- iPhone topik
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- Akciófigyelő: Ajándékokkal érkeztek meg az új Dreame porszívók
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Hivatalos a Poco X8 Pro Max gigantikus akkukapacitása
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Tele von Zsinór
üzenetére
Ja, az ötleted jó a noscript áthelyezésére, pl. milyen jó lenne erre JavaScript használata.

Igen, én is úgy csinálom, hogy megírom először teljesen JS nélkül működőképesre az oldalt, és csak azután módosítgatom az oldalt úgy, hogy AJAX-szal is működjön. Természetesen pluszmunka, de szerintem a használhatóság miatt megéri. Pl. amikor egy form-ot küldök el, akkor engem felhasználói szemmel nagyon szokott zavarni a teljes oldal-újratöltődés. Minek, amikor csak pár adatot küldök át (ha épp nem fájlfeltöltésről beszélünk, ott felőlem lehet újratöltődés, bár a Flash-es vagy iframe-es megoldás itt is sokkal szebb) - az adatok fogadásáig meg megjelenítek egy forgolódó kis ikont, hogy a felhasználó azért tudjon róla, hogy valami tényleg történik a háttérben.
Tipikus példa lehet akár a stack overflow.
Tele van JavaScriptes, AJAX-os megoldásokkal, és épp ezért kényelmes a használata. Ezért mondom azt, hogy manapság az igazán modern honlapok esetén elkerülhetetlen, vagyis inkább szükséges az AJAX használata - pusztán a felhasználói élmények növelése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Optiplex 390 MT,i3-2130,4GB RAM,500GB HDD,WIN10
- Dell Latitude 7280,12.5",FHD,i7-6600U,8GB DDR4, 128GB SSD,WIN11, 2 KAMERA
- Samsung Galaxy Z Fold6 12/256GB Silver Shadow használt, karcmentes 6 hónap garancia
- Apple iPad Pro 12,9 (3. generáció) 64GB Wi-Fi + Cellular használt, karcmentes
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Tele van JavaScriptes, AJAX-os megoldásokkal, és épp ezért kényelmes a használata. Ezért mondom azt, hogy manapság az igazán modern honlapok esetén elkerülhetetlen, vagyis inkább szükséges az AJAX használata - pusztán a felhasználói élmények növelése érdekében.