- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Íme, a teljes Google Pixel 10a színpaletta
- iPhone topik
- A korábbiaknál is varázslatosabb lesz a Honor Magic V6
- Google: minden androidos telefonra jön az AirDrop-kompatibilis Quick Share
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
Mondjuk a még szebb egy prepared statement lenne: [link], de ezt már nem is mertem említeni, mert az a kód úgyis szerteszéjjel van szórva hibákkal...

Amúgy amikor tanultam a PHP-t, én is a mysql_real_escape_string, mysql_query és hasonlókkal szopattam magam, mert a net tele van ilyen példákkal, többek közt azért, mert a PHP 4-es verziójában még nem volt OOP. Nincs nagy baj ezekkel a függvényekkel, csak az, hogy sokkal nehézkesebb: az ilyen wrapperclass-szerűségek (a PDO is olyan, mint egyfajta wrapper a különböző adatbázisokhoz tartozó műveletekhez) használata ezerszer praktikusabb lehet, ráadásul ha a fenti linket bárki megnézi, igazából a szintaktikája sem bonyolultabb, mint egy mysql_* függvényhasználatnak, csak ehhez kell szoktatnia magát az embernek.
Plusz a PDO a "hagyományos" hibakezelést elkerülendő már kivételek dobálására is képes, míg a mysql_* függvényeknél ezeket a hibákat a megfelelő módon - elég macerásan - le kell tudni kezelni. Hozzáállás kérdése, de így utólag már azt mondom, gány.
Visszanézem pár évvel ezelőtti kódjaimat, és fogom a fejem, hogy mennyivel egyszerűbben is lehetett volna csinálni dolgokat.
Amúgy a legjobb az adatbázisok kezeléséhez még mindig az ORM-ek használata. Ezt már kicsit nehezebb lehet eleinte megtanulni, de megtérül.Bár sokan szidják az OOP-s megközelítést, hogy az nem jó, mert lassú... bullshit! Normális esetben nem észrevehető a különbség. Bár biztos vannak, akiknek feltűnik pár ezred/századmásodperces eltérés a betöltési időben...

Ja, amúgy ez most nem konkrétan neked szólt, hanem csak úgy általánosságban.
A post írása közben mindenfélék eszembe jutottak még a témával kapcsolatban, szerencse, hogy megálljt parancsoltam az írókámnak. 
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Autós kamerák
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Helldivers 2 (PC, PS5)
- Renault, Dacia topik
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- HTPC (házimozi PC) topik
- További aktív témák...
- Szuper áron eladó Lenovo ThinkPad T14 Gen 1 /Ryzen 7 PRO 4750U/16GB/512 SSD/FHD/IPS Érintőkijelző
- Gamer PC i7-3770 / GTX 1060 6GB / 16GB RAM / 720GB SSD + 500GB HDD
- Apple IPhone 16 Pro Max 256GB Amerikai Modell 2026.04-ig garis
- Lenovo Qualcomm Snapdragon X55 5G Modem Quectel EM05-G Fibocom L860-GL-16 Quectel EM120R-GL
- Lenovo Yoga 7 2-in-1 OLED Ryzen 7 8840HS 16GB /1 TB SSD/ gari 10 hónap
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Visszanézem pár évvel ezelőtti kódjaimat, és fogom a fejem, hogy mennyivel egyszerűbben is lehetett volna csinálni dolgokat.