- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Note 13 4G
- Milyen okostelefont vegyek?
- Felújított okostelefonokat kínál a Rejoy
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
Szia!
Igen, mindenképp működjön SQL-alapokon. A tárhelyszolgáltatók többsége eleve biztosít MySQL-hozzáférést ingyenesen (általában phpMyAdmin-felülettel együtt), nálad van ilyen? (persze jelszóval, felhasználónévvel)
Ha igen, akkor kellene egy `visitors` tábla, auto_increment id-val (melyik sor), látogatási dátumhoz, IP-cím tárolásához tartozó mezővel, esetleg user agent nyilvántartásához tartozó mezővel (most hirtelen más nem jut eszembe). Ez alapján már sok szempont szerint nyilván tudod tartani a látogatóid adatait.
Amikor új látogató érkezik az oldalra, egyszerűen hozzáadsz egy sort ehhez a táblához, eltárolod $_SESSION változóban (session_start() után), hogy az ő látogatási adatai az adott munkamenetre vonatkozóan már el vannak tárolva, aztán az adatbázisban a látogatók táblájában eddig található sorokat összegezve kiíratod, így megtudod, hány látogatód volt eddig.Először derítsd ki, MySQL-adatbáziskapcsolattal rendelkezel-e, aztán segítünk a dolog technikai részében!
Egyébként a korábbi kódodban nem látok sessionben való tárolást, hogy az adott felhasználó "látogatását" legalább a munkamenet erejéig elmentetted, így elméletileg ez alapján minden egyes felhasználói oldalfrissítés növelte a fájlban található változó (látogatottságot mutató szám) értékét. Hacsak nem oldottad meg valami kerülő módszerrel...
===
(#7586) Speeedfire :
"szerintem itt felesleges lenne egy id"
Szerintem meg ritkább az, amikor ne lenne hasznos egy valamilyen szintű egyediséget jelölő id.Például kapcsolótábláknál nyilván nem feltétlenül kell (bár persze ártani nem használ
), de a látogatók tárolására szolgáló táblákban legyen má'.
-
Speeedfire
félisten
Akkor pedig marad az amit fentebb írtak. Sql.
Csinálsz egy táblát statisztika szerint. Lesz benne egy oszlop amiben el lesznek tárolva a számok, mondjuk szamok néven, int tipussal, szerintem itt felesleges lenne egy id.
Majd írni az oldalra egy olyan kódot ami lekéri ennek a számnak az értékét és vissza ír egyet. Bár lehet, hogy egy parancsban is meglehet oldani, ebben nem vagyok biztos.
De szerintem vannak előre megírt scriptek is erre, ha nincs akkor meg segítünk ezt megírni.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Napi átlag 80-180 látogatónál szerintem már bőven érdemes megfontolni az átállást adatbázisban való nyilvántartásra. Ilyenekre is lehet találni tonnányi kész kódot a neten. Cserébe egy fokkal (inkább sokkal) megbízhatóbb lesz a nyilvántartásod, mint sok-sok fájlba írogatással.
-
cucka
addikt
Akkor lehet probléma, ha több felhasználó egyszerre nézi meg az oldaladat, így egyszerre több program próbál beleírni ugyanabba a file-ba. Ezért kell
- adatbázist használni file helyett, ott az ilyen helyzeteket megoldja az adatbázis
- lock-olni a file-t használat előtt majd unlock-olni használat után. Lást flock()
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Precision 3580 27% 15.6" FHD IPS i7-1360P RTX A500 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Intel Core i5-13500 OEM
- Toshiba Surveillance Pro S300 8TB megfigyelőrendszerekre optimalizált merevlemez
- Seasonic Focus GX 1000W 80+ gold
- Latitude 5530 27% 15.6" FHD IPS i7-1265U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest