Hirdetés
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Kicsinálja az S26 Ultra a fóliagyártókat
- Retró külső modern Bluetooth funkciókkal
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F8 Pro – titkos favorit lehet belőle
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
letix
senior tag
Üdv az uraknak!
Egyszerű kérdésem volna, amire én nem igen tudok rájönni.
Adott egy kis saját szórakoztatásomra íródott weboldal, aminek látogatottságát az alábbi php kód számlálja.:
Látogatók: <?php
$File= 'counter.txt';if (file_exists($File)){
$fp = fopen($File,"r");
$num = fread($fp, filesize($File));
fclose($fp);$num=$num+1;
$fp = fopen($File,"w");
fwrite($fp, $num, 10);
fclose($fp);
echo('<b>'.chop($num).'</b>');
}
?> 2008.07.14-tőlA PHP-hoz nem értek, ezt a kódot a netról ollóztam.
Az érdekesség, hogy 126000 környékén járt a counter.txt, amikor is azt vettem észre, hogy 300 körülire leesett. (ez már másodjára történik meg, manuálisan visszaütöttem saccra.)
Mi lehet a probléma okozója?
Mint teljesen laikus, én arra gondoltam, hogy a változó $num mely az aktuális értéket tárolja, lehet hogy olyan típusú változó, mely nem képest nagyobb értéket fölvenni?
A counter-be fölvettem egy sokkal nagyobb számot, ami szépen az oldalon meg is jelent, tehát a fentebb írott ötletelés nem helytálló.A kód tiszta, a kiszolgáló fizetős, azt mondják nincs náluk gond, és tiszta a gép is ahonnan hozzáférek.
Köszönöm előre is az ötleteket!
udv
letix
Új hozzászólás Aktív témák
- 360 áthajthatós! Dell Latitude 5330 2 in 1 i7-1265U 10magos! 16GB 1000GB 13.3" FHD 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2998, 100% Akksi
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 16RX9 Gamer notebook - i7 14650HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070 8GB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest