoload_register(function ($class) {
include 'classes/' . $class . '.class.php';
if(is_callable($class, '__init')) {
$class->__init();
}
});
?> -
fordfairlane
veterán
válasz
H.O.D. #13119 üzenetére
Használhatsz Singletont.
<?php
class Osztaly {
private $prop1;
private $prop2;
private function __construct() {}
public static function getInstance() {
static $instance = null;
if($instance == null) {
$instance = new Osztaly();
}
$instance->prop1 = "ezt belerakom";
$instance->prop2 = "ezt meg ide";
return $instance;
}
public function getProp1() {
return $this->prop1;
}
public function getProp2() {
return $this->prop2;
}
}
$o = Osztaly::getInstance();
$o2 = Osztaly::getInstance();
var_dump($o === $o2);
?> -
fordfairlane
veterán
válasz
Babetta-X #13101 üzenetére
Ha nem tudod előcsalogatni, akkor valószínűleg nincs is, viszont létrehozhatsz egyet. Átirányítást többféleképpen is meg lehet oldani, meta taggel, kliens-, szerveroldali sripttel. Ez a webszerveres rewrite direktívák talán a legelegánsabbak, mivel az átirányítás így rejtve marad a kliens szemszögéből.
-
fordfairlane
veterán
válasz
#68216320 #13052 üzenetére
Mégis egyre több helyen látom csak simán beírva a kulcsot.
A PHP a tömb indexelése során a jelöletlen (idézőjeltelen) karaktersorozatot stringgé konvertálja, amennyiben nincs ilyen nevű konstans. Ha viszont létezik, mert a script, vagy a PHP a jövőben definiál egy ilyen nevűt, abban a pillanatban megváltozhat a program viselkedése. Ezért kerülendő a $valami[kulcsindex] forma használata, amennyiben kulcsindex egy stringkulcs, nem pedig egy konstans.
-
fordfairlane
veterán
Egyébként sem értem ezt a polémiát a _once utasításokkal kapcsolatban. Az osztálybetöltés is úgy zajlik, hogy a PHP futásidőben vizsgálja, létezik-e az adott deklaráció, mielőtt végrehajtja a példányosítást. Ha nincs, megpróbálja betölteni a megfelelő fájt. Ez nyilván plusz utasításokat, memóriaműveletet igényel. A require_once nem osztályokra, hanem fájlokra végzi el ugyanezt a tesztet. Akkor meg nem mindegy?
-
fordfairlane
veterán
3. Nem igazán jellemző, hogy nagy oldalaknál a php alkalmazásszerver lenne a szűk keresztmetszet, plusz ezt a részt elég jól lehet skálázni.
Nekem is ez a tapasztalatom, szinte soha nem a PHP az oka a lassú végrehajtásnak. Majdnem mindig az I/O a szűk keresztmetszet, jellemzően az adatbázis kezelése.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Speeedfire #12838 üzenetére
Persze, mivel a keretrendszerek általában saját osztálybetöltő mechanizmussal vannak ellátva. Csak hogy nem mindenki használ ilyet.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Speeedfire #12836 üzenetére
Régebben én is rendszeresen használtam.
Én most is használom. Szeretek veszélyesen élni.
-
fordfairlane
veterán
válasz
lordjancso #12834 üzenetére
Nem szeretnék túlzottan magasröptű beszélgetésbe bonyolódni,...
Akkor vagy ne így kezdd a mondatot, vagy tényleg ne bonyolódj bele.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Speeedfire #12832 üzenetére
Most még csak ott tartunk, hogy a require_once nem trendi. Persze olvashattuk már azt is, hogy a PHP sem az.
-
fordfairlane
veterán
válasz
lordjancso #12830 üzenetére
blabla
-
fordfairlane
veterán
Én nem mondtam, hogy facepalm de ha már tudjuk hogy jobb akkor miért a rosszabbat használjuk ?
Cserébe futásidőben hibát okozhat azzal, ha egynél többször próbálja a program ugyanazt betölteni. Ja persze, tudom, az a program nem jól van megírva. Szerintem meg az az 5ms lényegtelen, az ezzel való foglalkozás maga a tiszta inproduktivitás.
Ja, igen, tudom a következő választ is, mindenki milliós látogatottságú webes alkalmazást fejleszt, ahol rendkívül feszített a processzor terhelés.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Dave-11 #12733 üzenetére
Ezzel csak az a baj, hogy undefinde-ot ír ki, és nem tudom hogy miért
Azért ír undefined-et, mert a javascriptet a böngésző értelmezője hatja végre, a javascript változók a kliensgép memóriájában jönnek létre, míg a PHP a kiszolgálóoldalon teszi ugyanezt.
Semmiféle automatizmus nincs a HTTP protokollban erre a célra, ezt a változót valahogy el kell küldeni a szervernek, ugyanúgy, ahogy az űrlap mezőit is. Hidden mezőt célszerű használni, ahogy írták előttem.
-
fordfairlane
veterán
válasz
PiXeL90 #12629 üzenetére
Van egy összeadásod és egy kivonásod, ami az előtte levő összeadásod eredményét használja fel. Először elvégzed az összeadást, letárolod egy változóba, majd kivonásánál ebben a változóban levő értéket használod fel. A változók pont ezért vannak.
$osszeadas_eredmeny = osszead( $parameter1, $parameter2 );
...
echo $osszeadas_eredmeny;
...
echo kivonas( $parameter3, $osszeadas eredmeny ); -
fordfairlane
veterán
válasz
PiXeL90 #12626 üzenetére
Mert nem az összeadás eredményét használod a kivonásnál. Az összeadás értéke beíródik egy input mezőbe, amit megkap a böngésző, de addig nem csinál vele semmit, míg megint nem nyomsz egy submitet. A következő submitnál érkezik meg a $_POST['osszeadas_eredmeny'] nevű paraméterben.
-
-
fordfairlane
veterán
válasz
Sk8erPeter #12589 üzenetére
Így is jó, bár én már megszoktam, hogy ha nincs érték, akkor kompletten kihagyom a value attribútumot.
Szerk: Persze szövegbeviteli mezőre gondolok, nem másfélére.
Ja, és tegyük hozzá, hogy kiiratásnál elvileg html escapelést kellene használni. Ezért is használok templatekezelőt, hogy ne kelljen issettel, meg htmlspecialchars-sal teleszemetelni a layout kódját. -
fordfairlane
veterán
válasz
PiXeL90 #12587 üzenetére
<input name="szelesseg[<?php echo $x;?>]" type="text" size="15" form="form1" value="<?php echo $_POST['szelesseg'][$x];?>"/>
illetve inkább
<input name="szelesseg[<?php echo $x;?>]" type="text" size="15" form="form1"<?php if(isset($_POST['szelesseg'][$x])) : ?> value="<?php echo $_POST['szelesseg'][$x];?>"<?php endif; ?>/>
-
fordfairlane
veterán
-
fordfairlane
veterán
válasz
Speeedfire #12519 üzenetére
Disabled mező értékét nem küldi el a böngésző.
-
-
fordfairlane
veterán
válasz
kkdesign #12474 üzenetére
Nem tudok kész kódot, biztos találsz a neten. Egy sima hírlistázás, ha nincs képfeltöltés, szerkesztőfelülettel kábé fél óra meló. Illetve, attól függ, milyen extrák kellenek. Hírek kategorizálása, felhasználó autentikáció, képek kezelése, kereső stb... akár egy nap is lehet belőle.
-
fordfairlane
veterán
válasz
SektorFlop #12468 üzenetére
Esetleg azzal kapcsolatban, van valami javaslat hogy mikor érdemes zárni a kapcsolatot?
Normál connection esetében a script lefutásakor magától záródik, perzisztens kapcsolat esetében egy connection poolban marad. Tudtommal nincs szükség lezárni az adatbázis kapcsolatot scriptből, legfeljebb extrém esetekben.
-
fordfairlane
veterán
válasz
SektorFlop #12466 üzenetére
A hibaüzenet kapcsolódási problémára utal, viszont a programodban más hiba van. Azzal, hogy kikommentezted az escape_value metódus meghívását, az $sql változód innentől nem létezik, tehát üres query stringet adsz át. Viszont arra emlékeim szerint más hibaüzenetet dob a mysql.
-
fordfairlane
veterán
válasz
SektorFlop #12464 üzenetére
"de mondom ezen kívül még 3x használom a db osztályt gond nélkül."
Ez világos, csak mivel publikus metódus, gondoltam, esetleg másik osztályból hívod meg, és jelen esetben a keresőosztályból elfelejtetted.
-
fordfairlane
veterán
válasz
SektorFlop #12461 üzenetére
Biztos, hogy végrehajtódik az open_connection metódus a query előtt?
-
fordfairlane
veterán
válasz
Atti575 #12394 üzenetére
mysql_select_db("test");
helyett
mysql_select_db("etterem");$selectdb= @mysql_select_db($etterem);
helyett
$selectdb= @mysql_select_db("etterem");INSERT INTO eterem
helyett
INSERT INTO kajaMáskor légyszi olvashatóbban írj, és használd a programkód formázást a programkódnál, mert így egy olvashatatlan massza az egész. Ja, és használd a mysql_real_string_escape-t az INSERT INTO-nál, ahogy azt a példámban korábban írtam.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Atti575 #12377 üzenetére
Szerintem már kaptál példát arra, hogy hogyan kell adatot írni adatbázisba. Létre kell hozni egy adattáblát a megfelelő mezőkkel, ez lesz az adatok sémája. Adatot beleírni meg egyszerű:
$query = 'INSERT INTO tablanev SET';
$query .= ' mezonev1 = "'.mysql_real_escape_string($mezoertek1).'"';
$query .= ',mezonev2 = "'.mysql_real_escape_string($mezoertek2).'"';
$query .= ',mezonev3 = "'.mysql_real_escape_string($mezoertek3).'"';
/// és így tovább, és így tovább, ahány meződ van...
mysql_query($query); -
fordfairlane
veterán
válasz
Speeedfire #12368 üzenetére
A PHP funkciók nem kis- és nagybetűérzékenyek.
-
-
fordfairlane
veterán
válasz
Atti575 #12331 üzenetére
Az a baj, hogy nem tudom, jelen esetben mi számít elfogadható megoldásnak. Nem tudom, hogy az ételek, amiket meg lehet rendelni, benne vannak-e az adatbázisban vagy sem, hol vannak ezek az árak, melynek ismeretében kell a számlát kiállítani. Semmi infó nincs arról, mi az, amit tudsz adatbáziskezelésből, és mi az, amit nem.
Van már a megrendeléseknek adattáblája? Egyáltalán ismered az adattábla fogalmát, vagy azt, hogy mi az a relációs adatbázis?
Nem tudok kész megoldást írni. Egyébként sem szeretek mindent kidolgozni más helyett, de így, ha akarnék, se tudnék. Egyelőre leírtam azt, hogyan lehet adatbázis táblába írni egy rekordot. (INSERT INTO)
-
fordfairlane
veterán
válasz
Atti575 #12328 üzenetére
csak egy mysql kiirtást is kell csinálni
Gondolom a kiirtás kiíratás akar lenni. Tehát el akarod menteni a rendelés adatait. Melyik részét? A végösszeget, vagy a tételeket is? Mert akkor először létre kell hozni a megfelelő szerkezetű adattáblát, utána tudsz csak adatokat írni.
$query = 'INSERT INTO tablanev (mezonev1, mezonev2, mezonev3, mezonev4) VALUES(';
$query .= ' "'.mysql_real_escape_string($mezoertek1).'"';
$query .= ',"'.mysql_real_escape_string($mezoertek2).'"';
$query .= ',"'.mysql_real_escape_string($mezoertek3).'"';
$query .= ',"'.mysql_real_escape_string($mezoertek4).'"';
$query .= ' )';
mysql_query($query); -
fordfairlane
veterán
válasz
Lacces #11559 üzenetére
Az a baj, hogy az $a az egy false... pedig $r-nek van értéke.
$r egy mysql resource, a while pedig addig teker, amíg a fetch false-sal tér vissza. Így tehát normális, hogy $a-ban false van a while ciklus után. Ez valószínűleg egy üres result, a query feltételei nem teljesülnek egy sorra sem.
-
fordfairlane
veterán
válasz
DelArco #11304 üzenetére
Lehetséges az ékezetes karakterek használata. Benne van a manualban, hogy az azonosítók neveiben lehet használni a 127-255 kódú 'extended ASCII' karaktereket is. ( '[a-zA-Z_\x7f-\xff][a-zA-Z0-9_\x7f-\xff]*' regexp) Ez kapásból mindjárt azt is jelenti, hogy az UTF8-cal sincs probléma, mert mégha a PHP parser nem is tudja, mi az az UTF8, bájtonként feldolgozva nincs gond vele, mivel az UTF8 összes kiterjesztett karaktere 1xxxxxxx kezdetű. Nincs technikai akadálya, hogy ékezetes karaktereket használj, csakis a konvenciókat sérti (amiket otthon fakultatíve bárki betarthat vagy alár le is sz*rhatja).
-
fordfairlane
veterán
válasz
Speeedfire #11294 üzenetére
Hát én már ritkán használom, mert gusztustalan, ami itt folyik.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Speeedfire #11292 üzenetére
Ez egy ilyen fórum. Hányás.
-
fordfairlane
veterán
válasz
trisztan94 #10724 üzenetére
Hogyha annak az urljét xxx.php?p=delete_$id állítom, akkor POST-tal az id-t visszakapom és adatbázisból tudom törölni, nem?
Nem posttal, hanem gettel kapod meg, a $_GET['p'] értéke 'delete_1234' lesz.
-
fordfairlane
veterán
válasz
trisztan94 #10651 üzenetére
Először azt nézd meg, hogy egy adott php fájlt tudsz-e futtani, ahogyan az utánam jövő hszben leírták. Ha ez megy, akkor keresd a directoryindex beállításokat.
Nem a php.ini-ben, hanem az Apache config fájljában. httpd.conf, talán az /etc/conf/httpd könyvtárban, bár a Lionnál lehet, máshol van. A forbidden ilyenkor arra vonatkozik, hogy az adott könyvtárban nem talál a kritériumoknak megfelelő indexfájlt, ezért kilistázná a tartalmát, de ez más direktívák miatt le van tiltva.
-
fordfairlane
veterán
válasz
trisztan94 #10644 üzenetére
Első tippem, hogy a DirectoryIndex opciónál nincs index.php, csak index.html.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Brown ügynök #10636 üzenetére
Például ilyen:
class ItemSet {
public $values = array();
}
class Item {
public $name;
}
$obj = new ItemSet();
$obj->values[3] = new Item(); -
fordfairlane
veterán
Ha nem akarsz annyi mappát létrehozni a fájlrendszerben, mint amennyi usernek akarsz külön urlt, akkor az url értelmezését a webszervertől át kell tenni az alkalmazásodba. A http requesteket át kell irányítani egy fájlba, majd ezen fájlban kell feldolgoznod a kapott url fragmentet, a saját értelmezésednek megfelelően.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MacBook Air M2 8/256 (GARANCIÁS!!! 2026.09.18.)
- Acer Nitro AN515-57 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3060 16GB DDR4 512GB NVMe gar
- HP core i5-ös fémházas Folio 9470m kifogástalan állapotban!! AkciÓÓ!
- A legolcsóbb!!! Dell Latitude 6. gen. core i5-ös notebook olcsón!!!! AkciÓÓ!
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest