- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Magisk
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
Szia!
Igen, mindenképp működjön SQL-alapokon. A tárhelyszolgáltatók többsége eleve biztosít MySQL-hozzáférést ingyenesen (általában phpMyAdmin-felülettel együtt), nálad van ilyen? (persze jelszóval, felhasználónévvel)
Ha igen, akkor kellene egy `visitors` tábla, auto_increment id-val (melyik sor), látogatási dátumhoz, IP-cím tárolásához tartozó mezővel, esetleg user agent nyilvántartásához tartozó mezővel (most hirtelen más nem jut eszembe). Ez alapján már sok szempont szerint nyilván tudod tartani a látogatóid adatait.
Amikor új látogató érkezik az oldalra, egyszerűen hozzáadsz egy sort ehhez a táblához, eltárolod $_SESSION változóban (session_start() után), hogy az ő látogatási adatai az adott munkamenetre vonatkozóan már el vannak tárolva, aztán az adatbázisban a látogatók táblájában eddig található sorokat összegezve kiíratod, így megtudod, hány látogatód volt eddig.Először derítsd ki, MySQL-adatbáziskapcsolattal rendelkezel-e, aztán segítünk a dolog technikai részében!
Egyébként a korábbi kódodban nem látok sessionben való tárolást, hogy az adott felhasználó "látogatását" legalább a munkamenet erejéig elmentetted, így elméletileg ez alapján minden egyes felhasználói oldalfrissítés növelte a fájlban található változó (látogatottságot mutató szám) értékét. Hacsak nem oldottad meg valami kerülő módszerrel...
===
(#7586) Speeedfire :
"szerintem itt felesleges lenne egy id"
Szerintem meg ritkább az, amikor ne lenne hasznos egy valamilyen szintű egyediséget jelölő id.Például kapcsolótábláknál nyilván nem feltétlenül kell (bár persze ártani nem használ
), de a látogatók tárolására szolgáló táblákban legyen má'.
-
Speeedfire
félisten
Akkor pedig marad az amit fentebb írtak. Sql.
Csinálsz egy táblát statisztika szerint. Lesz benne egy oszlop amiben el lesznek tárolva a számok, mondjuk szamok néven, int tipussal, szerintem itt felesleges lenne egy id.
Majd írni az oldalra egy olyan kódot ami lekéri ennek a számnak az értékét és vissza ír egyet. Bár lehet, hogy egy parancsban is meglehet oldani, ebben nem vagyok biztos.
De szerintem vannak előre megírt scriptek is erre, ha nincs akkor meg segítünk ezt megírni.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Napi átlag 80-180 látogatónál szerintem már bőven érdemes megfontolni az átállást adatbázisban való nyilvántartásra. Ilyenekre is lehet találni tonnányi kész kódot a neten. Cserébe egy fokkal (inkább sokkal) megbízhatóbb lesz a nyilvántartásod, mint sok-sok fájlba írogatással.
-
cucka
addikt
Akkor lehet probléma, ha több felhasználó egyszerre nézi meg az oldaladat, így egyszerre több program próbál beleírni ugyanabba a file-ba. Ezért kell
- adatbázist használni file helyett, ott az ilyen helyzeteket megoldja az adatbázis
- lock-olni a file-t használat előtt majd unlock-olni használat után. Lást flock()
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- Újszerű Gamer Asztali PC Számítógép 2026-ig Garis ASUS H510M-K R2.0 i5 11400F RTX 4060 8GB Dobozába
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest